Tiroid Hastaları Nasıl Zayıflar?

Tiroid Hastaları Nasıl Zayıflar
Tiroid Hastaları Nasıl Zayıflar

Tiroid Hastaları Nasıl Zayıflar?

Tiroid Hastaları Nasıl Zayıflar? Bu hastalıkdan muzdarip olan kişilerin çokça sorduğu ve araştırdığı bir konu nasıl kilo verebilirimdir. Tiroid bezlerinin az çalışması veya hiç çalışmaması durumunda kilo alma durumu meydana gelebilir. Ayrıca alınan kiloların verilmesi de oldukça zordur.

Tiroid hastalığının tedavisi sırasında veya tedavi sonrasında kilo vermek kolaylaşmayabilir. Tiroid hastaları için daha kolay nasıl kilo verebiliriz sorusuna karşı birkaç diyet önerisinde bulunalım. ilginizi çekebilir; Diyet Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler nelerdir?

Ketojenik Diyet Ve Aralıklı Oruç

Tiroid sorunu ile karşı karşıya olan kişiler ketojenik diyet yapmanın ve aralıklı orucun kilo vermeye yardımcı olduğunu bildirdi. Ketojenik diyetin kısa süreli bir diyet olması gerektiğini unutmayınız. Yani vücuda bazı zamanlarda şok diyet uygulayarak vücudun kendine gelmesini ve daha kolay kilo vermesini sağlayabilirsiniz.  Ketojenik diyette aralıklı oruçta aynı işlevi görmektedir.

Palio Diyeti

Bu diyet şeklinde yemekten kısıtlama durumu yok. Yani istediğiniz kadar yemek yiyebilirsiniz. Fakat bu yemekler protein veya sebze olması gerekiyor. Onun dışında süt şeker veya işlenmiş gıdaların neredeyse hiç tüketilmediği bir diyet şeklidir. Tiroid sorunu yaşayan hastalar bu diyet şekli ile daha kolay kilo verebilir.

Gluten Ve Karbonhidratı Azaltın

Gluten ve karbonhidrat vücudunuz tarafından sindirilmesi zor olan ve bu yüzden metabolizmayı yavaşlatan ürünlerdir. Tiroid bezi az çalışan veya çalışmayan kişiler karbonhidrat sindirimi sırasında daha zorlanırlar ve metabolizmaları yavaşlayarak kilo almaya sebep olur. Bu yüzden tiroid bezi az çalışan kişiler yapılan diyetlerde karbonhidrat ve protein miktarını azaltmaya gitmesi gerekir. Bu şekilde kilo vermeleri daha kolaylaşır.

Günde 10000 Adım Atın

Tiroid hastalarında metabolizmanın yavaş olmasından kaynaklı olarak metabolizmayı hızlandırma için çalışmalar yapılmalıdır. Bunlardan başlıcası adım atmaktan gelir. Yani yürüyüş yapmaktan gelir. Yürüyüş yapmak metabolizmanızın hızlanmasını hızlandırırken, kilo vermenize yardımcı olur. Ayrıca vücut sarkmalarını da önler. Daha dinç bir hayat yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Probiyotik Takviyesi Almak

Tiroid bezi çalışmayan kişilerle ya da az çalışan kişilerle metabolizma yavaşlaması durumu oluşacaktır. Asıl kilo almaya sebep olan da budur. Metabolizmayı hızlandırmak için yapılabilecek ikinci takviye ise probiyotik dir. Probiyotik takviyesi alarak bağırsaklarınızda azalan bakterilerin çoğalmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde sindirim sisteminizi rahatlatmış olursunuz. Bu durumda metabolizmanız hızlanır ve kilo vermeniz daha kolaylaşır.

Tuzla Gazetesi

Tiroid Hastaları Nasıl Zayıflar?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin