AK Parti

ak parti genel başkanı
AK Parti Tuzla

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi)

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aslen Rizeli bir ailenin çocuğu olarak 26 Şubat 1954 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu’nda eğitim almış ardından liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde okumuştur. Fark sınavını başarı ile geçerek Eyüp Lisesi’nden de diploma almıştır. 1981 yılında Marmara Üniversitesi bünyesinde İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Gençlik yıllarında siyasete olan ilgisi artmış ve memleket meseleleri ile ilgilenmeye başlamış ve aktif siyasete adım atmıştır.

Öğrenci kolları olan Milli Türk Talebe Birliği’nde görevler almıştır. 1976 yılında Genel başkanı Necmettin Erbakan olan Milli Selamet Partisi’nde Gençlik Kolları Başkanı olarak seçilmiştir. 1980 darbesi sonrası bir süre özel sektörde yöneticilik pozisyonlarında görevler almıştır. 1983 yılında kurulan Refah Partisi ile yeniden siyasi kariyeri başlamış ve 1984 yılında Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilmiştir.

AK PARTİ GENEL BAŞKANI

Bu dönemde siyasete yeni bir bakış açısı kazandırmış ve gençler ve kadınların parti yönetimlerinde daha aktif rol oynamalarını desteklemiş ve diğer siyasi partilere de örnek teşkil etmiştir. 1994 genel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday gösterilmiş ve seçilmiştir. Bu başkanlığı döneminde İstanbul şehrinin pek çok problemine çözümler üretmiştir. 1997 yılında Siirt şehrinde yaptığı bir konuşmada şiir okuduğu gerekçesi ile hapis cezası almış ve başkanlığı düşürülmüştür.

AK PARTİ TUZLA

Recep Tayyip Erdoğan 2001 yılında parti arkadaşları ile birlikte AK Parti’ yi kurmuş ve kurucu genel başkan olarak seçilmiştir. Parti 2002 yılında halktan büyük bir destek alarak tek başına iktidar olmuştur. 2003 yılında başbakan olarak seçilmiş ve devlet için kritik düzeydeki reformların öncüsü olmuştur. Siyasi hayatı boyunca Avrupa Birliği’ne giriş müzakerelerinin başarı ile yürütülmesi ve Kıbrıs sorununa çözüm üretilmesi konularında başarılı girişimlerde bulunmuştur. 2002 yılından günümüze kadar olan süreçte yine aynı parti bünyesinde tek başına iktidarlık dönemleri yaşamıştır. 2014 yılında ilk kez doğrudan halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olma unvanına sahip olmuştur. 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’nde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan ile evli olup dört çocuk babasıdır.

Tuzla Gazetesi Biyografi

AK Parti

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin