Nefes Kokusu Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir

Nefes Kokusu Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir
Nefes Kokusu Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir

Nefes Kokusu Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir

Nefes Kokusu Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir? Yoğun iş hayatını koşuşturmacası bazen günlük aktivitelerin nasıl geçtiğinin sorgulamaya bile fırsat bırakmıyor. Günlük yaşantımızda o kadar çok sorunlar ile karşılaşıyoruz ki, söz konusu sağlık olsa bile yoğun iş temposunda bunu takip etme gereği bile bulamıyoruz. Tıpkı nefes alırken veya verirken karşılaştığımızı kötü kokusunu basit gördüğümüz gibi… Ağız kokusu ile karıştırılsa da nefes kokusu  önemsemesi gereken bir sağlık sorunudur. Çünkü  nefes kokusu bazı hastalıkların en önemli işareti olabilir. Örneğin kötü kokan nefes gırtlak kanserini en önemli belirtisi olabilir. Bu nedenle nefes kokusu yaşayanların vakit kaybetmeden ilgili hekimlere başvurmaları gerekmektedir.

Nefes Kokusu Nedir

Nefes kokusu hangi hastalığın habercisi konusuna değinmeden önce pek çok kişinin karıştırdığı bir konuya değinmek istedik Çünkü günümüzde çoğu insanlar ağız kokusu ile nefes kokusunu birbiri ile karıştırmaktadır. Ağız kokusu soğan sarımsak benzeri kötü kokan besinler tüketildiğinde, düzensiz ve sağlıksız beslenildiği zaman ortaya çıkan bir durumdur. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediği zamanda ağız kokusu kaçınılmaz bir durum olmaktadır. Fakat nefes kokusu daha farklıdır. Midedeki Helicobacter pylori gastriti, besinlerin içeriğinde yer alan bakteri ve proteinler tarafından parçalanır. Bununla amonyak gözlemlenir ve kan gazı şeklinde nefese geçip nefes alıp verme ile dışarıya atılan amonyak nefes kokusuna neden olur. Kısaca nefes kokusu tüketilen gıdalar sonucunda bazı sağlık sorunlarından dolayı oluşmaktadır.

Nefes Kokusuna Neden Olan Hastalıklar

Gırtlak kanseri dışında nefes kokusuna neden olan diğer sağlık sorunları ise şunlardır;

  • Şeker hastalığı
  • Böbrek yetmezliği
  • Karaciğer yetmezliği
  • Metabolizma hastalıkları
  • Akciğerlerde ve sinuslarda oluşan çeşitli enfeksiyonlar

Nefes kokusuna neden olan hastalıkları bir araya derledik.  Peki pek çok kişini karıştırdığı nefes kokusu ile ağız kokusu arasında ne fark var. Hangisi daha tehlikeli işte haberin detayları….

Ağız Kokusu ve Nefes Kokusu Arasında Farklar

  • Nefes kokusu bazı hastalıkların en önemli nedeni ve belirtisi olabilir. Ama ağız kokusu sağlıksız gıdaların tüketilmesi ve yeterince ağız ve diş sağlığına dikkat edilmemesinden dolayı meydana geliyor.
  • Nefes kokusuna bazı hastalıklar neden olduğu için her ne kadar ağız ve diş sağlığınıza dikkat etseniz bile nefes kokusunu engellemek mümkün değildir.
  • Nefes kokusunun gitmesi için kokuya neden olan rahatsızlığın saptanıp tedavi edilmesi gerekir. Çünkü nefes kokusu ağızdan kaynaklı vücudunuzun içinden gelen bir sorundur
  • Ağız kokusu ağız ve diş bakımı ve sağlığına dikkat edilmesi, varsa diş çürüklerini tedavi edilmesi ve boğaz enfeksiyonlarını  giderilmesi sonucu yok olabilir.
  • Ayrıca nefes kokusu olan kişilerde göz yaşarması ve göz yanması benzeri sorunlarda meydana gelebilir.

Nefes Kokusu Tedavisi

Nefes kokusu tedavisi için özel bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Çünkü birçok hastalığın habercisi olduğundan dolayı nefes kokusunu nedeni saptanmalı ve buna neden olan hastalığın tedavi edilmesi gerekir. Örneğin akciğerden gelen bir sorundan dolayı oluşan nefes kokusunu giderilmesi için akciğerde oluşan hastalığın tedavi edilmesi gerekmektedir. Nefes kokusundan muzdaripseniz ilgili hekimlere giderek gerekli muayene ve tıbbı takip işlemlerini başlatmanız tavsiye ederiz. Çünkü tüm hastalıklarda erken tanı ve tedavisi hayati açıdan çok önemli olduğunu hemen herkes bilmektedir. Gırtlak kanseri benzeri hastalıklarda erken tanı ve tedavi ile kısa sürede kalıcı olarak tedavi edilmekte ve hastanın yaşam kalitesi artırılmaktadır.

Nefes Kokusu Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin