Veteriner Hekimler Günü

Veteriner Hekimler Günü 2022
Veteriner Hekimler Günü 2023

Veteriner Hekimler Günü Kutlu Olsun

Veteriner Hekimler Günü Kutlu Olsun. Dünya Veteriner Hekimler Günü, olup, bu veteriner hekimlerin hayvan sağlığına, toplum sağlığına ve çevre sağlığına katkılarını anmak için güzel bir fırsattır. Veteriner hekimlik mesleğini icra etmek manevi bir mutluluk verir. Hayvanları hastalıklardan korumak, acı çeken ama anlatamayan dilsiz canlıları korumak demektir.

Veteriner Hekimler; hayvan refahının bir öncelik olmasını sağlarlar ve bu hayvanların sesi olurlar. Veteriner hekimler bu yükün fiziksel ve ruhsal sonuçlarının farkındadırlar. Stres, tükenmişlik sendromu ve diğer sağlık sorunları, özellikle pandemi boyunca son yıllarda artış göstermiştir.

Veteriner Hekimler; tıpkı kendi hastaları gibi, zindeliklerini ve sağlıklarını korumak için desteğe ve uygun araçlara ihtiyaç duyarlar. Sağlıklı hayvanlar için onları savunacak sağlıklı veteriner hekimlere ihtiyaç vardır. Dirençli ve güçlü veteriner hekimler içinde, günlük zorluklar ve işlerinde karşılaştıkları krizlerle baş edebilmeleri için uygun destek ve araçlar gereklidir.

Bireysel mücadele veteriner hekimlerin dayanıklılığını arttırmak için yeterli değildir. Bunun için derneklerin, enstitülerin ve hükümetlerin; yeterli eğitim-öğretim, rehberlik ve iş birliğini arttıracak şekilde veteriner hekimleri desteklemeleri gerekir. Ayrıca; veteriner hekimlerin mücadele ettikleri fiziksel ve ruhsal yüklerin daha iyi anlaşılabilmesi, daha iyi destek fırsatlarının sağlanabilmesi için daha çok araştırma yapılmasına gerek duyulmaktadır.

2022 Dünya Veteriner Hekimler Günü’nde ; veteriner hekimler ve veteriner hekimlerin akademik ve sivil örgütlenmeleri veteriner hekimlerin mücadele gücünü arttırmaya yönelik çabaları kutlayacak ve buna dikkat çekecek.

Tuzla Gazetesi

 

*Kaynak:

https://worldvet.org/news.php?item=505

Veteriner Hekimler Günü

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin