Neopaganizm Paganizm Nedir?

Neopaganizm Paganizm Nedir
Neopaganizm Paganizm Nedir

Neopaganizm Paganizm Nedir?

Neopaganizm Paganizm Nedir? İbrahimi dinlerin daha tek tanrılı yaklaşımlara odaklanmasının aksine, natüralist ve dünya temelli maneviyatlara odaklanan dinlere atıfta bulunur. Pagan ve Neopagan terimleri, kökenleri 1800’lere dayanan modern terimlerdir ve sırasıyla kendilerini bu grubun üyesi olarak tanımlayan insanları ve uygulamalarını ifade ede

Paganizm Tanımı

Basitçe söylemek gerekirse, paganizm, doğal güçlere vurgu yapan herhangi bir din veya manevi inancı ifade eder. İlk kullanımlarında, MS 300 civarında, paganlar kırsal alanlarda veya doğada yaşayan insanlar olarak görülüyordu. Ancak zaman geçtikçe, Hıristiyan olmayan herkes için giderek daha fazla aşağılayıcı bir terim olarak kullanılmaya başlandı.

Bugün, birçok neopagan, yaşam ve maneviyat hakkında rehberlik için eski dinlere bakıyor; genellikle kendi benzersiz uygulamalarını ortaya çıkarmak için çeşitli inançların kendi inançlarıyla bir karışımını oluşturur. Ve pagan olmanın tek bir yolu olmasa da -her bir ritüel büyük ölçüde farklılık gösterebileceğinden- birçoğunun paylaştığı bazı temel özellikler vardır ve bunların hepsinin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız başlangıç ​​noktası olarak kullanabilirsiniz

Paganizm Tarihi

Pagan dinleri Hıristiyanlıktan önce gelse de, çoğu kişi bu kelimenin olumsuz bir etiket olduğunu düşünüyor. Modern uygulayıcılar bunun yerine Dünya merkezli maneviyat veya doğa dini gibi terimleri kullanmayı tercih ediyor. Paganlar, antik Yunan veya Roma’dan ziyade, yerel kültürlerinden çok çeşitli tanrılardan bir veya daha fazlasına ibadet etme eğilimindedir.

Pek çok insan, bir yıl boyunca taş halkalarda (henges adı verilen) ibadet etmek, ardından doğru hissettiğinde başka bir yere geçmek gibi uygulamaları izleyerek doğada teselli bulur. Neopagan inançları farklı kültürler ve gelenekler arasında büyük farklılıklar gösterse de, paganlar genellikle reenkarnasyona inanırlar: fiziksel bedenimiz öldükten sonra bile hayat devam eder.

Paganizmin Diğer Dinlerden Farkı

Diğer bazı inançların aksine, Paganizmi bir bütün olarak tanımlayan her şeyi kapsayan, kapsayıcı tek bir doktrin yoktur. Bunun yerine, Paganlar birçok farklı tanrı veya tanrıçaya inanırlar (çoktanrıcılık) veya herhangi bir belirli tanrıya (ateizm) bağlı olmaksızın doğa ve ilahiyat gibi kavramları onurlandırırlar. Ancak bu gruplar içinde bile birçok çeşit var.

Bazı Müşrikler özellikle tek bir tanrıya taparlar; diğerleri, diğer birçok tanrıya sahip olan tanrıları içerir. Dünyaya çıkıp bir avuç insanla Pagan inançları hakkında anket yapacak olsaydınız, yaklaşık 100 farklı cevap alırsınız – ve bu, onu bu kadar ilginç bir inanç yapan şeyin bir parçası! ilginizi çekebilir; Masonluk Nedir?

Pagan İnançlarının Farklı Türleri

Pek çok farklı pagan inancı vardır, ancak hepsi iki temel kategoriden birine girer: panteistik veya çok tanrılı. Başka bir deyişle, her şeye hükmeden tek bir tanrısı veya tanrıları mı var, yoksa her biri kendi alemlerini yöneten birçok tanrısı mı var? (Kısa cevap: Kime sorduğunuza bağlıdır.)

Paganizmi veya neopaganizmi tanımlamanın tek bir yolu yoktur. Herhangi bir inanç sisteminde olduğu gibi, bölgeye ve geleneğe bağlı olarak bir inancı oluşturan şeylerde farklılıklar vardır. Ancak, mezhepler arasında ortak olan bazı temel ilkeler vardır.

Bunlar, doğayı kutsal olarak onurlandırmayı; doğal hukuka saygı; hepimizin ley çizgileri denen görünmez enerji iplikleriyle bağlı olduğumuza inanmak; ve organize dinden ziyade ritüellere abone olmak.

Neopaganizm Paganizm Nedir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin