Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir
Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir

Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir? İlk evrelerde pek belirti vermeyen pankreas kanseri, belirti verdiğinde ise tümör çoktan pankreas dışına taşmış olabilir. Bu durumda tedavi sürecini uzatmaktadır. Her hastalıkta olduğu bu kanserde de erken teşhis hayati önem taşımaktadır. Birçok insanda görülen pankreas kanseri belirtileri şu şekildedir;

  • Ciltte ve gözlerde sararmalar
  • Stres ve depresyon hissetme
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • İştahsızlık ve istenmeyen kilo kaybı
  • Hazımsızlık, şişkinlik
  • Karın bölgesinin üstünde başlayan ve sırta doğru vuran ağrılar
  • Kanın pıhtılaşması

Pankreas kanserinin de bunların yanı sıra daha birçok belirti bulunur; ishal, bulantı, kusma ve cilt rengi de solukluk gibi. Hastalık ilk evrelerde sarılık ile belirti verir. Sarılık ilk olarak gözlerde başlar ve daha sonra cildin çeşitli bölgelerinde kendini gösterir. Karın bölgesinde oluşan ağrı ilk zamanlar hafiftir. Ancak ağrı zamanla şiddetlenerek artar. Belirtileri diğer hastalıklarla karıştırılabilen pankreas kanseri, erken teşhis edilirse tedavi süreci kolaylaşır.

Pankreas Kanseri Neden olur?

Pankreas kanserinin oluşmasının pek çok nedeni vardır. Ancak aşırı kilolu olanlar ve sigara içenlerde bu hastalığın görülme olasılığı daha fazladır. Özellikle sigara kullanmak hastalığın en önemli nedenidir. Bunların yanı sıra hastanın ailesinde pankreas kanseri olan biri varsa bu da hastalığı tetikleyen etkiler arasında yer alır.

Beslenme tarzı da pankreas kanserine neden olabilir. Sağlıksız beslenen kişilerde hastalığın görülme ihtimali daha yüksektir. Fazla kalorili beslenmek, yeterince meyve ve sebze tüketmemekte hastalığı tetikleyebilir.

Pankreas Kanserinde Tanı Nasıl Konur?

Diğer hastalıklarla ortak belirtiler gösterdiği için pankreas kanserinde tanı hemen konamayabilir. Hastalık aynı zamanda ilk evrede pek belirti vermeyebilir. Belirtilerden bir ya da birkaçını yaşıyorsanız, hemen bir uzmana başvurmanız gerekir. Doktor kanser tanısı koymak için çeşitli testler yapar ve gerekli filmler ister. Yine karın bölgesini elle muayene ederek kitle olup olmadığını tespit etmeye çalışır. Test sonuçlarına bakarak doktorunuz sizlere gerekli bilgileri verecektir. Hastalık ilk evredeyse ilaç tedavisi uygulanır. Erken teşhis bu açıdan oldukça önemlidir. Çünkü hastalık ilerlemişse cerrahi müdahale gerekebilir. Cerrahi müdahaleden sonra mutlaka doktor tavsiyelerine uymalısınız. İlaçlarınızı aksatmadan kullanmalısınız.

Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin