Tuzla Manav

Tuzla Manav iletişim
Tuzla Manav tavsiye

Tuzla Manav

Tuzla Manav telefon ve adres bilgileri nelerdir? Yaz aylarının gelmesi ile birlikte karpuz, çilek, erik, üzüm, kayısı, kiraz gibi yaz meyveleri sezonu da başladı. Manav, pazar ve market rafları rengarenk meyvelerle dolup taştı. Babalarımız için de ufak çaplı telaşlar başlamış oldu. Özenli bir şekilde dakikalarını harcayarak seçtikleri karpuzlarının güzel çıkmaması onlar için büyük üzüntü.

Raflar meyvelerle doldu ama maalesef ki günümüz ekonomisi ile alım gücümüz sınırlı olduğundan bu mutluluk her aileye kolay bir şekilde ulaşmadı. İnsanlar bir şey alacak iken farklı yerlerden birçok fiyatı karşılaştırıp en uygun neresi ise oradan alışverişlerini yapıyorlar. Artık günümüzde uygun yerler bulmakta çok zor. Özellikle zincir marketler fahiş fiyat artırımı yapmakta ve bu durum asgari ücret gelirli aileleri sıkıntıya sokmakta.

Alışverişte Dikkat Edilenler

Aileler meyve, sebze alırken daha çok mahallelerinde bulunan pazarları ya da manavları tercih etmekteler. Marketlere göre daha makul fiyatlarda ücretlendirme yapan manavlar ve pazarlar az gelirli aileler tarafından tercih sırasında birinci sıradadırlar. Bazen manavlarda ve pazarlarda fiyat farkları olmazken bazen manavlar daha ucuz olmakta bazen ise pazarlar daha ucuz olmaktadır. Aileler hem taze hem de ucuza ürün bulmakta zorlanırken manavlar çoğu durumda imdada yetişmektedir.

Her manavda aynı tazelik ya da ucuzluk olmamasına karşın bazı manavlar marketlerden daha pahalıya da satış yapabilmektedirler. Sizler de haksız fahiş fiyat uygulayanlara denk gelebilirsiniz, bu gibi haksız fahiş fiyat artışlarında ALO 175 hattını arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. Ayrıca Ticaret Bakanlığı şikayet bildirisi gibi farklı kanallardan da ihbarda bulunabilirsiniz.

Tuzla Manav Tavsiyesi

Özellikle de Corona virüsü dönemiyle birlikte mahallenin manavlarından alışveriş yapmanın artışa geçmesiyle insanlar kaliteli ürünleri makul fiyata nereden alabiliriz gibi sorular sormakta. Tuzla ilçesinde birçok manav vardır. Bu manavlar arasında köyden direkt olarak kendileri dükkanlarına ürün taşıyanlar ve getirtenler ya da Tuzla toptancı halinden alım yapanlar var.

Tabi ki de her ‘Ürün teminatımızı köylerden yapıyoruz.’ diyenlere inanmamak gerekir. Tuzla manavı olarak satıcılar taze ürünleri uygun fiyatlar ile müşterileriyle buluşturmayı hedeflemektedirler. Güler yüzlü, muhabbet sever satıcıları ile hizmet sağlayan Tuzla manavlarından bazıları eve teslim hizmeti de sağlamakta. Ama çoğu Tuzla manavı mağaza içinde satın alma ve arayarak ürünü hazırlatıp, hazırken ürünü beklemeden alma hizmetini sunuyor.

Dükkanların temizliğine de dikkat eden müşteriler temizlik konusunda Tuzla manavlarının çoğunun hassas davrandığını ve kendilerinden geçer not aldıklarını aktarmıştır. Tuzla manavlarından bazıları meyve ve sebzeye ek olarak dükkanlarında Tuzla yöresel köy ürünleri de satmaktadır.

Tuzla Gazetesi

 

Tuzla Manav

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin