Zift Lekesini çıkarmanın Yolları

ayakkabıdan Zift Lekesini çıkarmanın Yolları
arabadan Zift Lekesini çıkarmanın Yolları

Zift Lekesini çıkarmanın Yolları

Zift Lekesini çıkarmanın Yolları; Zift lekesi en çok yaz aylarında yolarda ki asfaltların yenilenmesiyle ayakkabılara, araba tekerlerine ve kıyafetlere bulaşan çok inatçı bir lekedir. Zift lekesi çıkarmanın bir yolu var mı? Uygun temizlik maddeleriyle bu lekeden kurtulmak mümkün.

Arabadan zift lekesini nasıl çıkartabilirim

Arabadan zift lekesinin bulaşmış olduğu bölgeyi mazot veya gaz yağı ile silin. Ancak bu işlemi uygularken bezinizin yumuşak bir bez olmasına dikkat edin ve silerken arabaya fazla bastırmayın. Çok bastırırsanız arabanın boyasını zedelersiniz. Zift lekesi çıktıktan sonra bölgeyi deterjanlı su ile güzel bir şekilde yıkayın. Zift lekesinin tamamen çıktığını göreceksiniz. Mazotu ve gazyağını araba üzerinde kurumaya bırakırsanız kaportaya zarar verebilirsiniz. Aynı zamanda arabada zift bulaşmış bölgeye margarin sürüp iki saat bekletmekte zift lekesini çıkarmaya yardımcı olur.

Kıyafetlerde Zift Lekesi nasıl çıkar

Herhangi bir kumaşa, elbiseye ya da pantolona zift lekesinin bulaştığını görürseniz, leke olan yere vazelin sürün ve iki saat bekletin. Sonrasında metal bir kaşık yardımıyla kuruyan vazelini kumaşın üzerinden kazıyın. Sonra sıvıyağ ve sirkeyi bir tabakta karıştırıp lekeli bölgeye sürün ve bu şekilde kumaşı bir gün bekletin. Ertesi gün deterjanla yıkayıp duruladığınız giysinizden zift lekesinin çıktığını ve eski rengine döndüğünü göreceksiniz.

  • Üzerinize zift lekesi bulaştığını fark ettiğinizde ilk iş bir peçeteye ya da beze limon damlatıp leke üzerini iyice silin. Limon zift lekesini çıkarma da birebirdir.
  • Bir diğer yöntem de kullanılırken çok dikkat edilmesi gereken bir ürün olan tiner. Bir bezi tinere buladıktan sonra lekenin üzerini bezle silin. Lekeden tamamen kurtulacaksınız. Aynı zamanda tiner yerine benzin de kullanabilirsiniz. Aynı sonucu verecektir.
  • Sabun ve bulaşık deterjanı da zift lekesini çıkarma da güzel bir uygulamadır. Deterjanla ovaladığınız giysi, koltuk ve eşya gibi ürünlerden lekeler tamamen çıkacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta deterjanlı su ile eşyaları silerken kumaş dokusuna zarar vermemektir. Ayrıca tiner ve benzin gibi yakıcı maddeleri bu noktalarda kullanmak yerine, limon tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
  • Son olarak tüm bunları uygulayıp yine de giysilerinizden zift lekesini çıkaramadıysanız, kuru temizlemeciye vermeniz çok daha doğru bir yol olacaktır.

ilginizi çekebilir; Pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu nedir?

 

Zift Lekesini çıkarmanın Yolları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin