Zerdeçalın Faydaları Nelerdir

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir
Zerdeçalın Faydaları Nelerdir

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? Zencefilgiller familyasından olan zerdeçal iri yapraklara ve sarı bitkilere sahip çok yıllık otsu bitkiler arasında yer alır. Halk arasında Hint Safranı olarak da bilinen zerdeçal faydaları ile herkesi şaşırtıyor.  Güney Asya temelli   olan bu bitki çok kısa süre de tüm dünyaya yayılıp, sevilmiştir.  Zerdeçalp, Safran kökü ve sarı boya gibi farklı isimler ile anılsa da ülkemizde genel olarak zerdeçal olarak bilinen bu baharatın içeriğinde kurkumin isimli bileşen, bulunur. Bu sayesinde sağlık acısında çok yararlı olduğu söylenir. Zaten zerdeçalın çok kısa bir sürede popüler olmasının ana nedeni de sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin olmasıdır. Bu durum uzmanlar tarafından kanıtlanması ile de zerdeçal tüketimi hızlı bir şekilde artmıştır. İşte mucizevi baharatların kralı zerdeçalın faydaları….

Zerdeçal Neye Faydalıdır

Zerdeçal baharatı içindeki güçlü biyoktif bileşikler sayesinde kullanılması gereken en etkili ve gerekli besin takviyeleri arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda zerdeçal bitkisi vücut üzerinde faydaları sonuçlar ortaya çıkardığı sonucuna varılmıştır. Bunlardan bazıları ise şu şekildedir;

Zerdeçal İltihap Giderir

Zerdeçal anti-enflamatuar özelliği sayesinde tam bir iltihap giderici maddedir. En az antibiyotik kadar etkili olan bu baharat antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki tüm zararlı bakterilere karşı savaş açar ve vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bildiğimiz üzere tüm hastalıklarını ana temelinde vücutta oluşan iltihaplar bulunur. Zerdeçal bitkisi de kürkümin özelliği sayesinde iltihapları yok edip, vücudun iyileşmesine olanak sağlar. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bu baharatı mutlaka yemeklerde kullanmalısınız

Zerdeçal Sindirim Sistemini İyileştirir, Bağırsaklara İyi Gelir

Sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak istiyorsanız zerdeçal baharatı kullanmanız gerekir. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenler ve kabızlığa iyi gelir. Şişkinlik ve gaz problemlerine de iyi gelir.

Zerdeçal Depresyon Etkisini Azaltır

Peki zerdeçalın içeriğinde B6 vitaminlerinin olduğunu biliyor muydunuz? Bu özelliği sayesinde seratonin hormonunu salgılanmasını sağlar. Bu da mutluluk hormonu verir. Melankoli ve depresyonlu bir yaşantınız varsa kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacak zerdeçalı tüketebilirsiniz.

Zerdeçal Ağrı Kesici Özelliği Vardır

Zerdeçal vücutta oluşan çeşitli ağrıları azaltmadan oldukça etkili bir bitkidir. Sürekli ağrı kesici ilaçlar kullanmak yerine doğal çözümler arasında yer alan zerdeçalı deneyebilirsiniz. Özellikle diş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, yaşayanlar için zerdeçal ideal bir seçenek olacaktır. Diş ağrınızı için bir çay kaşığı zerdeçal ile yarım çay kaşığı tuzu ılık suyun içine ilave edip, güzelce karıştırın ve bunu ağzınızda gargara yapın. Kısa sürede ne kadar etkili olduğu göreceksiniz. Ayrıca kadınların korkulu rüyası olan adet sancıları için de oldukça etkili ve yararlıdır.

Zerdeçal Alzeheimer Riskini Azaltır

Alzeheimer hastalığını kesin bir tedavisi yoktur. Ancak etkisini artmasını ya da alzheimeri önlemek için doğal çözümler kullanılabilir. Zerdeçal da bunlardan birisidir. Bu konuda yapılan araştırmalara göre zerdeçalın unutkanlık üzerinde etkili olduğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca odaklanma sorunu yaşayanlar için de iyi bir seçenek oluyor.

 

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin