Nar Suyu Lekelerini Tüm Yüzeylerden Çıkarma Yolları

Nar Suyu Lekelerini Tüm Yüzeylerden Çıkarma Yolları
Nar Suyu Lekelerini Tüm Yüzeylerden Çıkarma Yolları

Nar Suyu Lekelerini Tüm Yüzeylerden Çıkarma Yolları

Nar Suyu Lekelerini Tüm Yüzeylerden Çıkarma Yolları nelerdir? Nar meyvesi gerek salatalarda gerek tatlılarda olsun vazgeçilmez bir lezzettir. Türk mutfağında oldukça fazla kullanılan bu meyvenin birçok faydası vardır. Yemesi çok keyiflidir ancak bir yere dökülüp suyu damladığı zaman zorlu lekeler bırakabilir.

Bu lekeler bazen koltuğunuzda, bazen en sevdiğiniz giysinizde, bazen ise gözünüz gibi baktığınız halılarınızda oluşabilir. O kadar da dikkat ederiz ancak bu gibi durumlar özellikle çocuk olan evlerde kaçınılmaz olmaktadır. Peki, nar lekesi nasıl geçer? Merak ettiğiniz her şey yazımızda…

Nar Lekesi Nasıl Temizlenir?

Nar lekesini çıkarmanın püf noktalardan birisi lekeye en erken zamanda müdahale etmektir. Çünkü erken müdahale yapıldığı zaman bulunduğu yüzeylere pigmentler işlemeden temizlenmesi daha kolay olacaktır. Temizlemek için ilk anda kullanabileceğiniz en ideal çözüm limon kolonyasıdır.

Lekeyi fark ettiğiniz anda üzerine bir miktar limon kolonyası dökerseniz lekenin kolayca çıkmasını sağlarsınız. Limon kolonyası sadece halılarınızda değil birçok farklı yüzeyde de işe yarayacaktır. Yani buradan da anlaşılacağı üzere nar suyu lekesine karşı kullanabileceğiniz en güçlü silahınız limon kolonyasıdır.

Nar suyu lekesinin temizlenmesinin zor ya da kolay olması lekenin oluşumunun üzerinden geçen zamana bağlıdır. Ayrıca lekenin hangi yüzeyde olduğu da temizlenmesinin kolaylığını etkileyecek faktörlerden birisidir.

Kurumuş Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Kumaşlara bulaşan nar lekelerini çıkarmak oldukça zordur. Hatta kumaş üzerinde kurumuş olan nar suyu lekesinin en inatçı lekelerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Bu durumda kumaşa ya da benzeri gözenekli yüzeylere bulaşan kurumuş nar lekelerine derinlemesine bir temizlik uygulamak gerekmektedir.

Asprin adlı leke çıkarıcı ürünü kurumuş lekelerin üzerine sıkıp bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Ürünü lekelerin üzerine uygulayın ve bir süre bekleyin. Ardından makineye makinaya atın.

Nar Lekesi Kumaşlardan Nasıl Çıkarılır?

Nar suyu lekesi ve buna benzer zorlu lekeler için geliştirilmiş sıvı deterjanlar oldukça etkilidir. Deterjanın yanı sıra kumaşa soğuk su uygulanmakta etkili olacaktır. Sıcak suyun lekeyi daha iyi çıkaracağını düşünebilirsiniz ancak sıcak su lekenin daha fazla yerleşmesine neden olacaktır.

Aynı zamanda sıvı bulaşık deterjanı da zorlu lekeler için oldukça etkili bir yöntemlerdendir. Diyelim ki lekeyi çok geç fark ettiniz erken müdahale yapamadınız ve bu yöntemlerde işinize yaramadı. Yapmanız gereken şey bir eczaneden hidrojen peroksit adlı bileşeni temin etmektir. Bu üründe işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bileşeni ilk önce kumaşın görünmeyen bir yüzünde kontrol ediniz. Bu bileşen oldukça etkili bir formüle sahiptir ve kumaşlarınızın renginin açılmasına neden olabilir.

Bileşeni lekenin üzerine uygulayın ve 3 dakika bekleyin ardından soğuk suyla yıkayın. Lekelerinde çıktığını göreceksiniz. Bir diğer yöntem ise kumaşları ocakta veya mikrodalgada kaynatmaktır. Kaynatacağınız suya bir yemek kaşığı karbonat eklerseniz lekeler daha kolay çıkacaktır. 15 dakika bekletin ve durulayıp kurumaya bırakın.

Leke çıkarma konusunda etkili maddeler arasında Oksikül adlı madde de yer almaktadır. Bu maddeyi de lekeyi çıkarmak içi kaynatma suyuna ekleyebilirsiniz.

Nar Lekesi Koltuk Ve Döşemelerden Nasıl Çıkarılır?

2 bardak soğuk suyun içerisine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin ve karışımı sünger ile koltuk döşemelerine ovarak uygulayın. Lekelerin kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Durulama işlemi için ise beyaz sirke kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Leke tamamen çıkana kadar bu uygulamayı devam ettirin çıktıktan sonra ise beyaz bir bez ve su ile durulayın.

Nar Lekesi Halıdan Nasıl Çıkarılır?

Halıdaki nar suyu lekeleri için kumaşa uygulanan yöntemleri uygulayabilirsiniz. Çünkü bu yöntemler halılarınızda da lekelerden kurtulmayı ve derinlemesine temizlenmesini en iyi şekilde sağlayacaktır. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki bulaşık deterjanı ve beyaz sirke çok etkili çözeltilerdir. Halı yıkama fırçası yardımı ile bu çözeltiyi uygulayabilirsiniz.

Halılar için bir diğer etkili yöntem ise sodadır ve limon suyudur. İkisi de asidik maddedir ve bu nedenle leke çıkarmada oldukça etkilidir. Uygulamanın ardından soğuk su ile durulamayı unutmayınız. Lekelerinizin çıkma kolaylığı ve ne oranda çıktığı sizin ne kadar süre sonra müdahale ettiğinize bağlıdır. Tabi ki lekenin bulaştığı yüzey de aynı şekilde çok önemlidir. Çünkü kumaşa bulaşan lekeler biraz daha zorlayıcı olabilmektedir. ilginizi çekebilir; zift lekesini çıkarmanın yolları nelerdir?

Nar Suyu Lekelerini Tüm Yüzeylerden Çıkarma Yolları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin