Vücutta elektriklenme nasıl oluşur?

Vücutta elektriklenme nasıl oluşur?
Vücutta elektriklenme sebepleri

Vücutta elektriklenme nasıl oluşur?

Vücutta elektriklenme nasıl oluşur? Vücudumuzda elektriklenme meydana geldiği durumlarda en ufak bir temas halinde etkisini anında gösterir. Bir kapıyı kapattığınızda, biriyle tokalaştığınızda veya herhangi bir temas halinde sadece sizi değil karşı tarafı da aynı derecede etkiler. Geçici olarak çarpıntı yaşanır ve ardından kalıcı bir iz bırakmamaktadır. Vücudumuz herhangi bir yere bağlı olarak elektrik alışverişi yapabilir ancak vücut kendi kendine de elektrik üretebilir.

Vücudumuzu sinir sistemleri olarak inceleyecek olursak beyin ve omurilik arasındaki görevleri sağlayan merkezi sinir sistemi ve vücudun geriye kalan sinir sistemlerini birleştirme işlemi sağlayan perifik sinir sistemi olmak üzere ikiye ayırırız.

Vücudumuzdaki elektrik miktarının yüksek olmasında tehlikeli olması kadar az olması durumunda da tehlikesi bulunmaktadır. Tüm elektriklenmelerdeki nöronların birleşimi sonucu belirli sinir sistemleri meydana gelmektedir. Sinirlerin oluşmasının en büyük kaynağı nöronlardır. Beynin büyük bir bölümünü nöronlar oluşturmaktadır.

Vücutta elektriklenme nasıl oluşur? vücuttaki elektriklenmelerden nasıl kurtuluruz?

Elektriklenmeler sinir sistemine bağlı olarak gerçekleşir ve tıp dalında net olarak bir neden bulunamamaktadır. Çünkü nöronların boş kalması sonucu ve nöronlardan meydana geldiğinden herhangi bir nedenden çok nöron miktarı ve yoğunluğu da etkilidir.

Neden olmaması dışında sizlere geçmesi veya azalması için önerilerde bulunacağız.

Duygusal değişiklikler ve stres sinire bağlı gerçekleştiğinden ve sinir sisteminin etkilediğinden olduğunca stresten uzak durmalısınız. Eğer imkanınız var ise mutlaka yalın ayak toprağa basmalısınız. Çünkü topraktaki verimlilik sayesinde vücudunuzdaki tüm elektrik çekilir. Ancak toprağın temiz olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Her toprak verimli olmayabilir bu yüzden temiz olmasına özen göstermelisiniz. Eğer sıcak su ile duş alıyorsanız su sıcaklık ayarını biraz düşürmelisiniz vücuttaki elektrik olduğu gibi saçlarınızı da etkileyebilmektedir. Sıcak su saçtaki nemleri aldığından dolayı saçınızda elektriklenme yaşayabilirsiniz. Ilık su ile alınan duş hem sizi dinç yapar hem de vücuttaki elektriklenmeyi almaktadır. Çünkü su da toprak gibi elektriği çekme özelliğine sahiptir.

Kıyafetteki elektriklenme nasıl geçer

Bunların dışında sporda elektriği almada faydalı olacaktır. Özellikle uzak doğu sporları stresi giderdiğinden vücudunuzdaki elektriği azaltacaktır. Vücudunuzdaki elektriklenme tüm bu aldığınız önlemlere rağmen eğer hala geçmediyse tıbben yapılacak ne yazık ki herhangi bir şey bulunmamaktadır. Çünkü elektriklenme vücudunuzun yapısına ve duygusal durumunuza bağlı geçici bir olaydır.

İlaç ile tedavisi mümkün değildir. Bu yüzden yapabileceğiniz aktivite ve önlemleri aktardık bu önlemler ve aktivitelerin düzenli olarak yapılması sonucu yapılan araştırmalar doğrultusunda elektriklenmenin azaldığı ve elektriklenmenin yok olduğu görülmüştür.

 

Dikkatinizi çekebilir; Neden yeterli miktarda su tüketmeliyiz

Tuzla Gazetesi

whatsapp hattı:+90532 151 0 813

[wpseo_map max_number=”undefined” width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″][wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″][wpseo_opening_hours show_days=”sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday”]

Vücutta elektriklenme nasıl oluşur?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin