Türk Gençleri ve Yurtdışı

Türk Gençleri ve Yurtdışı Yurtdışı vatandaş rehberi
Türk Gençleri ve Yurtdışı 2022

Türk Gençleri ve Yurtdışı

Türk Gençleri ve Yurtdışı vatandaş rehberi nedir? Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle yine son zamanlarda gözlemleyip fark etmiş olduğum bir konu hakkında sizler için makale yazmak istedim. Son zamanlarda gençlerimiz hep umutsuz ve isteksiz. Birçoğu yaptığı işten, okuduğu okuldan asla mutlu değil. Birçoğunun tek bir isteği var o da yurtdışına gidip orada bir yaşam sürmek. Birçoğu orada daha mutlu olacağını, daha iyi yaşam süreceklerine inanıyorlar. Hatta öyle ki en kötü işte bile çalışmaya razılar. Durum bu şekilde olunca olaya bir genç olarak farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak istedim.

Birçok genç neslin yurtdışına gidip orada yaşama isteğinin olduğunu söyledik. Zamanında çok fazla insan yurtdışına iş bulmak ve çalışmak için gidiyordu. Ekonomik şartlar ve koşullar o zamanda bunu gösteriyordu. Ama şimdi durumun bundan daha farklı olduğunu söylemek isterim. Şimdiki gençlik çalışmaktan ziyade daha rahat bir yaşam süreceklerine inandıkları için yurtdışına gitmek istiyor. Yani bunun neresinde fark var derseniz geçmişte yurtdışına çalışmak için iş için ekmek için mecburiyetten gitmek zorunda kalınıyordu.

Şimdi ise kötü bir yaşantıdan değil hep daha iyisi, en iyisi, daha rahatı olsun diye gidilmek isteniyor. Evet Türkiye’de ekonomik şartlar iş bulma olanakları gidildikçe daha çok zor olmaya başladı bu konuda haklı olabilirsiniz. Ama şöylede bir gerçek var ki kendi ülkemizin durumunu beğenmeyip yurtdışına gitmek istiyoruz da bütün zaman ve gençlik bu ülkeden daha iyi bir hayat için giderse bu ülkeyi kim kaldıracak. Kendi öz vatanımız toprağımız öksüz ve sürekli yerinde sayan bir yer mi olacak. Peki nerede o Mustafa Kemal Atatürk’ün inanmış ve güvenmiş olduğu genç nesil. Herkesin görüşüne elbette saygı duyuyorum ama bu aşırı derecede yurtdışında yaşama merakını gereksiz bir abartma olarak görüyorum.

Yurtdışı vatandaş rehberi

Genç nesil elbette farklı ülkelere kendini geliştirmek ve yetiştirmek için gitsin görsün. Ama kendini geliştirdiği ve yetiştirdiği her konuda ülkesine ve milletine fayda sağlasın. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu şekilde yetişen genç nesillere ihtiyacı var. Bence yurtdışına gitmek kolay iş asıl iş bu ülke için kendini yetiştirip fayda sağlayabilmekte. Evet şartlar zor ama şartlar zor diye yurtdışına gidip rahat bir yaşam düşünmek ise tamamen kaçmaktır. Mücadele etmek, çaba göstermek, kaçmak yerine problemler için çözüm bulmaya çalışmak zor olanıdır.

Zor olanı başarmayı ise biz Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. Bu yüzden yurtdışındaki rahatlığı kendi ülkemizde sağlayamadıktan sonra başka yerde rahat yaşamın hayalini kurmak sadece problemlerden kaçmaktır. Türkiye Cumhuriyeti bizlere Türk gençlerine Atamızdan tarafından emanet edilmiş ve bütün ümidini gençliğe bağlamıştır. Bu yüzden ülkemizi kalkındırmak, geliştirmek, oluşan problemleri çözmek biz Türk gencinin en büyük vazifesidir.

Yaşayan ve yaşatılmakta olan bir tarihin üzerinde resmen yaşıyoruz. Turizm bölgeleri sezonda o kadar çok turist çekiyor ki ülkemize Türk vatandaşlarımızdan çok turist görüyoruz. Durum bundan ibaretken ülkemizin güzel taraflarını görmeyi sahip çıkmayı sanki reddediyor gibiyiz. Birçok turist bu bölgelere görmek için gelirken, kıymetini bilirken biz elimizin tersi ile itiyor gibiyiz.

Türk gençleri neden ısrarla yurtdışına gitmek istiyor?

Gerçi bu konuda Türk gencinin haklılık payı var yok değil! Ama haklı oldukları konuya çözüm önerisi bulmak yerine Türkiye’den gitmeyi doğru bulmuyorum. Yani eğer Türk gençleri de bu güzelim ülkeyi bırakıp giderse bu ülke kimlere kalacak. Kimler sahip çıkacak, kimler kalkındıracak acı ama benim için gerçek olan şey şudur ki; ülkemizin kıymetini, değerini, önemini bilen ne kadar yabancı insan varsa gelip Türk gençlerinin yapmadığını gelip yapacaklar. Bunu bu şekilde yazınca bile insanın çok fazla gücüne gidiyor. Yaşayacak olsak kim bilir ne kadar üzülürdük. Bu topraklar biz Türk gençlerine hep atalarımızdan kaldı. Mustafa Kemal Atatürk tarafından emanet edildi. Bu yüzden ülkemiz için en iyisi olmak ve en iyisini yapmak biz Türk gençlerinin boynun borcudur.

Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle Türk gençlerinin ısrarla yurtdışına gitmek istemeleri üzerine durduk. Sizler bu konu da neler düşünüyorsunuz bilmiyorum? Ama bir Türk genci olarak olaya farklı bir bakış açısı ile bakmak ve sizlere de bu şekilde anlatmak istedim. Cennet gibi bir vatanda yaşarken burada kalıp ülkemizi geliştirmek, kalkındırmak biz Türk gençlerinin en büyük görevi olduğunu düşünmekteyim. Sevgili okuyucularımız peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Türk Gençleri ve Yurtdışı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin