Yeşim Taşı Nedir?

Yeşim Taşı faydaları Nedir
Yeşim Taşı fiyatları Nedir

Yeşim Taşı Nedir?

Yeşim Taşı Nedir? Yeşim taşı gerek görüntüsü gerekse dayanıklılığı sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir taş türüdür. Doğal bir taş olan yeşim taşı nefrit adıyla da bilinmektedir. Mücevherat yapımında vazgeçilmez taşlardan biri olan yeşim taşı estetik bir görüntüye sahiptir. Ayrıca birçok doğal taşın aksine değerli bir doğal taşlar çeşididir. Kolye, yüzük ve küpe yapımında kullanılan yeşim taşı rengi sebebiyle de dikkat çekicidir. Yeşim taşı tamamen doğal oluşmuş olan yataklardan büyük bir titizlikle çıkartılmaktadır.

Güney ve orta Amerika’da yoğun halde bulunan bu yataklardan çıkartılan yeşim taşı farklı amaçlarla kullanılabilmektedir. Çin’de bulunan yeşim taşı yataklarının oldukça fazla olduğu bilinmektedir. Çin’de 100’den fazla yeşim taşı yatağının bulunması sebebiyle bölgede yeşim taşı çeşitliliği fazladır. Jade taşı hastalıkların iyileşmesine olanak sağlamaktadır. Geçmişten günümüze birçok farklı sebeple kullanılan yeşim taşı kök ve kalp çakrası ile uyumludur.

Yeşim Taşının Faydaları?

Yeşim taşının şans getirdiğine dair oldukça yaygın bir inanış mevcuttur. Şans taşı olarak da bilinen yeşim taşı kötü enerjiyi uzaklaştırmaktadır. Negatif enerjiden arınmak ve daha mutlu hissetmek için tercih edilmektedir. Estetik görüntüsü sayesinde aksesuarlarda muazzam bir sonuç elde edilmesine olanak sağlamaktadır. Bulunduğu haneye bolluk bereket getireceğine inanılan bir taştır. Yeşim taşının kötülüğü uzak tuttuğu bilinmektedir. Alternatif tıpta da kullanılan yeşim taşının stres ve sıkıntıyı giderme özelliği de mevcuttur.

  • Mutluluk vererek sezgileri güçlendirir.
  • Kötü enerjiyi uzak tutar.
  • Moral bozukluğunu giderir.
  • Duyguları dengelemektedir.
  • Cilt bakımında masaj yapılmak için kullanılabilir.
  • Cilt yüzeyindeki kan akışının hızlandırılabilmesi için masaj yapılarak kullanılmaktadır.
  • Odaklanma sorununu ortadan kaldırır.
  • Antioksidandır bu sebeple toksinlerin atılması için idealdir.
  • Zihin gücünü arttırır.
  • Düşünceleri netleştirir.
  • Kalp sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.
  • Dengeleyici özelliğe sahiptir.
  • Hücrelerin yenilenmesine olanak sağlayarak dinçlik verir.

Yeşim Taşının Özelliği Nedir?

Kök ve kalp çakrası ile uyumlu bir taştır. İkizler, balık ve boğa burçları ile uyumlu bir taştır. Yeşil renge sahip olan yeşim taşı parlak ve pürüzsüz bir görüntüye sahiptir. Diğer doğal taşlarda olduğu gibi yeşim taşının da yapayları üretilmektedir. Fayda görülebilmesi taşın doğal olduğundan emin olunması gereklidir. Yapaylarından kolayca ayırt edilebilmektedir. Taşın doğallığı hakkında görünüşü önemli bir bilgi vermektedir. Bulunduğu ortama pozitif enerji yayan yeşim taşı düzenli olarak temizlenmelidir.

Düzenli temizleme sayesinde taş üzerindeki negatif enerji temizlenmektedir. Taşın enerjisinin düzenlenmesi etkilerinin çok daha iyi olmasına olanak sağlamaktadır. İyileştirici taş olarak bilinen yeşim taşının birbirinden farklı temizlenme yöntemleri mevcuttur. Bunlar deniz suyu ile temizleme, tütsü ile temizleme, mum ışığı ile temizleme ve tuz lambası ile temizlemedir. Ayrıca tüm doğal taşlarda olduğu gibi yeşim taşının da toprak ve su yardımı ile temizlenmesi de mümkündür. Akan suyun altında taşın 5 dakika kadar bekletilmesi temizlenmesi için yeterlidir.

Yeşim Taşı Nedir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin