Verimli Ders Çalışma Tavsiyeleri 

Verimli Ders Çalışma Tavsiyeleri 
Verimli Ders Çalışma velilere Tavsiyeler

Verimli Ders Çalışma Tavsiyeleri

Verimli Ders Çalışma Tavsiyeleri veliler; Öğrenci yaşamının önemli parçası elbette sürekli olarak ders çalışmak ve bilgiyi dinç tutmaktır. Evde Ders nasıl Çalışılır? Hayatın bu aşamasında en temel sorumluluğumuz genellikle derslerimizi başarıyla öğrenmektir. Bu, yalnızca düzenli olarak çalışma alışkanlıkları geliştirirseniz olur. Bununla birlikte, bir masada çalışırken, bir kitabın önünde saatler geçirmek her zaman istenen sonuçları vermeyebilir. Verimli çalışmak, başarı oranını artırmaya yardımcı olan önemli bir beceridir.

İnsanların bireysel farklılıklarına göre öğrenirler. Her birimiz ders çalışırken farklı duyular kullanırız. Görsel uyarım bazı insanlar için daha etkilidir ve işitsel uyarım diğerleri için daha etkilidir. Doğal sonuç, en etkili çalışma şeklinin herkese özgü olmasıdır. Bazı insanlar tek başına ve çok sessiz bir ortamda çalışabilirken, diğerleri başkalarıyla çalışmayı veya müzik dinlemeyi sever.

Amaç Odaklı Planlayın 

Başarılı olmak için amaç açıkça tanımlanmalı ve bireyin buna inanması gerekir. Hedefler davranışları tetikler ve bu davranışların etkisiyle sonuç alır. Planlama sadece çalışma süresini planlamak için değildir. Planın en önemli işlevi, kendinize zaman kazandırmaktır. Hangi sınıfta, ne zaman ve nasıl çalışılacağını düşündükten sonra sıra planlama yapmaya gelir. Plan yaparken, çalışmak istediğiniz dersleri, dinlenmeniz gereken zamanı ve uyuduğunuz zamanı belirlemelisiniz.

Çalışma alışkanlıklarınızı belirleyen yeni alışkanlıklar geliştirebilir veya kendi alışkanlıklarınızı gözden geçirebilirsiniz. Çalışma süreniz yoğunsa ve bir hafta içinde ders çalışmanız gerekiyorsa, kendinize zaman kazandırmak için günlük aktiviteleri hafta sonu için ayırabilirsiniz. İlgi alanlarınıza veya okuduğunuz bölüme göre hafta sonu aktiviteleri seçerseniz, kurslarınız hem pratik hem de eğlenceli olacaktır.

Dönemsel Planlar Yapın 

Vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmek ve hedeflerinize ulaşmak için günlük, haftalık ve düzenli planlar yapmak önemlidir. Önceden günlük, haftalık veya aylık tamamlamayı düşündüğünüz konular için planlar yapın. Konunun ne zaman bitmesi gerektiğini önceden belirlemelisiniz. Son anda biriktirilen temalar size sadece baskı getirecek ve iş verimliliğinizi büyük ölçüde azaltacaktır. Verimli ders çalışma velilere tavsiyeler de önemle dikkate alınmalıdır.

Verimli Ders Çalışma Tavsiyeleri Nelerdir

Alışkanlıklarınızı Tanıyın 

Öncelikle, çalışma alışkanlıklarını nasıl geliştireceğinizle ilgili sorulara yanıt bulmak için alışkanlıklarınıza dönüp bakmalısınız. Gün içinde uyuduğunuz zamandan televizyonda veya internette geçirdiğiniz zamana, arkadaşlarınızla aktivitelerden eğlenceye kadar tüm alışkanlıklarınız çalışma programınızı etkileyecektir.

Zamanı Akıllıca Kullanın 

Herkesin farklı fiziksel, zihinsel ve duygusal yapıları, ilgi alanları ve yetenekleri vardır. Öğrenciler önce kendilerini anlamalıdır. Planı uygulamak daha kolaydır çünkü planı oluştururken dersi ne sıklıkla çalışacaklarını bilirler. Zamanın daha etkin geçmesi için spor, eğlence, dinlenme gibi faaliyetler plana dahil edilmelidir.

Olumsuz Unsurları Uzaklaştırın 

Çalıştığınız alandaki ısı, uyku baskısı, kaygı, telefon görüşmeleri ve sosyal medyaya kadar birçok faktör öğrenme verimliliğinizi azaltabilir. Örneğin, programınızın 40 dakikalık bir çalışma aralığı varsa, 40 dakikalık kurs dışında hiçbir şey dikkatinizi dağıtmaz. Bu nedenle zihinsel ve fiziksel olarak olumsuz unsurları olmamalıdır.

Dikkatinizi Dinç Tutun 

İnsanların dikkati her an dağılabilir. Çalışma ortamınızı dikkatinizi çeken malzemelerle donatmalısınız. Örneğin, duvardaki belgeleri hedefleyebilirsiniz. Ayrıca masaya telefon ve yemek koymamalısınız, bunlar en dikkat dağıtıcı unsurlardır. Kısaca yapmanız gereken, dikkatinizi sadece hedefe yönelik unsurlarda tutmaktır. Bunu her zaman yapmanız mümkün olmaz. Doğamız gereği dikkatimiz hemen dağılabilir. Bu durumda kendinize kızmamalı ve planı elden bırakmamalısınız.

Uygulama Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler? Verimli ders çalışma velilere tavsiyeler

Size uygun bir çalışma planı hazırladınız ve uygulama aşamasındasınız;

  • Fırsat bulduğunuzda, çalışmada öğrendiklerinizi tekrar etmeye ve uygulamaya çalışın.
  • Yeni öğrenme yöntemleri geliştirin ve bazen arkadaşlarınızı bu aktivitelere ekleyin.
  • Her zaman yanınızda bir defter taşıyın ve olabildiğince çok not almaya çalışın. Bu talimatlar gelecekteki çalışmalarınıza rehberlik edecektir.
  • Sınıftaki dersleri dinlemeye çalışın ve mümkün olduğunca öğretmene odaklanın. Tıp, hukuk, mühendislik gibi çoğu bölümün dersleri çok yoğun olduğu için hiçbir konuyu atlamamalısınız.
  • Bildirilerinizi düzenli olarak tekrarlayın ve hafızanızda saklayın.
  • Öğrenmeyi bir gereklilik olarak görmek yerine, gelecekteki kariyer hedeflerinize doğru bir adım olarak görmek ve öğrenmekten zevk almaya çalışmak daha iyidir.

Tuzla Gazetesi

Verimli Ders Çalışma Tavsiyeleri 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin