Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir

Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir
Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir

Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir

Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir? Sevgili okuyucularımız, sizlere daha önceki makalemde tarot kartları hakkında ve tarota nasıl baktığıma dair sizlere bir makale hazırlamıştım ve makalemin sonunda sizlere kartların anlamları hakkında da bilgi vereceğimi söylemiştim. Bugün sizler için Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir? tarot kartlarının büyük arkana grubu hakkında bilgi vereceğim ve büyük arkana kartlarının tek tek anlamlarını içeren bilgiler vereceğim. Eğer hazırsanız başlayalım.

Tarot Nedir?

Tarot Nedir? Öncelikle tarot kartlarının 78 karttan oluştuğunu ve bunun için 22 adet büyük arkana dediğimiz bir grup kartın olduğunu belirtmek isterim. Büyük arkana bizlere hayatımıza etki edebilecek büyük ve çarpıcı olaylara dair haberler verir geri kalan 56 küçük arkana yani minör serisi ise 22 akana kartını okumak için kolaylık sağlamaktadır. Ama hayatımızda olabilecek en büyük ve çarpıcı olayların haberini bizlere  22 büyük arkana kartlarımız vermektedir. Bu 22 büyük arkana kartlarının her birinin kendine has sembolleri ve rakamları bulunmaktadır. Bu semboller ve rakamlar yine tarot bakmak isteyen kişiler önemlidir. Çünkü her bir sayının kendi içerisinde barındırmış olduğu bir anlam vardır. Bu yüzden tarot bakmak isteyen kişilerin biraz da numeroloji bilmeleri gerekmektedir. Öncelikle sizlere 22 büyük arkana kartının isimlerini tanımakla başlayım.

0- DELİ

1- BÜYÜCÜ

2-AZİZE

3-İMPARATORİÇE

4- İMPARATOR

5- AZİZ

6- AŞIKLAR

7-SAVAŞ ARABASI

8-GÜÇ

9-ERMİŞ

10-KADER ÇARKI

11-ADALET

12-ASILAN ADAM

13-ÖLÜM

14-DENGE

15-ŞEYTAN

16-YIKILAN KULE

17-YILDIZ

18-AY

19-GÜNEŞ

20-MAHKEME

21-DÜNYA

Evet kartlarımın isimleri ve sayı değerleri bu şekilde tabi tarot kartlarında bu sayılar romen rakamları ile ifade edilmektedir. Ama ben bu şekilde yazmak zorunda olduğum için romen rakamlarını kullanamadım. Şimdi ise kısa kısa bu kartların anlamlarına hazırsanız başlayalım.

0-DELİ KARTI

Bu kartımız bizim daima başlangıçları, yeni başlayan bir macerayı anlatır bizlere. Kartın semboline baktığınızda zaten yola çıkmış keyifli bir genç görecekseniz. İşte bu kart bize daima anlattığı şeylerden biri hep başlangıçtır. Ayrıca yeni çıkmış olduğumuz ve başladığımız bir sürecin olduğunu anlattığından dolayı yeni şeyleri öğreneceğimizin de habercisidir bu kart. Biraz da çocuk ruhlu bir karttır deli kartı. Bu kartın değeri 0 olmasından dolayı çok enerji yüklü bir kart değildir. Bu kart yeni öğrenmelerin olacağını anlatan yeni bir süreçten bahseden, bir başlangıçların olabileceğini anlatan karttır.

1- BÜYÜCÜ KARTI

Bu kartımız özellikle iletişim anlamına gelen, yaratıcılık, yeni fırsatların olabileceğini anlatan karttır. Kartın üzerinde olan tılsım, kupa, kılıç, değnek resimleri ile başarmak istediğimiz başarıların olacağının haberini bizlere verir. Yani içerisinde potansiyel bir enerji barındırır. Bu olumlu bir enerjidir ve bu yüzden hayatımızda var olan engellerin de ortadan kalkacağının haberini bizlere verir. Büyücü kartı yeni dönüm noktalarının da haberini verir. Tarotun en yüksek enerjiye sahip olduğu kartlarından biridir. Bu yüzden bu kartı gördüğümüz zaman aklıma gelmesi gereken ilk şey olumlu yönde bir enerjisinin olduğudur.

2- AZİZE KARTI

Azize kartı bana hep sakinlik ve bir durağanlığı hatırlatmaktadır. Çünkü resimdeki kadın duruşu sanki böyledir. Azize kartı büyük sırların olduğunun habercisi olan bir karttır. Ayrıca bilinçaltı ile ilgili haberleri de verir. Yanlarda bulunan sütunlar zıt renkte olup bir uyum ve dengeyi de anlatır bizlere. Ben kartı genelde yorumlarken hep büyük sırların olduğunu söylerim. Çünkü bu kart insanda bilinçaltını temsil etmektedir. Ve insanın en derin gizli sırları hep bilinçaltında yatmaktadır. O yüzden azize kartı büyük sırların olduğunu, durağan bir bekleyiş ve sessizliğin olduğunu anlatan bir karttır.

3- İMPARATORİÇE KARTI

İmparatoriçe kartı bolluk, bereket, çoğalma, hamilelik gibi süreçlerin habercisidir. Kartın üzerinde bulunan resimde de zaten tarlaları ve ağaçları göreceksiniz. Bu yüzden bu kart güzel gelişmelerin ve güzel haberlerin habercisi olan bir karttır. Hamilelik anlamını da içeren bu kart şansın yaratıcılığın habercisidir. Bu kart ayrıca dişil bir enerjiyi ve dişil enerjinin yüksekliğini de anlatır. Tabi yanında gelecek kartlara göre yorumlanır. Sayısı nedeniyle bir artışın da habercisidir.

4- İMPARATOR KARTI

İsminden de anlaşılacağı üzere bu kartın bizlere vermek istediği mesajı güç ve mevkidir. Bazen de huysuz bir eril enerjiyi anlatır. Dediğim dedik ve sadece ben bilirim diyen bir eril enerjinin varlığından haberdar edebilir. Bu yüzden de bu kart bu kişiye karşı dikkat edilmesi gerektiğini yanındaki kartlar ile anlatabilir. Bu kart bazen bir baba veya yaşça büyük bir 6erkeği de anlatabilir. Ama daha çok güç ve mevkinin anlatıldığı ve habercisini vermiş olduğu karttır.

5- AZİZ KARTI

Aziz kartı bizlere değişime kapalı ve değişime ayak uydurmak istemeyen ve sürekli değişime direnen birini anlatır. Basma kalıpları olan birinden bahseder. Bu yüzden de bu kartın anlamı çözülmeyen problemlerin olabileceğine dair haber veren bir karttır. Bir nevi hayatımızda engellerin olabileceğini anlatır. Dindarlık, eskiye ve geçmişe olan bağlılık örf ve adetler gibi konuları da anlatmaktadır. Ama bu kartı ben hep çözülmeyen problemler olarak diğer kartlarında anlatmış oldukları ile yorumlarım.

6-AŞIKLAR KARTI

Tarotun en sevdiğim kartıdır. Adında anlaşılacağa üzere büyük bir aşkın habercisidir bu kart. Ayrıca aşıklar kartı ortaklık anlaşma, uyum, bazen de ikilemleri anlatabilir. Ama genel anlamda büyük bir aşkı aşk içerisinde ki dengeyi ve uyumu anlatmaktadır. Tabi bu kart baktığınız konuya göre değişiklikler göstere bilir eğer iş, kariyer, eğitim gibi konulara bakıyorsanız zafer, başarı, ortaklık gibi konuları anlatabilir. Ama genel anlatmış olduğu harika bir aşktır.

7-SAVAŞ ARABASI

Bu kart kontrolün sinde olduğunu anlatan bir karttır. Yani bir otomobil sürdüğünüzde nasıl ki kontrol sizde ise bu kartta aslında bunu anlatır. Hayatta yaşanmış olaylara karşı artık kontrolun sizde olduğunu, kozaların ve iplerin artık elinizde olduğunu anlatır. Bu yüzden bu kart hayatta bir yön belirleme ve kararlılığın habercisi olan bir karttır. Problemlerin ortadan kalktığını veya kaldırabileceğinizi anlatan bir karttır. İleri atılacak olan adımları ve bu adımlar için artık hazır olduğunuzu gösteren bir karttır.

8-GÜÇ KARTI

Bu kartın anlamı ise artık gücün sizde olduğunu gösteren karttır. Yapmak istediğiniz enerji ve gücün içinizde olduğunu anlatır. Şanslı bir dönemin habercisidir. Özgüven cesaretin olduğunu söyler bu kart. Hayatta ki tehlikeli durumların atlatılmış olduğundan bahseder. Bu kartın resminde bir insan tarafından evcilleştirilmiş bir aslan görülür. Bu da bizlere artık güçlü bir dönemde olduğumuzu, olumlu enerjileri ile yüklü olduğumuzu, uzlaşmacı olduğumuzu göstermektedir. Zorlukların artık geride kaldığını anlatır. Bu yüzden bu kart içerisinde biraz da ego barındırmaktadır. Eril veya dişil enerjide bulanan egoyu da anlatır. Bu yüzden özgüveni yüksek olan bir karttır.

9- ERMİŞ KARTI

Bu kartın anlamı bilgeliğe ulaşmanın habercisi olan bir karttır. İçsel bir arayışta olduğumuzu anlatan bir karttır. İçimize kapanıp düşüncelerde olduğumuzu anlatan bir karttır. Yalnız kalma ihtiyacımızın olduğunu ya da başkalarına rehberlik edeceğimiz bir döneme girdiğimizi anlatan bir karttır. Zaten kartın ismi ve resminden de anlaşıldığı gibi ermiş bir insan boynu bükük ve elindeki cılız ışık ile yollara düşmüş bir şeylerin arayışında olduğunu görmekteyiz. Anlamını resmine bile bakarak çıkarmanız mümkündür diyebilirim.

10- KADER ÇARKI KARTI

Tarotun fırsatı, şansı, kaderin çarkının artık olumlu anlamda döndüğünü anlatan bir karttır. Bir dönüm noktasından bahseder kader çarkı kartı. Değişim dönüşüm ve değişim dönüşümden kaçınılmaz olacağını anlatan bir karttır. Ama bu kartın nerede geldiği yanında hangi kartların olduğu çok önemlidir. Sadece yazmış olduğum anlamları anlatmayabilir yanında olumsuz bir kart ile belirirse kötü bir şansı da anlatabilir. Bu yüzden bu kartın yorumunu yaparken yanında gelmiş olan kartlara bakmakta fayda vardır.

11-ADALET KARTI

Bu kart tarotta ilahi adaleti anlatan bir karttır. Karmadan bahseder. İyilik ettiysen iyilik bulacağını, kötülük ettiysen kötülük bulacağından bahseder. Hayattaki gerçek anlamdaki mahkeme adli soruşturmaların neticelerinden bahsedebilir. Mesela boşanma davası buna örnek verilebilir. Adalet kartı hakkın yerini bulacağını. Haklı olanın hakkını alacağından bahsetmektedir. Yani bu kart ne ekersen onu biçersini anlatan bir karttır.

12-ASILAN ADAM KARTI

Asılan adam kartı bir durağanlık ve durgunluktan bahseder. Kartın resminde de anlaşılabileceği üzere ağaçta olan bir adam var ve hiçbir şey yapamayacak durumdadır. İşte bu kart sakinlik durgunluk, tıkanıklığı anlatır. Hayattaki yaşamış olduğumuz durumların askıya alınıp bekletildiğimizi veya bekleyeceğimizin habercisi olan bir karttır. Enerjik bir kart değil daha çok bekleme enerjisinde olan bir karttır. Bu yüzden işlerinizin askıya alınmış olduğunu ya da hayatınızın bir anda ters düz olduğunu anlatabilir bu kart.

13-ÖLÜM KARTI

Ölüm kartı isminde de anlaşılabileceği gibi ayrılıkları, bitişleri bazen de gerçekten bir ölümün habercisi olabilir. Ama genelde bir yıkımı anlatır. Bitmiş olan bir durumdan bahseder ya da bitecek olan bir döngüden. Bu kartın sancılı bir süreci vardır ama 10 rakamı tamamlanma olduğu için kısır ve sancılı bir dönemin bittiğini ve artık yeni bir dönemin başlayacağını da anlatır ölüm kartı. Bu yüzden hayatımızda yapmış olduğumuz manevi anlamda bir temizlikten de bahseder aslında.

14-DENGE KARTI

Denge kartı sağlıklı bir hayatı anlatan karttır. İsminden de anlaşılabileceği üzere hayattaki dengeyi ve harmoniyi anlatır denge kartı. Ölçülü olmaktan ve uyumdan bahseder bu kart. Olumlu bir enerjisi vardır. Hayatımızda dengesiz olan bir konunun artık dengeli ve sağlık bir duruma geleceğinden bahseder ölüm kartından sonra geldiği için durumu kabullenmeyi ve sürece alışılıp iyileşme sürecinde olduğumuzu anlatan bir karttır.

15-ŞEYTAN KARTI

Şeytan kartı yanlış olduğumuzu anlatan bağımlılıklarımızı ve kötü davranışlarımızı ve alışkanlıklarımızı anlatan bir karttır. Bazen yasak bir aşkın olduğunun da habercisidir. Esaret altında olduğumuzu, sınırlandırılmış olduğumuzu anlatan bir karttır şeytan kartı. Materyalist bir düşünce tarzını da anlatmaktadır. Ama kartın üzerindeki resimden de anlaşılacağa üzere anlatılmak istenen aslında bağımlılıklarımız ve kopamamış olduğumuz durum ve kötü alışkanlıklarımızdır.

16-YIKILAN KULE KARTI

Yıkılan kule kartı da yine ölüm kartı gibi ama ondan daha sarsıcı ve şok olabilecek şekilde gelebilecek olan veya gelmiş olan bir yıkımdan bahseder. Yıkılan kule kartı bir değişim dönüşümü anlatmaz bu yüzden direkt dibe vuruşluğu, depresyonu, ani ve yıkıcı bir değişimi anlatmaktadır. Hayatımızda tepe taklak olabileceğimiz konuların olabileceğini habercisi olan bir karttır. Bu yüzden ben genelde bu kartı gördüğüm zaman karşımdaki kişiye çok dikkatli olması gerektiğinin uyarısında bulunuyorum.

17-YILDIZ KARTI

Yıldız kartı ferah bir dönemi ve rahatlayacağımız, şanslı olacağımız bir dönemin habercisi olan bir karttır. Kartın üzerinde olan resimden de anlaşılacağı gibi içsel bir arınmayı ve temizliği anlatır. Bu yüzden de içsel huzuru da anlatmaktadır. Ama bence yıldız kartı en çok anlattığı şey şanslı bir dönemin içerisinde olabileceğini anlatmasıdır. Ayrıca bir iyileşme sürecinde de yine bahseder.

18-AY KARTI

Ay kartı korkular ile yüzleşmeyi anlatan bir karttır. Özellikle ay kartı belirsiz ve muallakta kalmış durumları anlatan bir karttır. Bu yüzden de korkuların gün yüzüne çıkacağını, huzursuzluk olacağını anlatmaktadır. Bilinçaltında yer alan korku ve belirsizlikleri anlatan bir karttır ay kartı. Bu yüzden karamsarlık ve depresif durumların olabileceğinin habercisidir. Zorlu bir dönemden de geçilebileceğinin haberini vermektedir. İnsanın kafasının içinde çok fazla soru işaretlerinin olduğunu anlatmakta olan bir karttır ay kartı

19-GÜNEŞ KARTI

Güneş kartı tarot kartları içerisinde en olumlu ve güzel haberlerin olabileceğini müjdeleyen bir karttır. Karanlık günlerin artık son bulduğunu ve aydınlık ve mutlu bir döneme geçişi anlatan bir karttır güneş kartı. Başarıyı, neşeli günleri, mutluluğu, kurtuluşu, belirsizliğin bittiğini engellerin kalkmış olduğunu güneş kartı haber verir. Ayrıca çocuk mutluluğu gibi mutlu olacağımızı anlatan bir karttır. Bu yüzden tarotun en olumlu en enerjik bir kartıdır. Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir?

20-MAHKEME KARTI

Mahkeme kartı hayatımızda bazı durumlar için artık yanışta olduğumuzu anlatan bir karttır. Bu yüzden büyük bir yüzleşmeyi anlatan bir karttır. Bazen de ilham ve duyumlardan haberdar edebileceğinin habercisi olan bir karttır. Bazen de özgürlüğü anlatabilir. Adalet kartı gibi mahkeme kartı da gerçekten mahkemesel durumları, davaları, soruşturmaları anlatmakta olan bir karttır. Yeniden doğuşu bazen de engellerin ortadan kalkabileceğinin habercisi olabilir mahkeme kartı.

21-DÜNYA KARTI

Tarotun mutlu sonla biten kartı dünya kartıdır. Huzur, başarı, mutluluk, tamamlanma, kavuşma gibi durumları anlatmaktadır. Dünya kartı bazen de yurt dışı veya yurt içi seyahatleri de anlatmaktadır. Dünya kartı artık mutlu sona geldiğimizi anlatan bir karttır. Hatta dünya kartı tarotun cennet kartı kartı olarak tanımlanmaktadır.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlere Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir? 22 büyük arakana yani tarotun major kartlarının anlamlarını sizler için hazırladım. Aranızda merak eden ve bakmak isteyenler için önce sizlere tarotun 22 büyük arkana kartlarını ve anlamlarını hazırladım. Geri kalan 56 tane küçük arkana kartı da bir başka zaman sizler için hazırlamış olacağım…

Sümeyye Nur Gündüz

Tarot Büyük Arkana Kartları nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin