DOLAR 8,6447
EURO 10,1490
ALTIN 487,08
BIST 1.419
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Sal 26°C
Çar 23°C
Per 19°C
Cum 23°C

Palamut Lakerda nasıl Yapılır

Palamut Lakerda nasıl Yapılır
11.07.2021
293
A+
A-

Palamut Lakerda nasıl Yapılır

Palamut Lakerda nasıl Yapılır? Malzemeler;

  • 1 tane palamut
  • 3-4 tane defne yaprağı
  • 400 gram kaya tuzu
  • 3-4 dilim lime
  • Dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber

Palamut Lakerda Nasıl Hazırlanır? 

  1. Balığın gövde kısmını ayırın ve 3 parçaya bölün.
  2. Omurga kısmındaki ilikleri temizleyin.
  3. Balığın içindeki koyu kahverengi parçayı, üçgen şeklinde kesip çıkartın.
  4. Balıkları buzlu suda ortalama 4 saat bekletin. Saat başında suyunu 4 KEZ değiştirin.
  5. Balıkları sudan çıkarttıktan sonra havlu kağıda koyun ve kuruması için 2 saat bekletin.
  6. Cam kavanozun dibine kaya tuzu koyun. Balıkların beyaz yerinin tuza gelmesine özen gösterin.
  7. Balıkları yan yana dizin. Üstüne tane karabiberleri ve defne yaprağı koyup sonra tekrar kaya tuzu dökün.
  8. Bütün balıkları yerleştirin. Kavanoza balıklardan daha ağır olan taş parçası yerleştirin.
  9. Taşın üzerine ise tahta parçası yerleştirip kavanozu bir bezle kapatın.
  10. Serin güneş görmeyen bir yerde kavanozu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.
  11. 20 gün sonra balıkları kavanozdan çıkarıp derisinden ayırdıktan sonra dilimleyin.
  12. Buzlu su dolu bir kaba, balıkları yerleştirin. Bu suyu 2 saatte bir değiştirin.
  13. Balıkları su içinde buzdolabında bekletin. (Bu fazla tuzun atılmasını sağlar.)
  14. Balıkları sudan çıkarın sonra zeytinyağı olan kaba koyarak dolapta 1 hafta kadar muhafaza edin.
  15. Hazırlanan balıklar lime, nane ve kırmızı soğan ile birlikte servis edin.

Palamut Lakerda Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? 

  1. Tarifte kullanılan balıkların taze olmasına dikkat edin.
  2. Dondurulmuş balık tercih ederseniz, balıklar kurtlanabilir.
  3. Lakerdanın güzel olması için, ilik kısmını iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir.
  4. Palamut ile yapılsa da lakerda yaparken torik balığı da kullanılabilir.

1 Porsiyon Palamut Lakerda’nın Kalorisi Kaçtır? 

  • Palamut lakerdanın kalorisi yaklaşık 50’dir. Omega 3 ve protein açısından zengindir.

ilginizi çekebilir; Evdeki Balık Kokusu Nasıl giderilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.