Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi
Yeniden Refah Partisi Genel başkanı

Yeniden Refah Partisi 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan, milli görüş lideri Necmettin Erbakan ve Nermin Erbakan’ın oğlu ve üçüncü çocuğu olarak 1979 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini Ankara’da almış, ortaokul eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamlamıştır.

Ardından liseyi Ankara Ayrancı Lisesi’nde okumuş ve üniversite eğitimini Başkent Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Fakültesi üzerinden Elektrik – Elektronik mühendisi olarak almıştır. Siyaset hayatına başlaması bu yıllarda olmuş ve Milli Gençlik Vakfı’nın öğrenci teşkilatlarında aktif görevler almıştır.

Yeniden Refah Partisi Tuzla İstanbul

Yüksek ihtisasını yine Başkent Üniversitesi’nde Elektrik – Elektronik Bölümü’nde tamamlamıştır. Daha sonra aynı üniversite bünyesinde yönetim ve organizasyon dalında doktora çalışmasını yürütmüştür. Babası Türkiye Cumhuriyeti’nde siyasi tarihinde Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi gibi birçok partide genel başkanlık ve milletvekilliği ve başbakanlık yapmış olan ünlü siyasetçi Necmettin Erbakan’dır.

Fatih Erbakan siyasi kariyerine 2012 yılında Saadet Partisi’nde Genel İdare Kurulu üyeliği yaparak başlamıştır. Dönemim Saadet Partisi Genel Başkanı ise Mustafa Kamalak olmaktaydı. Aynı dönemde Erbakan, partide Genel Başkan Başdanışmanı olarak faaliyetler yürütmüştür. 2013 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’ı kurulmuş ve vakfın genel başkanı ve mütevelli heyeti üyesi olarak seçilmiştir. 2014 yılında yapılan Saadet Partisi genel kongresinde genel başkanlığa aday oluştur fakat yerine diğer aday ve görevdeki genel başkan olan Mustafa Kamalak seçilmiştir.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan

Mustafa Kamalak bu görevi 2016 yılına kadar sürdürmüş, 2016 yılında görevi Temel Karamollaoğlu’na devretmiştir. Fatih Erbakan 2018 yılında 99 kişilik kurucular kurulu ile birlikte YRP adını verdiği partisini kurmuştur. Partide kurucuların oyları ile genel başkan seçilmiştir. Güncel olarak hala Yeniden Refah Partisi genel başkanıdır. YRP’ nin 2019 yılında yapılan kongresi 45.000 kişilik katılımı ile Türkiye’nin en geniş katılım sayısına ulaşan kongrelerinden biri olmuştur. Ayrıca partinin ilk mitingi Sakarya şehrinde düzenlenmiş olup adı mitingin adı Kudüs Mitingi olarak ilan edilmiştir.

Fatih Erbakan, 2013 yılında Beyza Erbakan ile evlenmiştir ve ikiz kız çocuk babası olmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yeniden Refah Partisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin