Ruhsal uyanış nedir

Ruhsal uyanış nedir
Ruhsal uyanış nedir

Ruhsal uyanış nedir

Ruhsal uyanış nedir? Ruhsal uyanış; insanın kozasının farkındalığıdır. Kelebek olmadan önce, tırtıl olduğunun farkına varmak, ruhani yolculuğumuzun ilk adımıdır. Kozanız parçalandığı zaman her zaman kelebek olunmadığının sezilmesidir.  Uyandıktan sonra her neye dönüşmüşsek, bulunduğumuz hali kabullenip, size verilenin sınırlarını aşmaktır, ruhsal uyanış.

Uyuduğumuzun farkında olmak

Kime sorsak, kendi dünyası içinde, her şeyin bilincinde olduğunu iddia edecektir. Benliğimizin, kendini bulunduğu toplum içince hür sanması, aşılması zor bir paradokstur. Rüyanızda, büyük bir sarayın sultanı olduğunuzu görmektesiniz, hizmetçileriniz etrafınızda emrinize amade dolaşıyor. Yapılan ikramlar birbiri ardına geliyor ve siz zevk ve sefa içinde yaşamaktayken, kurduğunuz saatin alarmı çalıyor. İşte ruhsal uyanışın parodisi sizin gerçeğe gözlerinizi açmanızı sağlayan saatin alarmıdır. Kendinizi Geliştirmenin Yolları nelerdir?

Artık rüyada kurduğumuz saltanat yıkılmış, hizmetçiler kaybolmuş, zevk ve sefanın sadece hayal olduğunun farkına varılmış. Şimdi yatak odamızda gördüğümüz kişi gerçek ben’i yani salt egomuzu temsil ediyor. Gerçekte olan sizi kabullenecek misiniz yoksa tatlı uykunuza dalıp hayal dünyasında yaşamaya devam mı edeceksiniz? Farkındalığın sizi götüreceği yere gitmeye hazırsanız, kozanızın yırtılma zamanı gelmiş demektir. Toplumsal hipnozun içinden sıyrılıp, kim olduğunuzun farkına varmak, yeni bir hayata başlamak gibidir.

Ruhsal uykuda olduğumuzu gösteren örnekler

Her gün televizyonun karşısına geçip saatlerimizi harcıyoruz ve bu bizim için toplumsal bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Tuttuğumuz futbol takımı bizim için vazgeçilmez bir unsur olmuş, dizi oyuncularına âşık olup gerçekleşmeyecek hayaller kuruyoruz. Dünya hayatını sadece iyi bir üniversite kazanmak, iyi bir iş bulmak ve emeklilik hayalimiz de sahil kasabasında yaşamak olarak görmeye başlamış durumdayız. Sanki küçük bir kutunun içine sıkışmış, deney hayvanları gibi bize sunulan hayatı yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Bu kadar basit olamaz. Kendinizi bu kısır döngülerden birinin içinde hapsolmuş hissediyorsanız, ruhsal uykudasınız.

Daha kim olduğunuzu öğrenmeden, varlığınıza dair soruları cevaplamadan; bitmek bilmeyen bir yarışın içinde buldunuz kendinizi. Kendinize zaman ayırmanız sistemli bir şekilde engelleniyor ve bu hipnozdan siz yüksek bir farkındalıkla kurtulabilirsiniz.

Ruhsal uyanışın faydaları nelerdir

Artık hiçbir şey aynı değildir. Yediğiniz elma, yürüdüğünüz yol, tanıdığınızı sandığınız insanlar ve aklınıza gelen ne varsa; daha önce algılamadığınız bir şekilde hayatı hissedersiniz. Sadece siz değil, dünya hatta evren sizinle beraber değişmiştir.

Sürü psikolojisi içinde bir nevi hipnoz durumundan kurtulmanın verdiği yüksek anlayış, sizi evrensel bir huzura kavuşturur. Ben kimim, neden buradayım, varoluşumun amaçları nelerdir gibi soruların özüne vakıf olmaya başlamışsınızdır.

Ruhsal uyanışın en belirgin faydası; geçmiş ve geleceği sonsuz bir şimdiye çevirmesidir. Bitmeyen pişmanlıkların bataklığını kurutur. Belki de hiçbir zaman gerçekleşmesi mümkün olmayan gelecek kaygılarınızı sonlandırır. Şimdinin içinde huzurlu bir hayat yaşamanın da anahtarını elde etmiş olursunuz.

Ruhsal uyanış nasıl gerçekleşir

Hayatın doğal akışı içinde, kendiliğinden gerçekleşen bir farkındalıkla ruhsal uyanış sürecine başlayabilirsiniz. Okuduğunuz bir kitap, izlediğiniz bir filim, konuştuğunuz bir insan sizin bilincinizde tetikleme yapabilir. Herkes için aynı şekilde gerçekleşen bir süreç değildir. Sonbahar mevsiminde, rüzgârın etkisiyle sararmış bir yaprağın düşüşü sizin hayata bakışınızı değiştirerek, bulunduğunuz yaşam döngüsünü sorgulatabilir.

Tabi bu her zaman bu kadar kolay olmaz, büyük felaketler sonucunda bu döngüyü kıran insanlar da azımsanamayacak kadar çok.  Ailesini bir deprem sonucunda kaybeden insanın farkındalığı daha şiddetli gerçekleşir. Daha zorlu bir süreç sonunda ruhsal uyanışa ulaşır.

Son olarak

Ruhsal uyanış gerçekleştikten sonra kozasından kurtulan, yeniden doğan bir bebek gibi dünyaya gözlerinizi açacaksınız. Yalnız bu sefer farkındalığınız, yüksek bilinciniz yanınızda olarak hayata adım attınız. Tebrikler, gerçek siz olmaya hak kazandınız.

 

Ruhsal uyanış nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin