Tuzla’daki marketlerde fiyat denetimi yapıldı

Tuzla'daki marketlerde fiyat denetimi yapıldı
Tuzla'daki marketlerde fiyat denetimi yapıldı 28-01-2021

Tuzla’daki marketlerde fiyat denetimi yapıldı

Tuzla’daki marketlerde fiyat denetimi yapıldı; Tuzla’da temel ihtiyaç ve diğer ürünlerde uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti gayesiyle Tuzla Belediyesi Zabıta personelleri marketleri denetledi.

istanbul Tuzla’da bulunan market ve market zincirlerinde, Tuzla Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından temel ihtiyaç ürünlerinde uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla denetim yapıldı. Fiyat denetiminin yanı sıra market ve süpermarketlerde tarihi geçmiş ürünlerin satışının yapılmaması içinde tedbirler alındı.

Denetimler sırasında süt ve süt ürünlerinin yanı sıra ,  et ürünleri gibi çabuk bozulabilecek ürünlere de sıkı denetimler uygulandı.

FİYATLARDA FAHİŞ FARK VARSA BAKANLIĞA BİLDİRİLİYOR

Denetimlerde bulunan Tuzla Belediyesi Zabıta Memuru , “Ürünlerin son kullanma tarihlerine bakıyoruz. Etiketlerine bakıyoruz. Üretim yeri ve tarihi bilgilerine bakıyoruz. Evraklar ve fiyat denetimi özellikle yapıyoruz. Başkanımız Şadi Yazıcı’nın bu konuda bize kesin talimatı var. Rutin olarak denetimlerimizi yapıyoruz. Normal fiyatından daha pahalıya sayılan bir ürün gördüğümüz zaman tespit tutuyoruz. Arada fahiş fark var ise bakanlığa gönderiyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin de tespitini yapıp imha ediyoruz. Vatandaşlarımız ürünleri alırken kesinlikle son kullanma tarihlerine baksınlar.” dedi.

TUZLA SEMT PAZARLARINDA FİYAT ETİKETİ DENETİMİ

Tuzlada kurulan semt pazarlarında da fiyat etiketi denetimi yapılıyor. Üzerinde fiyat etiketi olmayan ürünlerin satışına izin verilmemekte. Bu sayede haksız fiyat artışlarının da önüne geçiliyor.

Denetimleri gerçekleştiren Tuzla Belediyesi Zabıta Memuru, Etiketsiz ürün satışı yapmak yasaktır. Cezai muayedesi vardır. Bu denetimleri biz sürekli rutin olarak yapıyoruz. Tezgahın açılma işlemi sabah erken saatte olduğu için esnaf arkadaşlarımız yetiştiremiyor. İlerleyen saatlere doğru koyuyorlar. Biz de denetimlerimiz ile bunun önüne geçerek kontrol altında tutuyoruz. Vatandaşlarımız almış olduğu ürünün fiyatını bilmeden almaması lazım. Fiyatı yazar, vatandaşımızın tercihidir ister alır ister almaz. Ama fiyat etiketleri muhakkak olmak zorundadır.” dedi.

Tuzla’daki marketlerde fiyat denetimi yapıldı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin