Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı kimdir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1969 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokul eğitimlerinin ardından lise eğitimini Trabzon Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi’nde Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programından mezun olarak tamamlamıştır.

İlk görevine İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Ulaşım Koorinasyon Müdürlüğü’nde başlamıştır. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) bünyesinde mühendis ve yönetici olarak çalışmalar yapmıştır. Adil Karaismailoğlu, daha sonra 2002 yılında akıllı trafik sistemleri üzerine çalışmalar yaptığı trafik müdür yardımcılığı görevini yapmıştır ve 2009 yılında ulaşım koordinasyon müdürü görevlerini yerine getirmiştir. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine atanmış ve bu görevi yerine getirmiştir. Bu görevinde İstanbul’da ulaşım konusunda birçok projenin hayata geçirilmesinde konusunda öncülük etmiş ve bu projelerinde başarılı olmuştur. Adil Karaismailoğlu daha sonra 2016 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Daire Başkanlığı görevine getirilmiştir. 2018 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcısı olarak göreve başlamış ve bu görevinde teknoloji, ulaşım ve çevre yatırımları üzerine çalışmalar yapmıştır. Eylül 2019 da da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda bakan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Görevlerinde başta İstanbul için İBB Cep Trafik ve İBB Yol gibi uygulamaların hayata geçirilmesi olmak üzere ülkemizin ilk trafik kontrol merkezinin kurulmasına öncülük etmiştir. Bu hizmetler neticesinde İstanbul’da 35 bin km’lik akıllı ulaşım ağı ve 1100 km’lik bisiklet yolu oluşmasına katkıda bulunmuştur.

20 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine uygun görülmüş ve güncel olarak Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yapmaktadır. Adil Karaismailoğlu evli olup iki çocuk babasıdır.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin