Yaşanan Depremde Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi

Yaşanan Depremde Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi
Yaşanan Depremde Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi

Yaşanan Depremde Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi

Yaşanan Depremde Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi nedir? Sevgili okuyucularımız, acımız o kadar büyük ki kaç gündür ekranlarımıza bakıp bakıp ağlıyor ve dua edebiliyoruz. Türkiye’de yaşanmış olan bir on ilimizdeki deprem hepimizi derin üzüntülere soktu ve kanadımızı kırıp geçti ki yaralarımızı sarmak için gayret ve çabalar vermekteyiz. Aslında hepimiz haberlerde ve sosyal medya hesaplarımızda bu gayreti ve çabayı görüyorsunuz. Ne renklerin, ne görüşlerin, ne kavgaların, ne küslüklerin asla düşünülmediği ve sadece acılarımızı sarmak için elimizden geleni yaptığımızı günlerdeyiz.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi On ilimizde bizleri o kadar çok sarstı ve üzdü ki   hepimiz bir yardımlaşma ve dayanışma içerisine girmiş olduk. Yani tüm Türkiye tek yürek oldu ve her yere umut ve mutluluk götürmek için çabalamaya başladı. Tutulan farklı takımların, farklı siyaset görüşlerin, farklı dinlerin, farklı renklerin, farklı ülkelerin hepsi bir ordu oldu on ilimize umut götürmek için ellerinden gelenini yapmaya başladılar. Sürekli siyasi olarak çatıştığımız Yunanistan ülkemizde olan deprem görüntülerini Kazım Koyuncu’nun şarkısı olan Ben Seni Sevduğimi şarkısı ile gösterdiler.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi

Birçok ülkeden kurtarma ekipleri geldi, kıran kırana mücadele eden takımlarımız bu sefer yardım etmek ve umut olmak için mücadele edip durdular ve hala da bunun için mücadele ediyorlar. Ülkemizde dünya üzerinde eşi benzeri görülmeyen depremden dolayı herkes seferber olmuş durumdadır. Bu seferberlik bizlere dünya üzerinde yapılan hırsları, savaşları, sevgisizliklerin ve bunun gibi birçok şeyin ne kadar boş olduğunu ve dünya malının dünya da kaldığını ülkemizi ve dünyamızı sadece sevginin, dayanışmanın, yardımlaşmanın, anlayışın olduğu zaman ne kadar güzelleşebileceğini ve birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman dünya üzerinde üstesinden gelemeyeceğimiz problemin olmayacağını burada yaşanmış olan felaket ile görmüş olduk.

Gönül isterdi ki bunu bu şekilde acı ve keder içinde keşke ama keşke görmeseydik. Ama maalesef bazen acılarımızdan da görmemiz ve almamız geren bir şeyler vardır. Biz ekranlar karşında sadece gösterilen şeyleri görüyor ve biliyoruz aslında şu anda ülkemizde çok büyük bir seferberlik ve yardım olmuş durumdadır. Sizlerde evlerinizde televizyon karşında ve sosyal medya adreslerinde bu yardımlaşmaları görüyorsunuz. Çocukların çocuklara yardım ettiğini ve hepsine yazmış olduğu notları yaşlı gözlerle okuduğuna eminim.

Amaçları hep aynı Kurtarmak!

Kurtarma ekiplerinin dinleri, dilleri farklı olmasına rağmen amaçları hep aynı ve her bir umutta hep birbirlerinin farklılıklarını görmeden dil olarak birbirlerini bile anlamadan aynı gülümsemeyi ve aynı umudu paylaşıp sarılıyor olmaları yine dünyamızı sevginin, anlayışın, yardımlaşmanın iyi geldiğinin büyük bir göstergesidir aslında. Yapılan savaşlar, hırslar, mal mülk hepsinin aslında boş ve gereksiz bir gayret olduğunu yine görmüş olduk aslında. Bu yüzden bütün dünya olarak olumsuz olan bütün bu savaşları, hırsları bir kenara bırakıp ele olmamız bu dünyayı güzelleştirecek ve iyileştirecektir.

Dinlerimiz, inançlarımız, dillerimiz hatta renklerimiz bile aynı değil ama hepimizin ortak paydası sevgi, yardımlaşma, dayanışma olduğunu görüyoruz. Sevgi her zaman iyileştirir. Hepimiz insanız ve duyguları olan varlıklarız bu yüzden ortak payda da aynı şeylere sevinip üzülebiliyoruz. Bunlar bizi bu dünyada insan yapabilen şeyler…

Yardımın azı çoğu asla olmaz

Sevgili okuyucularımız, bu yüzden yardımın azı çoğu asla olmaz çevrenizde sevgiye, yardıma ihtiyacı olan her kim varsa asla bunları o insanlardan hatta hayvanlardan bile esirgemeyin sadece deprem ve felaketler anında değil her zaman birbirimize yardım edelim. Bu dayanışma duygumuz her zaman ve her an içimizde olsun. Büyüyen çocuklarımızı da bu şekilde yetiştirelim bu depremde bizleri en çok da duygulandıran yardım etmek isteyen, kumbarasındaki parayı, en sevdiği oyuncağını, karne hediyesi olan ayakkabısı olan koyan çocuklar oldu. İnsani duygularımızı asla yitirmeyelim. Yardımlaşmanın önemini de asla unutmayalım…

Sevgili okuyucularımız, ülkemiz 6 Şubat 2023 sabahına büyük bir felaket ile uyanmış oldu maalesef ki. 10 ilimizde gerçekleşen deprem ülkemizde en derin acılar bıraktı ve hepimizde en çok da gönül yorgunluğuna neden oldu. Ama biz o kadar güçlü bir ülkeyiz ki bugün sizlerle de bunu paylaşmak istedim.

Günlerdir bulunduğum şehirde yardım etmek için gerekli yerlere gidip birçok insana ve bulunduğum şehre gelen depremzede olan vatandaşlarımıza yardımcı olmak için canla başla çalışıp uğraştım ve uğraştık. Biz millet olarak o kadar güçlü bir milletiz ki hiç tanımadığımız insanların acılarına ortak olup onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bulunduğum şehirde yardım yapılan yerlerde her yaştan depremzede görmek ise hem duygulandıran hem de geleceğe dair umutla bakmamızı sağladığını söyleyebilirim. Günlerdir ülkemizde bulunan her şehir canla başla çalışıp ellerinden geldiğince destek olmaya çalışıyorlar. Evlerinin kapısını açan insanlar, sürekli yiyecek, aperatif yiyecek, su, her türlü içecek, her çeşit kıyafet hem de koli koli hiç durmadan geldiğini görmek en çok duygulandıran şeylerden sadece biri aslında.

Antalya Kapalı Spor Salonunu Antalya’ya gelen depremzedeler için tahsis edilmiş durumda

Antalya Kapalı Spor Salonunu, Antalya’ya gelen depremzedeler için tahsis edilmiş durumdadır. Antalya’da yaşayan bir vatandaş olarak ben de Antalya Kapalı Spor salonuna gidip oradaki her insana yardım etmeye çalıştım. Koordinasyon olarak oturmuş bir düzenin olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Salonumuzda stantlarımızda her kuruluş ayrı ayrı ihtiyaç yardımı yapmakta ve vatandaşlarımız için elinden gelenleri yapmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi de sıcak yemek servislerini yapmaktadır.

Salonun içerisinde de bir mağaza kurulmuş durumdadır. Bu mağazada depremden gelen vatandaşlarımız için ihtiyaç duyabilecek her çeşit ürün bulunmaktadır. Ayrıca çocuklarımız oyun alanları kurulmuş ve görevliler eşliğinde çocuklar ile ilgilenilmektedir. Antalya Kapalı Spor Salonuna sürekli yardım etmeye gelen görevliler bulunuyor. Akın akın insanlar yardım etmeye, görevli olmaya geliyorlar. Son birkaç gündür küçük çocukların bile yardım ettiklerini yakaların görevli yazısı iğneleyip taktıklarını görmek bizim ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzu birlik beraberlik duygusunun en küçüğümüz de ne kadar gelişmiş olduğunu görüyoruz. Ayrıca Antalya Kapalı Spor Salonunda depremden gelen vatandaşlarımız için gıda kolileri de veriler yardım edilmektedir.

Güçlü bir ülke olduğumuzu birlik beraberlik duygusunu içinizde yaşamak

Sevgili okuyucularımız, görevli olduğum süre boyunca depremden gelen insanların duyguları, bakışları o kadar ifadesizdi ki sadece depremden gelen vatandaşlarımızı görseniz sadece bakıp ağlamak isterseniz. Bu ifade asla burada kelimeler ile anlatılabilecek bir şey olmadığını sizlere söyleyebilirim. Ama çocukların hala gülüyor ve neşeli olduğunu görmek ise bütün acıların zamanla iyileşeceğini ve toparlanıp güçlü bir şekilde ayağa kalkacağımızın göstergesi gibi sanki.

Bizler evlerimizde oturup sadece televizyon ya da sosyal medyalarımızdan izlediğimiz kadarını biliyoruz ama aslında evimize en yakın yardım eden kuruluşlarda yardım edilmeyi bekleyen, başlarının okşanmasını isteyen o kadar çok çocuk var ki. Bu yüzden siz sevgili okuyucularımız ne yapabiliriz diye düşünmeyin bugün ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde olma günüdür evinize en yakın yardım kuruluşuna giderek orada yardım bekleyen birçok insana yardım edebilirsiniz.

Yaşanan Depremde Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi

İnsan gücü ile çalışmalar yapılmış olduğu için yardıma çok fazla ihtiyaç duyulduğunu sizler için belirtebilirim. En azından depremden gelen insanlarla konuşmak, çocukları ile oyun oynamak bile aslında yapılacak yardımlardan biridir. Acılarımızı hep beraber ayrışmadan birlik içerisinde sarmamamız gerekmektedir. Çünkü gün birlik olma günüdür. Acılarımızı, sarma ve iyileştirme günüdür. Hala umudun devam eden bugünlerde hep birlikte güçlü bir şekilde de bu yaramızı da sarıp ayağa kalkacağız. Ülkemizin küçük çocuğu bile yardım etmek için çabalıyorsa birlik beraberlik duygumuzu asla kaybetmeyeceğimizin bir göstergesidir.

Yaşanan Depremde Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin