Varis Tedavisi İçin Hangi Aylar Uygundur

Varis Tedavisi İçin Hangi Aylar Uygundur
Varis Tedavisi İçin Hangi Aylar Uygundur

Varis Tedavisi İçin Hangi Aylar Uygundur

Varis Tedavisi İçin Hangi Aylar Uygundur? Varis hastalığı toplumumuzca çok önemsenmeyen hafife alınan bir rahatsızlıktır. Ancak zamanında önlem alınmadığında ve tedaviye başlanmadığında kişini hayat kalitesi epey düşürür. Hayat konforun dışında hayati tehlike oluşturan bir damar hastalığı olan Varis Neden Olur? varis tedavisi için uygun mevsimler hangisi konu başlığı ile varis tedavisi ile ilgili tüm detayları aktaracağız.

Sonbahar İdeal bir Mevsim

Yaz aylarının sonlarına doğru sonbaharda yapılacaklar listenize varislerinizi tedavi edilmesi seçeneğini de ekleyin.  Hava sıcaklığının yavaş yavaş azalamaya başladığı bu günlerde varis çoraplarınızı daha rahat bir şekilde kullanma imkanına sahip olacaksınız. Hem de pantolon etek tayt gibi alt giyim kıyafetleri ile bacaklarınızı güneş ışığından da korumuş olursunuz. Çünkü varis tedavilerinden sonra mutlaka ciltte kızarıklık ve morluklar oluşacaktır. Bu durumda bacak estetiğinizi bozulacak bacaklarınızda son derece çirkin görüntü olacaktır.

Varis çorabı giyerek bunları kapatabilirsiniz.  Ayrıca giyeceğiniz varis çorapların cildinize olan bu değişiklikleri kısa sürede düzeltecek ve tedavini uygulandığı bölgedeki cildin korumasını sağlayacaktır. Böylece varis tedavisi sonrası iyileşme süreciniz daha rahat geçecektir. Kısaca varis tedavisini sonbaharda yapılması tedavi sonrasında giyeceğinizi varis çoraplarının daha rahat giyilmesini sağlayacağı için tavsiye ediliyor.

Ayrıca tedavinin neden olduğu ciltteki kötü görüntü nedeni ile hastayı rahatsız edecek kılcal damarların üzerindeki estetik tedavini tam sonuç vermesi yaklaşık 6 aylık bir süreye ihtiyacınız vardır. Sonbahar aynında yaptıracağınız tedavinin sonucunu kış aylarının sonuna doğru alırsınız.  Böylece sağlıklı ve güzel bacaklarınızı ile yaz mevsiminin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Varis Tedavilerin Mevsimle İlişkisi Nedir

Varis tedavi yöntemlerinden birisi olan skleroterapi tedavisi için yaz mevsimi uygun değildir. Çünkü yaz aylarında yeryüzüne dik olarak ulaşır ve cildinize daha çok temas eder. Skleroterapi sonrasında en az 15 gün boyunca varis çorabı giyme zorunluluğu getirecektir. Ayrıca bu tedavi sonrasında bacaklarınız güneş ışığına maruz kalırsa cildinizde koyu lekeler meydana getirecektir.

Bu nedenle skleroterapi tedavisi için yaz mevsiminin bitmesini ve sonbahar ya da kış aylarından yaptırmanız tavsiye ediliyor. Ayrıca damar içi lazer ya da mikro cerrahi tedavi yöntemleri sonrası da varis çorabı giymeniz tavsiye edilmektedir. Bu nedenle varis tedavilerinde doğru mevsimin tercih edilmesi hastanın hayat kalitesini de artırıyor.

Varis Yakınmaları ve Hava Sıcaklığı

Varisler bacaklarda bulunan toplardamarın içerisindeki kapakçıkların bozulması sonucunda ortaya çıkan bir damar hastalığıdır. Varisler nedeni ile oluşan şişlik ya da bacak ağrısı gibi belirtileri özellikle sıcak havalarda daha fazla şiddetlenmektedir. Bacaklarda duyulan rahatsızlık genellikle zonklama ya da künt şeklinde ağrı olur ve hasta kesinlikle ayakta durmakta güçlük çeker, özellikle sıcak suyu gördüğünde bu ağrı iyice daha da şiddetlenir. Hele ki yaz mevsiminde hava sıcaklığının artması ile insan vücudunun ısısı da artar. Bacaklardaki toplar damar ise vücut merkez ısısını düşürmek için genişleyip, damarlardaki kan ise cildin yüzeyindeki damarlara doğru ilerler. Varisli damarlar ise cildin yüzeyinde olduğundan dolayı, içindeki kan miktarı biraz daha artacağı için ve varis yakınmalarını biraz daha şiddetlendirir.

Varis Tedavisi İçin Hangi Aylar Uygundur

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin