Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı mehmet muş kimdir
Ticaret Bakanlığı mehmet muş nerelidir

Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı’ na Atanan Mehmet Muş Kimdir? Resmi gazete yayınlanmasının ardından Ticaret Bakanlığı’na atanan Mehmet Muş ekonomisttir. Ak Parti’den İstanbul Milletvekili olarak meclise giriş yapmıştır. Ak Parti’de 2015 senesinde MKYK üyeliğine seçilen Muş, 1982 Trabzon Sürmene’de doğmuştur. TBMM Ak Parti’nin 24., 25. ve 26. dönem İstanbul Milletvekilidir. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Muş, yüksek lisans için ABD’ye de gitmiştir. Evli ve bir çocuk babası olan Mehmet Muş Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında doktora eğitimini de tamamlamıştır. Eğitim alanındaki başarı ve çalışmaları ile bilinen, tanınan Muş aynı zamanda siyasi hayatına girdikten sonra ki dönemde de adından sıkça söz ettiren bir vekil olmuştur.

2011 yılında yapılan seçimlerde AKP’den İstanbul Milletvekili olarak seçilen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, böylelikle meclise de girmişti. Mecliste plan ve bütçe komisyonunda da yer alan Muş, Dışişleri Komisyonu üyeliğinde de bulundu. Bunun yanı sıra ise AKP’nin Genel Merkez Başkan Yardımcılığı görevini de yerine getirmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2014 yılında yaptığı olağanüstü kongrede ekonomi alanından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine başladı. Ekonomist ve iyi bir eğitim insanı olan Mehmet Muş uzun süredir Ak Parti bünyesine farklı pek çok mecra ve alanda çalışmalarda bulunmuştur. Son olarak ise yapılan kabine değişikliği sonrasında Resmi gazetede de yayınlanan karara göre Ticaret Bakanlığı’na atanmıştır.

Ruhsar Pekcan’ ın , 21 NİSAN 2021 yılında yapılan kabine değişikliği sonrasında Resmi gazetede de yayınlanan karara göre Ticaret Bakanlığı görevi sona ermiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ticaret ve gümrük Bakanı olan Ruhsar Pekcan, 1958 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini Üsküdar Lisesi’nde tamamlayan Ruhsar Pekcan söz konusu liseye Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavını kazanarak girmiş ve altı yıl eğitim görmüştür. Lise eğitiminin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesi’nden mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede ve aynı fakültede yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Pekcan 1981 yılında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda kariyerine başlamış ve ardından çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği ve akabinde genel müdürlük faaliyetlerini yürütmüştür. Ek olarak 2005 yılında altyapı projelerine su, petrol ve doğalgaz boruları temin eden Karon Mühendislik ve Ticaret Ltd. Şti.’de CEO olarak görev yapmıştır. Güncel olarak hala aynı şirkette yönetici müdürlük pozisyonunda görev almaktadır.

Ticaret ve gümrük Bakanı Kimdir?

Bu faaliyetlere ek olarak Ruhsar Pekcan üç dönem Türkiye ve Suriye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyi Başkanlığı ve Türkiye – Ürdün İş Konseyi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Ayrıca TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı görevi, İstanbul Kadın Girişimler Kurulu ve çeşitli ticaret ve sanayi odaları yönetim kurullarında yer almıştır. Daha sonra ise Türkiye – Irak ve Türkiye Libya Konseylerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. İş ve Meslek Sahibi Kadınlar İstanbul Kulübü kurucu üyesidir. Uluslararası Kadın Girişimciler Zirvesi (IWEC) 2012 ödülü sahibi olan Ruhsar Pekcan bu zirvede “Global Ambasador” unvanını almıştır.

Ruhsar Pekcan 9 Temmuz 2018 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk hükümeti olan 66. Hükümetin Ticaret Bakanı olarak atanmış ve 66. Hükümetin Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte iki kadın bakanından biri olmuştur. Evli ve iki çocuğa sahip olan Pekcan ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Ticaret Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin