Palamut Lakerda nasıl Yapılır

Palamut Lakerda nasıl Yapılır
Palamut Lakerda tarifi nasıl Yapılır

Palamut Lakerda nasıl Yapılır

Palamut Lakerda nasıl Yapılır? Malzemeler;

  • 1 tane palamut balığı
  • 3-4 tane defne yaprağı
  • 400 gram kaya tuzu
  • 3-4 dilim lime
  • Dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber

Palamut Lakerda Nasıl Hazırlanır? 

  1. Balığın gövde kısmını ayırın ve 3 parçaya bölün.
  2. Omurga kısmındaki ilikleri temizleyin.
  3. Balığın içindeki koyu kahverengi parçayı, üçgen şeklinde kesip çıkartın.
  4. Balıkları buzlu suda ortalama 4 saat bekletin. Saat başında suyunu 4 KEZ değiştirin.
  5. Balıkları sudan çıkarttıktan sonra havlu kağıda koyun ve kuruması için 2 saat bekletin.
  6. Cam kavanozun dibine kaya tuzu koyun. Balıkların beyaz yerinin tuza gelmesine özen gösterin.
  7. Balıkları yan yana dizin. Üstüne tane karabiberleri ve defne yaprağı koyup sonra tekrar kaya tuzu dökün.
  8. Bütün balıkları yerleştirin. Kavanoza balıklardan daha ağır olan taş parçası yerleştirin.
  9. Taşın üzerine ise tahta parçası yerleştirip kavanozu bir bezle kapatın.
  10. Serin güneş görmeyen bir yerde kavanozu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.
  11. 20 gün sonra balıkları kavanozdan çıkarıp derisinden ayırdıktan sonra dilimleyin.
  12. Buzlu su dolu bir kaba, balıkları yerleştirin. Bu suyu 2 saatte bir değiştirin.
  13. Balıkları su içinde buzdolabında bekletin. (Bu fazla tuzun atılmasını sağlar.)
  14. Balıkları sudan çıkarın sonra zeytinyağı olan kaba koyarak dolapta 1 hafta kadar muhafaza edin.
  15. Hazırlanan balıklar lime, nane ve kırmızı soğan ile birlikte servis edin.

Palamut Lakerda Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? 

  1. Tarifte kullanılan balıkların taze olmasına dikkat edin.
  2. Dondurulmuş balık tercih ederseniz, balıklar kurtlanabilir.
  3. Lakerdanın güzel olması için, ilik kısmını iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir.
  4. Palamut ile yapılsa da lakerda yaparken torik balığı da kullanılabilir.

1 Porsiyon Palamut Lakerda’nın Kalorisi Kaçtır? 

  • Palamut lakerdanın kalorisi yaklaşık 50’dir. Omega 3 ve protein açısından zengindir.

ilginizi çekebilir; Evdeki Balık Kokusu Nasıl giderilir?

Palamut Lakerda nasıl Yapılır

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin