Zeytinyağı Tüketerek Nasıl Zayıflayabiliriz

Zeytinyağı Tüketerek Nasıl Zayıflayabiliriz
Zeytinyağı Tüketerek Nasıl Zayıflayabiliriz

Zeytinyağı Tüketerek Nasıl Zayıflayabiliriz

Zeytinyağı Tüketerek Nasıl Zayıflayabiliriz? Zeytin yağı Türk mutfağında çok önemli bir yere sahiptir. Zeytinyağı ile yapılan yemekler hem daha lezzetli ve hem de çok hafiftir. Özellikle kötü kolesterolü yüksek olanlar ya da kilo vermek isteyenlerin ilk tercihi arasında yer alan zeytinyağının her geçen gün bir yeni faydası çıkıyor. Kalp damar ve cilt sağlığını koruyan zeytinyağını günlük yaklaşık bir yermek kaşığı tüketmeniz durumunda gün boyu enerjik olmanızı sağlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra zeytinyağı muhteşem bir kilo verdirici besin özelliği taşıyor. 100 gr zeytinyağı içinde yaklaşık %13,8 doymuş yağ, %7,3 tekli doymamış yağ, %9,7 omega -6 %0,76 omega-3 ve K vitamini ile E vitamini içermektedir. Peki zayıflamak için zeytinyağını nasıl tüketmeliyiz … işte konunu detayları;

Zeytin Yağı İçerek Kilo Verebilirsiniz

Uzmanların altını çizerek önemle tavsiye ettiği Akdeniz diyetinin olmazsa olmazı olan zeytinyağı antioksidan ve çeşitli vitaminler bakımından zengin olduğu için çabuk kilo vermenize yardımcı oluyor. Aynı zamanda düzenli olarak zeytinyağı tüketenlerin daha geç yaşlandığı belirtiliyor. İştah kapatıcı özelliği olması sayesinde diyet listelerinize bile güvenle alacağınızı zeytinyağını aşırıya kaçmadan günde bir tatlı kaşığı tüketmeniz halinde fazla kilolardan kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.

Sabah Aç Karnına Zeytinyağı İçmek,

Zeytinyağını bir diğer önemli faydası ise karaciğer yapılanmasını önlemesidir. Düzenli olarak tüketmeniz halinde zeytinyağı vücudunuza detoks etkisi yaratacaktır. Yaklaşık bir ay boyunca aralıksız düzenli olarak tükettiğiniz zeytinyağı kürü ile vücudunuzdaki toksinleri atıp fazlalıklardan kurtulursunuz.

Zeytin Yağı İçerek Nasıl Zayıflanır

Zeytinyağı içerek nasıl zayıflanır aslında bu cümleyi duyanların en çok merak ettiği konulardan birisi zeytinyağının nasıl bir zayıflama etkisinin olduğudur. Burada şunu hatırlatmak isteriz ki zeytinyağı içerek birden bire zayıflamayı beklemeyin. Ya da vücudunuzdaki yağları yakma özelliğinin olduğu algısına kapılmayın. Zeytinyağı tadı nedeni ile iştah kapatıcı özelliği vardır. Sabahları aç karnına tükettiğiniz bir tatlı kaşığı zeytin yağı ile iştahınız kapanacak, açlık ve şeker krizleriniz son bulacaktır. Dolayısı ile yeme isteği azalacağı için aşırı ya da gereksiz yemekten kaçınıp, bir süre sonra fazla kilolarından kurtulmaya başlayacaktır. Ancak çok az bir miktarda içmeniz gereken zeytinyağı tüketiminde abartıya kaçarsanız zayıflamak yerine daha çok kilo alabilirsiniz. Bu nedenle günlük tüketim oranına dikkat etmeniz çok önemlidir.

Zeytinyağı Tüketerek Nasıl Zayıflayabiliriz

Daha sağlıklı kilo vermek için zeytinyağı sade tüketmek yerine kürünü yaparak tüketmeniz sizin için daha sağlıklı ve garantili olacaktır. Çünkü pek çok kişi sade yağı tüketmek istemeyebilir. Zeytinyağı içerisine katacağınız kilo vermeye yardımcı diğer besinler ile muhteşem bir karışım yaparak, yağın mucizevi etkilerinden yararlanabilirsiniz.

Zayıflamak İçin Zeytinyağı Kürü Nasıl Yapılır

Zeytinyağı kürü için gerekli olan malzemeler bir bardak su, yarım limon ve bir çorba kaşığı hakiki zeytinyağı yeterli olmaktadır. Bir kâse içerisine bu malzemeleri karıştırın ve sabahların uyandığınızda kahvaltıdan yarım saat önce bu karışımı tüketin. Bu uygulamayı aralıksız her gün bir hafta boyunca yapıp, iki gün ara verin ve tekrar bir hafta daha yapın. Bu şekilde fazla kilolarınızı gidinceye kadar bu kürü uygulamaya devam edin. Tabi ki bu kürü yaparken egzersiz ve spor yapmayı, bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Mümkün olduğunda karbonhidratlı yiyecekler tüketmemeye de özen gösterin.

Tuzla Gazetesi

Zeytinyağı Tüketerek Nasıl Zayıflayabiliriz

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin