Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı Enginar yemeği akşam saatlerinde tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Hafif olması ve sağlıklı besinler içermesi nedeniyle insanlar tarafından severek tüketiliyor.
Malzemelerin her evde bulunan malzemelerden oluşması ve pratik bir şekilde hazırlanması sebebiyle oldukça sık bir şekilde tercih ediliyor. Çoğu kişinin bu yemeği beğenmesinin yanı sıra birçok kişi tarafından da ön yargılı bir şekilde yaklaşılıyor. Ancak bu yemeği bir kez tattıkları vakit bu ön yargılarını gidereceklerine ve bu yemeği bir daha yemek için sabırsızlanacakların içtenlikle inanıyoruz.
Enginarın Faydaları nelerdir?
Sizlere bu yazımızda aklınızda bulunan “Zeytinyağlı enginar, Zeytinyağlı enginar tarifi, zeytinyağlı enginar malzemeleri, Zeytinyağlı enginar malzemeleri nelerdir? Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır?” gibi pek çok konuda ve soruda sizlere yardımcı olacağız.
Sizlerin de Zeytinyağlı Enginar ilginizi çektiyse yazının devamını okuyarak bu yemeğin tarifini ve malzemelerini öğrenip ve sonra deneyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
Malzemeleri
- 6 tane enginar
- Yarım olan limonun suyu (enginarları yoğurmak için)
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 su bardağı kadar bezelye
- 1 tane soğan
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- 1 tane limon
- 1 çay kaşığı kadar şeker
- 1,5 çay kaşığı kadar tuz
- 1 su bardağı kadar su
Yapılışı
Patates ve havuçları tam pişmeyecek şekilde haşlayın. Sonra bezelyeleri haşlayın. Sonrasında ise soğanlar, pembe bir hâl alana kadar yağda kızartın. Üzerine patates, havuç ve bezelyeleri ilave ederek 2-3 dakika karıştırın. Enginarları limon ile güzelce ovarak tencereye dizin.
Tencerenin içerisinde olacak şekilde harcı ilave edip enginarların içini doldurun. Üzerine ise limon, tuz, şeker, zeytinyağı ve son olarak suyu ekleyin. Yemek kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin, ondan sonra kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 25 dakika olacak şekilde pişmiş olan enginarları ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardında servis edebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gerekenler
-Ayıklanmış enginarların, kararmamaları için limonlu suda bekletiniz.
-Soğuk olarak servis yapmadan önce üzerine ekstra zeytinyağı ilave ediniz.
-Tuz oranını misafirlerinizin damak tadına göre ayarlamalısınız.
-Limon suyu yerine portakal suyu da kullanabilirsiniz.
Tuzla Gazetesi Yemek Tarifleri
Yorumlar kapalı.