Türkiye’de Yaşanan Ekonomik Krize Genel Bir Yorum

Türkiye'de Yaşanan Ekonomik Krize Genel Bir Yorum
Türkiye'de Yaşanan Ekonomik Krize Genel Bir Yorum

Türkiye’de Yaşanan Ekonomik Krize Genel Bir Yorum

Türkiye’de Yaşanan Ekonomik Krize Genel Bir Yorum. Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle Türkiye’de sürekli herkesin dilinde olan gencinden tutunda yaşlısına kadar herkesin konuşuyor olduğu ekonomi hakkında bir makale yazmak istedim. Her ne kadar bir ekonomist olmasam da Türkiye’de yaşayan bir Türk genci olarak ekonomi hakkında ufak bir yorum yaparak bir makale yazmak istedim. Eğer sizlerde hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, pandemiden sonra sıkıntılı bir hal alan ekonomi aslında pandemiden dolayı sadece bizim ülkemizi vurmadı aslında bütün dünyayı sarstı. Ama nedense biz bu durumdan daha çok ve daha fazla etkilendik. Ekonomi bir anda gittikçe daha kötüye gitmeye başladı. Pazarlarda 10 TL’den aşağı meyve ve sebze olmadığı gibi fiyatlar sürekli yükseliyor ve aşağı inmiyor. Önceden 1 TL’den 2 TL’den almış olduğumuz marul, maydanoz gibi yeşillikleri artık o fiyatlardan alamaz olduk. Marketlerde yiyecek ve içecek gibi fiyatlar sürekli artıyor ve asla düşmüyor.

Yaşanan Ekonomik Kriz

Evet pandemiden dolayı bütün ülkelerde bir kriz oldu ama bizim ülkemizde ki bu durum sanki biraz şova dönüştü gibi. Ülkemizde vatandaşlarımız bu konu da her ne kadar devleti, hükümeti ve muhalefeti suçluyor olsalar bile aslında bazı şeyleri hep kendi kendimize bizler yapıyoruz. Nasıl yapıyoruz dediğinizi duyar gibiyim gelin nasıl yapmış olduğumuzu kendi gözlemlerimle sizler için anlatayım.

Sevgili okuyucularımız, biz ülkece milliyetçi olduğumuzu savunsak bile aslında birçok milliyetçi duygularımızı kaybettik. Nasıl mı? Bizler kendi kendimizi sürekli aslında hiçe sayıyoruz. En basit örneğini şu şekilde ifade edeyim ben Antalya’da yaşayan biriyim ve burada artmış olan kiralardan dolayı bütün vatandaşlar şikayetçi ama ev sahipleri asla Türklere evlerini kiralamak istemiyor. Aksine yabancı uyruklu kişilere kiralayıp veya evlerini satıp daha çok para kazanma dertlerini düşüyorlar. Sizce biz millet olarak kendi milletimize bunu yaparken hem de ekonominin kötü olmasını söyleyip duruyoruz.

Meyve ve sebze fiyatları çok pahalı

Diğer bir örneğini ise şu şekilde yine Antalya’daki pazarlarda meyve ve sebze fiyatları hem çok pahalı hem de meyve ve sebzeler o kadar kalitesiz ve kötü ki insan bu duruma şaşırmadan edemiyor. Antalya gibi bir yerde nasıl olurda meyve sebze hem pahalı hem de bu kadar kalitesiz olur diye ama bunun en büyük nedeni ise şu şekildedir. Burada yetişen meyve sebzeler sera ürünüdür bunun yanı sıra iyi yetişmiş ve kaliteli olan bütün meyve ve sebzeler ihracata daha yüksek fiyatlarla gitmektedir. Bu yüzden de kendi halkımız, kendi milletimiz yine bizleri düşünmeden ceplerini düşünmektedir.

Yine Antalya’da duymuş olduğum kişilerden biri eve temizlik için gelen kişiler yabancı uyruklu kişilerin evlerine gitmeyi daha çok tercih edip bizim kendi milletimizin evine ücretin az olmasından dolayı gelmek istememeleri. Şimdi her ne kadar bu Antalya’da görmüş olduğum bir durum olsa bile aslında bu durum Türkiye’nin hemen her yerine farklı şekilde sirayet etmektedir. Her ne kadar bu konu da suçlayacak çok fazla kişi ve kişiler bulsak da aslında kendi milletimiz ne yapıyorsa sürekli kendine yapıyordur. Ama bunu yaparken hep kişi ve kişileri suçlayıp kendimize asla bakmıyoruz. Çuvaldızı hep başkalarına batırıyoruz. İşte bu yüzden de başka milletlerde ekonomik kriz çok büyük geçmiyor ama bizim ülkemizde kriz şova dönüşüyor.

Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle ekonomik açıdan yapmış olduğum gözlemlerimi paylaşmak istedim. Bu her ne kadar benim yorumum gibi görünse bile aslında birçok kişiden kendi yapmış olduğum yorumu sürekli duymaktayım. Ben sizlere yaşamış olduğum şehir olan Antalya’dan örnek vermek istedim. Burası her ne kadar turizm şehri olsa bile kriz her yerde krizdir. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Türkiye’de Yaşanan Ekonomik Krize Genel Bir Yorum

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin