Pandemi sürecini en verimli şekilde geçirmek

Pandemi sürecini en verimli şekilde geçirmek
Pandemi sürecini en verimli NASIL KULLANABİLİRİM

Pandemi sürecini en verimli şekilde geçirmek

Pandemi sürecini en verimli şekilde geçirmek; Hepimizin birçok planının yarıda kalmasına sebep olan pandemi sürecinde, birtakım umutlarımızı yitirdiğimizi hissediyoruz. Tahmin ettiğimizden de uzun süren bu süreçte artık kendimizi toparlamamız ve beklemekten ziyade üretmeye yönelmemiz gerekiyor.

Bu süreçte genellikle ev ortamındayız ve evde yapabileceğimiz şeylerin tükendiğini hissediyoruz belki de. Fakat böyle düşünmeyi bırakmanın zamanı geldi de geçiyor. Öncelerde, “zamanım yok yapamıyorum” dediğimiz çokça an olmuştur. Bunları gerçekleştirmemiz için uygun vakit tamda şu vakit!

Kendimizi keşfetmenin, kendimize yönelmenin ve kendi sesimizi dinlemenin zamanı geldi. Biz neleri seviyoruz? nelerde yetenekliyiz? neyi değiştirmek istiyoruz? bu soruların hepsine yanıt bulabiliriz bu süreçte.

Örneğin modaya ilgimiz var fakat dışarı çıkamamanın bizi bu anlamda gerilettiğini hissediyoruz. Evinize bir dikiş makinası alın. Başlayın dikmeye… Kendi istediğiniz gibi, hayal ettiğiniz gibi… Belki kendiniz, belki de bir arkadaşınız için hiç fark etmez. Bunu yapmak sizi, hem mental ve ruhsal açıdan güçlendirecek hem de ilerleyen zamanlarda yapacaklarınız için umudunuzu dik tutacak. Her şey bittikten sonra giyerim diye düşüneceğiniz bir hobi edinmiş olacaksınız ve böylece psikolojik açıdan daha iyi hissedeceksiniz. Belki de daha önce farkına varmadığınız bir yeteneğinizi fark etmiş olacaksınız. Karantina sürecinde evde verimli ders çalışma tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz.

Pandemi sürecini en verimli şekilde geçirmek için neler yapmalı

Bir şeyler yazmayı deneyebilirsiniz. Bu hem sizi rahatlatacak hem de geliştirecek bir olaydır. İlla bir yerlerde paylaşmanıza gerek yok. Sadece kendiniz için yazabilirsiniz. Yazı dilinizi güçlendirmek demek, iletişim kabiliyetinizi de güçlendirmek anlamına geliyor. Bu yöntem, ne istediğinizi daha iyi anlamanıza da yardımcı olabilir. Belki de hoşunuza gider ve bunu bir mesleğe dökmeyi düşünebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez…

Günümüzde, internet ağıyla beraber her türlü bilgi ve eğitime ulaşmak mümkün hale geldi. Öğrenmek istediğiniz bir konuyla ilgili eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Örneğin yeni bir dil, yeni bir müzik aleti, mesleki anlamda sizi geliştirecek ek eğitimler gibi.

Bir şeyler çizmekten keyif alıyorsanız veya bunu denemek istiyorsanız çizim yapmakta güzel bir fikir olabilir. Bununla ilgili de birçok eğitime ve videolara ulaşmak mümkün. Bu sayede aklınızdaki soru ve sıkıntılardan bir süreliğine kurtulabilirsiniz. Hem fiziksel hem de ruhen başka bir şeye yönelmek size iyi gelecektir.

Pandemi sürecininde daha önceki yaşamımızdaki planlara uymalıyız

Plan ve programlara ayak uydurmak, bu süreçte daha kolay olacaktır. Daha önce uygulamak istediğiniz bir diyet ya da spor programını, evlerimizde olduğumuz bu süreçte faaliyete geçirebilirsiniz. Bu tarz tempolara, başka ortamlarda bulunduğumuz zamanlarda ayak uydurmak çok daha zor oluyordu. Fakat artık bunu da denememizin tam zamanı!

Her şeyden önce şunu unutmamak gerekiyor; bizler çok ama çok kıymetliyiz. Ne yapmak istiyorsak, neye yönlenmek istiyorsak bunu hayata geçirmeliyiz. Sizi sizden daha iyi kimse anlayamaz. Kendi kafanızda bir fikir tasarlayın ve bu süreçte onu denemenizin bir fırsat olduğuna inanın. Her zaman dezavantajları, avantaja çevirebiliriz. Yeter ki isteyelim!

Tuzla Gazetesi

Pandemi sürecini en verimli şekilde geçirmek

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin