Tuzla Baharatçı

Tuzla Baharatçı en yakın
Tuzla Baharatçı yorum

Tuzla Baharatçı

Tuzla Baharatçı iletişim bilgileri nedir? Her kültüre göre farklılık gösteren ve binlerce yıldır yemeklerin aromalarını güçlendirmek üzere çeşniler kullanılmaktadır. Baharatlar yemeklere lezzet katmasının yanında sağlık açısından da çok önemli faydaları ve yararları bulunmaktadır. Hem besinlerin korunmasında hem iyileşme de hem de sağlığın korunmasında önemli destekleyiciler olarak beslenmemizde yer almaktadırlar.

Yapılan çalışmalar göstermiştir ki baharatlar kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürüp, şeker hastalarında kan seviyelerini düzenler, kanı sulandırır, iltihap giderici etkileri bulunur ve kanser gelişimini önleyebilmektedir. Tüm bu sağlık etkilerinden üst seviyede yararlanabilmek için baharatların kullanımını doğru şekilde yapmak önemli bir faktördür. Her baharat farklı bir yarar sağlamaktadır.

Kimyon gaz ve hazımsızlık şikayetlerini azaltırken, karabiber ateş düşürücü özelliğe sahiptir ve aynı zamanda spazm geçiricidir, zerdeçal baharatıysa beyin sağlığı için olumlu etkiye sahiptir. Biberiyeyse kalp sağlığını korumada etkilidir ve ayrıca da antimikrobiyal etkiye sahiptir.

Tuzla Baharatçı iletişim

Bütün bu sağlıklı etkilerinin yanında yemeklere baharat eklemek vücuda tuz alımını azaltmanın yollarından biridir. Amerikan Baharat Tüccarları Birliğine (ASTA) göre karabiber, sarımsak tozu, köri, kimyon, zencefil, kişniş gibi baharatlar ile fesleğen, dereotu gibi kurutulmuş otlar yemeklerde tuz yerine kullanılarak, tuzun sağladığı lezzeti sağlamak için en iyi çözümdür. Ama baharatlar yarar sağlıyor diye bilinçsizce çok fazla tüketimlerini yapmakta vücuda zarar sağlayabilmektedir.

Örneğin acı biberi çok fazla tüketmek zaman içerisinde tat alma duyusunda azalmaya sebebiyet verebilmekte. Bu kadar sevilip tüketilen baharatları alabileceğiniz baharatçılar Tuzla ilçesinin çoğunlukla alt kısımlarında ve birazda orta kesimlerinde konumlanmışlardır. Tuzla ilçesinin en üst kesimlerinde bilinen Tuzla baharatçılarına rastlamamaktayız.

Tuzla baharatçıları aynı işletme içerisinde birden fazla hizmette sunabilmektedir. Bazı Tuzla baharatçıları ek olarak aktar hizmeti, kuruyemiş hizmeti, şarküteri hizmeti ve kahvaltılık hizmeti de verebilmekte. İşletmeye konum olarak çoğunlukla merkezlerde bulunduklarından rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tuzla Baharatçı Tavsiye

Tuzla ilçesinde bulunan Tuzla baharatçıları genellikle beş ya da beşe yakın puanlandırmalar alarak kalitelerini, alandaki yeterliliklerini göstermişlerdir. Genellikle de “Yıllardır gediğimiz aktarımız. Orada bulunan kişiler çok iyi esnaf ve danışmanlar. Birçok hastalıkla alakalı karışımları ve formülleri var. Bu konuda usta ve eğitimli oldukları belli.

Güleryüzleri ve esnaflıklarıyla daimi aktarımız.” tarzı müşterilerinden beğeni, övgü ve tavsiye edici yorumlar almışlardır. Ama arada bazı baharatçılar “Kalitesiz ürün satıyor. Şikayetini bildiren müşterinin üzerine yürüdüğünü gördüm. Ne alacaksanız alıp çıkın. Hizmet ya da ürününün arkasında duracak bir esnaf beklentisine girmeyin. 1’e aldıklarını 10’a sattıkları bir sektörde olmasalar bu esnaflıkla çoktan dikerlerdi nalları.

Uzak durun derim, verdiği ürünün arkasında duracak yerlerden alışveriş yapın.” şeklinde olumsuz, memnuniyet bildirmeyen yorumlar almıştır. Ama bu tür olumsuz yorumlara sahip olan aktarların sayıları olumlu yorum alanlara göre çok daha az sayıdadır.

 

 

Tuzla Baharatçı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin