Pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu

Pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu nedir
Pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu nedir

Pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu

Pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu; Kötü bir görünüme sahip olan pas lekesi, çıkarılması en zor lekeler arasında yer alır. Kimi zaman fayans aralarında oluşan pas lekesi bazen de kıyafetlerde oluşmaktadır. Oldukça can sıkıcı olan bu durumu birkaç pratik noktaya dikkat ederek çözebilir, fayans veya kıyafetlerinizi temizleyebilirsiniz. Kadınların özellikle banyo temizliği sırasında çıkarmakta, temizlemekte zorlandığı pas lekesi suyun bulunduğu ve değdiği alanlarda, nemli bölgelerde sıklıkla oluşur. Metal, demir, fayans gibi yüzeylerde daha sık karşımıza çıkmaktadır. Demir ve metal yüzeylerde, fayanslarda oluşan bu lekeler dikkat edilmediği taktirde kıyafetlere de bulaşır. Kıyafetlerden çıkarmakta en az metal yüzeylerden çıkarmak kadar güçtür.

Pas lekesini çıkarmanın en kolay pratik yolu

Kadınların korkulu rüyası olan ve çıkartılması bir hayli güç olan pas lekelerini evde uygulayacağınız birkaç püf noktası sayesinde kolaylıkla kurtulabilirsiniz. İste evinizde kolaylık uygulayacağınız pratik bilgiler;

• Demir ve metal alanlarda oluşan pas lekelerini çıkarmak için tuz ve limon kullanabilirsiniz. Leke oluşan yüzeye önce tuz dökün, ardından limon sıkıp bekletin. On dakika kadar bekledikten sonra bir bez yardımıyla ovalayın, daha sonra ılık su ile silin. Bu işlemi birkaç defa tekrar ettiğinizde lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

• Küçük metal eşyalarda oluşan pas lekesini çıkarmak için bir leğen içine su ve sirke koyup, metal eşyaları içine koyunuz. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra sabah ovalayarak temizleyiniz, durulayınız. Musluk gibi diğer metal eşyalar içinde sirkeyi direk üstüne dökerek bir gece bekletip, sabah siliniz. Bu işlem sayesinde metal yüzeylerdeki pas lekeleri zahmetsiz ve kolay bir şekilde çıkacaktır.

Fayans aralarında oluşan pas lekesi

• Fayans aralarında veya metal yüzeylerde oluşan pas lekesini çıkarmanın bir diğer yöntemi ise bulaşık deterjanı ve karbonattır. Karbonat ve bulaşık deterjanını karıştırıp sünger yardımı ile ovunuz. Daha sonra ılık bezle silerek durulayın. Lekeler kısa sürede yok olacaktır.

• Deterjan ve diğer işlemler ile geçmeyen pas lekeleri için asit‘in gücünden faydalanabilirsiniz. Yalnız fayans ve metal yüzeylere asidi uygularken teninize temas etmesine özen gösterin. Yakıcı etkiye sahip olduğu için cildinize zarar verebilir, bu yüzden uygularken dikkatli olursanız sorununuzu kısa sürede çizebilirsiniz.

• Dış macunu harika bir pas çıkarıcı özelliğe sahiptir. Diş fırçası yardımıyla fayans aralarında oluşan inatçı pas lekelerini fırçalayınız. Lekenin kısa sürede çıkıp fayanslarınızın eski beyazlığına kavuştuğunu göreceksiniz.

• Pas lekelerine iyi gelen bir diğer yöntem ise ketçaptır. Özelikle metal yüzeylerdeki pas lekesinde etkilidir. Ketçabı sünger yardımıyla metal yüzeylere uygulayın ve durulayın.

 

Dikkatinizi çekebilir; Evde bilmeniz gereken pratik bilgiler

Pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin