Teslimiyet Nedir

Teslimiyet Nedir, islamda teslimiyet ne demek
Teslimiyet Nedir, islamda teslimiyet ne demek

Teslimiyet Nedir

Teslimiyet deyince akla ilk gelen İslam dinin temelini oluşturan Rabbine teslimiyettir. Iman’dır, ibadettir, ihlastır, itaattir tevekküldür. Ama sadece bunlarla sınırlı değil. Özellikle hayat şartları zorlaştıkça hastalık ve sıkıntılar arttıkça, insanların bir arayış içerisinde olması ve çok değişik ve faklı uygulamalarla aslında temelinde teslimiyet olan uygulanmalar. Yaptıklarını gördükçe her insanın bir şekilde teslimiyete ihtiyacı olduğunu görmekteyim.

Teslimiyetle ilgili yapılan belki de hiç duymadığınız bir uygulama olan NeuroFormat adındaki uygulamayı anlatmaya çalışacağım. NeuroFormat’ın açılımı nörolojiyi formatlama anlamına geliyor. Yani beyine format atılarak yeniden programlanmasını sağlıyor. Özellikle son on yılda çok yaygınlaştı. Bende çok kısa bir zaman önce tanıştım NeuroFormat ile uygulamayı yapan kişi” Barış Muslu” isimli bir yazar bu uygulama ile ilgili altı tane kitap yazmıştır. Onun kitabının bir tanesinin isimi de “Gecikmeli Teslimiyet”. Benim de anladığım kadarıyla biraz sizlere le paylaşmaya çalışacağım.

islamda teslimiyet ne demek?

Zamanı önemli olmayan, anne karnı olabilir, bebeklik olabilir, çocukluk dönemi veya hayatınız herhangi bir zamanı da olabilir. Yaşadığımız kötü bir olayın beyin tarafından, bu yaşanan kötü olayı travma olarak görmesi ve bu yaşadığı olayı yani travmayı bizim bir organımızın travmayı tehdit olarak algılayarak hastalanmasına sebep olmasıdır. Ve bunun içinde yaşadığımız  o travmanın ne olduğunu bulup olayı kabul ederek yani teslim olarak bazı vuruş teknikleriyle tedavi edilmesini anlatıyor. İlk bakıldığında saçma gibi gelse de öyle değil. Neden mi o kadar fazla bu uygulama ile iyileşenler var ki inanmazsınız.

Yine temelinde teslimiyet olduğunu düşündüğüm başka uygulamadan bahsedeceğim. Buda kuantum enerji ve bilinç altı eğitimler bunlarında da birçok uygulama metodu ve şekli var bu uygulamanın temelinde de yine teslimiyet vardır nasıl mı? Birazda bu uygulamadan bahsetmeye çalışacağım. Kuantum enerji tabi ki sadece teslimiyeti anlatmıyor içersin de çok farklı yöntemler var o yüzden de kuantum enerji koçları var.

Çünkü tek başımıza yapabileceğimiz bir uygulama değil. O yüzden ben sadece gördüğüm ve anladığım teslimiyet kısmını anlatacağım. Örneğin eviniz olsun istiyorsunuz ama maddi gücünüz yok bazı kuantum enerjisi ile uygulamalar yapıyorsunuz. Asla olumsuz düşünmüyorsunuz ve sürekli bu isteğiniz için olumlamalar yapıyorsunuz ve teslimiyet göstererek bekliyorsunuz. Tabi ki bu benim anladığım.

Birçok psikoloji kitabında da teorik olarak teslimiyeti anlatıyorlar ve uyguluyorlar. Nasıl uyguladıklarından kısaca bahsedecek olursak iyileşebilmek için önce hasta olduğumuzu kabul etmemiz gerekiyor eğer kabul edip teslim olmaz isek sürekli bir savunma mekanizması olacağı için iyileşemeyiz. Örneğin bir alkolik; alkolik olduğunu kabul etmez ise asla tedavi olamaz. Veya öfke kontrolü olmayan bir insan bunu kabul edip teslim olmaz ise tedavi olamaz.

Tasavvuf bakış açısıyla teslimiyet

Tabi ki daha birçok uygulama vardır mesela bunlardan biri de yogadır. Yoga uygulaması içerisinde de bana göre bir teslimiyet vardır. Ve son olarak tasavvuf bakış açısıyla teslimiyetten bahsetmek istiyorum. Bu benim için aslında her şeyin temeli olan teslimiyettir. Bir çoğumuz bunu kabul etmesek de bütün uygulamalardaki teslimiyet insan oğlunun yaradılışı ve fıtratın da teslimiyet vardır. Biz bunu kabul edemediğimiz için hastalanıyoruz ruhsal sıkıntılar çekiyoruz.

Teslimiyet Nedir; aman boş ver nasılsa biz ne yaparsak yapalım her şey olacağına varır gibi bir inanış değil. Biz gayret edeceğiz isteyeceğiz olumlu düşünüp olumlu isteklerde bulunacağız. Ama olmuyor diye karalar bağlamayacağız burada teslim olup bekleyeceğiz. Hepimiz ölümlüyüz ve ne zaman nerde nasıl öleceğimizi bilmiyoruz. Ama asla bu olay bizim sevmemize, evlenmemize, çocuk yapmamıza, ev almamıza veya araba almamıza engel olmuyor. Peki neden olumsuz bir şey yaşadığımız örneğin hasta olduğumuzu öğrendik. hemen yarın ölecekmiş gibi davranıyor ve karaları bağlıyoruz. Burada yapmamız gereken yine gayret ederek teslimiyet göstermek olmalıdır. Hastaysak tedavi olacağız ama umutsuz olmayacağız. Rabbimize sığınarak teslimiyet göstereceğiz.

Toparlamak gerekirse aslında insanın iyi olması sağlıklı olması başarılı olması için teslimiyet göstermesi gerekiyor. Ne yaparsanız yapın sonuç olarak Rabbimize olan teslimiyete çıkıyor aslında. Sevgili okuyucularımız, peki sizler teslimiyet kavramı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

 

Teslimiyet Nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin