Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü hangileri
Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü 2021

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü yaptığımız araştırmalar ve anketimiz sonucu sıralamayı paylaşıyoruz. İlginizi çekebilir; Türkiyenin en kariyerli 10  Futbolcusu kimlerdir?

REAL MADRİD

Real Madrid, dünyanın en büyük kulübüdür desek kimse bir şey diyemez. Bunun en büyük sebebi ise hem dünya çapında en çok destekçiye sahip olmaları hem de en büyük başarılara imza atmış olmalarıdır.

Real Madrid, İspanya futbolunun öncüsü olarak futbolun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Uefa Şampiyonlar Ligi’ni tam 13 defa kazanmıştır. Yanına yaklaşılamayacak başarılara sahip olan bu kulüp 34 defa da İspanya’nın en büyüğü olmayı başarmıştır.

Rekorlarla dolu tarihinde Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Raul Gonzalez, Roberto Carlos, Iker Casillas ve daha pek çok yıldızın formasını taşıdığı kulüp Los Galacticos lakabıyla tanınmaktadır.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü içinde ikinci olan

BAYERN MÜNİCH

Alman futbolunun devi olan Bayern Münich de dünyanın en iyi 10 kulübü denilince ilk akla gelen takımlardan biridir.

Alman disiplinini ve kaliteli futbolunu uzun senelerdir yansıtmayı en iyi şekilde başaran bu kulüp başarılı tarihini oldukça büyük kupalarla süslemiştir.

Bayern Münich, mücadele ettiği Almanya Bundesliga liginde 30 defa zafere ulaşırken her zaman en büyük favorilerinden biri olduğu Uefa Şampiyonlar Ligi’nde de 5 defa mutlu sona ulaşmıştır. Altıncı zaferi için mücadelesine devam eden Bayern Münich, futbol denince elbette akıllara kazınacaktır.

Bu büyük kulübün formasını giyen en önemli yıldızlar Gerd Müller, Oliver Kahn, Robert Lewandowski, Thomas Müller, Philip Lahm ve Bastian Schwansteiger gibi isimlerdir.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü sıralamasında üçüncüsü

MİLAN

İtalya futbolunun Avrupa sahnesinde gurur kaynağı olan Milan kulübü, efsane kadroları ve hem yerel hem de uluslararası sahnede kazandığı kupalarla futbol severler için bu sporu sevmelerindeki en önemli sebeplerin başında gelmektedir.

Milan kulübü, 18 defa İtalya Ligi’nin şampiyonu olmayı başarırken 7 defa da Uefa Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırmayı başarmıştır.

Milan, tarihinde pek çok önemli yıldız bulundurmaktadır. Bu yıldızlardan bazıları Marco Van Basten, Paolo Maldini, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Zlatan İbrahimovic, Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi ve Kaka Leite gibi isimlerdir.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü sıralamasında dördüncüsü

LİVERPOOL

Liverpool, futbolun beşiği olarak isimlendirilen İngiltere’nin en büyük iki kulübünden biri olarak tanınmaktadır.

Tarihindeki başarıları ve taraftarının bağlılığı ile bilinen ve ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok ülkede taraftara sahip olan Liverpool, bir futbol kulübünden ötedir desek yanlış bir şey söylemiş olmayız.

Liverpool, rekabetin üst duzey olduğu İngiltere Ligi’nde 19 defa zafere ulaşırken Uefa Şampiyonlar Ligi organizasyonunda ise en sonuncusu 2019 senesinde olmak üzere 6 defa zafere ulaşmıştır.

Tarihinde pek çok yıldızın bulunduğu Liverpool kulübünün formasını terleten en önemli isimler Steven Gerrard, Jamie Carregher, Robbie Fowler, Ian Rush, Michael Owen, John Barnes ve Kenny Dalglish, Sadio Mane, Virgil Van Dijk ve Mohammed Salah gibi isimlerdir.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü sıralamasında beşincisi

BARCELONA

İspanya futbolunun bir diğer yapı taşı kulübü olan Barcelona, getirdiği futbol anlayışı ile özellikle son 15 yıl olmak üzere dünya futboluna damga vurmayı başarmıştır.

Real Madrid ile rekabeti ile de futbol severlere büyük bir heyecan yaşatan Barcelona, müzesinde çok sayıda kupa bulundurmaktadır.

26 İspanya Ligi kupasının yanı sıra 5 defa da Uefa Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Barcelona, yetiştirdiği yıldızlar ile de fark yaratmayı başarmıştır.

Barcelona, futbol tarihinde pek çok yıldızın formasını terlettigi kulüp olmuştur. Bu kulübün formasını giyen en önemli yıldızlar Lionel Messi, Andres İniesta, Xavi Hernandez, Carles Puyol, Ronald Koeman, Johan Cruyff ve Ronaldinho gibi isimlerdir.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü sıralamasında altıncısı

MANCHESTER UNİTED

Manchester United, İngiliz futbolunun en büyük iki kulübünden biri olarak bilinen oldukça başarılı bir futbol kulübüdür.

Tarihi başarılarla dolu olsa da en büyük çıkışını kulüp tarihinin en iyi menajeri Alex Ferguson ile yapan United, en büyük başarılarını da onun döneminde kazanmıştır.

Manchester United, müzesinde 20 İngiltere Ligi kupasının yanı sıra 3 tane de Uefa Şampiyonlar Ligi kupası bulundurmaktadır.

En büyük efsanesi menajer Alex Ferguson olan United, pek çok yıldız futbolcunun da formasını giydiği kulüp olmuştur. Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Paul Scholes, Wayne Rooney, Peter Schmeichel, Gary Neville, David Beckham, Roy Keane, Ruud Van Nistelroy, Nemanja Vidic ve Eric Cantona gibi yıldızlardır.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü sıralamasında yedincisi

JUVENTUS

İtalyan futbolu denince akla gelen ilk kulüplerden biri olan Torino şehri ekibi Juventus, İtalya’nın yerel organizasyonlarına bakıldığında açık ara en başarılı kulübü olmasıyla dikkat çekmektedir.

Juventus tam 35 kere İtalya Ligini kazanarak en yakın rakiplerinin yaklaşık iki katına çıkmış olsa da Uefa Şampiyonlar Ligi organizasyonunu sadece 2 kere kazanabilmiştir.

Her şeye rağmen dünyanın en başarılı 10 kulübünden biri olan Juventus, pek çok efsane isme sahiptir. Juventus formasını terletmiş efsaneler Pavel Nedved, Gianluigi Buffon, Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero, Antonio Conte, Lilian Thuram, Andre Pirlo, Michel Platini, Didier Deschamps ve Roberto Baggio gibi yıldız isimlerdir.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü sıralamasında sekizincisi

İNTER

İtalya’nın Milano şehrinin Milan ile rekabet halinde olan kulübü İnter de hem İtalya’nın hem de Avrupa futbolunun en önemli kulüplerinden biridir.

İnter şanlı tarihinde 18 kere İtalya Ligi şampiyonluğuna 3 defa da Uefa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmayı başarmıştır.

Her kulüpte olduğu gibi İnter’de de oynamış pek çok yıldız oyuncu ve efsane bulunmaktadır. İnter kulüp tarihinin en büyük isimleri Javier Zanetti, Samuel Eto, Batistuta, Jurgen Klinsmann, Ronaldo, Christian Vieri, Esteban Cambiasso, Cannavaro, Dejan Stankovic ve Wesley Sneijder ve Patrick Vieira gibi isimlerdir.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü sıralamasında dokuzuncusu

AJAX

Bir zamanların en büyük kulübü şimdilerdeyse kendi çapında kadrosuna rağmen tarihin en önemli 10 kulübü denince akla gelen kulüp olan Ajax, başarılarla dolu bir tarihe sahiptir.

Ajax, Hollanda futbolunun öncüsü olarak görülen ve Hollanda’nın Avrupa arenasında kazanmış olduğu çoğu kupayı kazanan kulüptür. Ajax, müzesinde 34 Hollanda Ligi ve 4 Uefa Şampiyonlar Ligi kupası bulundurmaktadır.

Ajax’ın dünya futboluna kazandırdığı ve formasını terleten pek çok yıldızı ve efsanesi bulunmaktadır. Edwin Van Der Saar, Patrick Kluivert, Johan Cruyff, Danny Blind, Frank De Boer ve Rafael Van Deer Vaart gibi isimlerdir.

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü sıralamasında onuncusu

ARSENAL

Arsenal de en iyi 10 kulüp sayılacak olursa bu listeye eklenmesi gereken bir kulüptür diyebiliriz.

İngiliz futbolunun önemli kulüplerinden biri olan Arsenal 13 İngiltere Ligi şampiyonluğu ile bu noktada fark yaratsa da Uefa Şampiyonlar Ligi’ndeki en önemli başarısını 2006 yılında final oynayarak elde etmiştir. Bu başarı, kulüp tarihindeki avrupa arenasında en önemli başarıdır.

Arsenal kulüp tarihinde pek çok efsane ve yıldız ismi de bulundurmuştur. Bu isimlere bakılacak olursa göze çarpanlar Thierry Henry, Robert Pires, Tony Adams, Herbert Chapman, Patrick Viera, Sol Campbell, Mesut Özil ve Dennis Bergkamp gibi isimlerdir.

▪︎ Dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarmış daha pek çok takım vardır. Eğer bu listeyi devam ettirecek olursak Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Chelsea, Sevilla, Valencia, Manchester City, Marsilya, Lyon, Paris Saint Germain, Porto, Benfica, Shaktar Donetsk, Psv Eindhoven, Aston Villa, Galatasaray ve Cska Moskova gibi takımları da listenin devamına yazabiliriz.

Tuzla Gazetesi Gündem spor haberleri 2023.

 

Avrupa Futbolunun En Büyük 10 Kulübü

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin