Ayak kokusuna ne iyi gelir

Ayak kokusuna ne iyi gelir
Ayak kokusuna ne iyi gelir

Ayak kokusuna ne iyi gelir

Ayak kokusuna ne iyi gelir? Ayak kokusu birçok kişinin muzdarip olduğu ortak sorunlardan bir tanedir. Ayak kokusundan şikâyetçi olanlar ya da ayak kokusundan kurtulmak isteyenler için farklı çözüm önerileri bulunuyor. Ayak kokusuna ne iyi gelirayak kokusu nasıl giderilir, konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler yazımızda mevcuttur. Ama öncesinde ayak kokusu neden oluşur adlı konu başlığımız ile ayak kokusunu oluşma nedenleri konusunda bilgi verelim.

Ayak Kokusun Nedenleri Nelerdir?

Pek çok kişinin ayak kokusu neden olur, konusunda çeşitli araştırmalar yaparak muzdarip olduğu konudan kurtulmaya çaba ediyorlar. Çünkü ayak kokusunu gidermenin temel yolu ayak kokusunu nedenlerini bilip, buna göre önlemeler alınması gerekir. Lakin ayak kokusunu bir nedene bağlı olarak oluşmaz. Altında birden fazla neden olur. Bunların başında; şeker hastalığı, genetik faktörler, stres gibi durumlar gelir.  Ayrıca suyu az tüketen kişilerde de ayak kokusu meydana gelmektedir. Bunların dışında;

  • Ayakta oluşan mantar e benzeri enfeksiyonlar
  • Kullandığınızı herhangi bir ilacın yan etkileri
  • Tiroid bezi hastalıkları
  • Ayak kokusunun oluşmasını sağlayan ter bezlerini normalden fazla çalışması
  • Ayağın tüm gün boyunca sağlıksız ayakkabılar için kapalı kalması

Peki Ayak Kokusu İçin Kesin Çözüm Nedir

Ayak kokusu için kesin çözüm arıyorsanız öncelikle ayaklarınızın kokmasına neden olan faktörü bulmanız gerekir. Eğer sadece ayaklarınız gün boyu kapalı ayakkabılar içine kaldığından dolayı terliyor ise bunun için çözüm önerisi hava alabilen ayakkabı giymeniz olacaktır. Çünkü gün boyu kapalı ayakkabı içinde kalan ayaklarınız aşırı derecede terler. Bu terler bir süre sonra ayakkabıyı çıkarmasanız bile kendiliğinden kurur. Terlemeyle oluşan bakteriler ise direkt olarak çorabınızın içerisinde ayağınızda kendine yer edinir. Daha sonra ise ayak kokusunu meydana gelir. Bunun için ayağınızı bütün gün boyunca kapalı sürüyorsa arada ayakkabınızı çıkarmanız ya da terlik gibi ağzı açık ve hava alan ayakkabılar giymelisiniz. Bunun dışında ayakta kokusu için kesin çözüm önerileri şunlardır;

Ayak Kokusu Gidermek İçin Kesin Çözüm Önerileri 

Ayak kokusundan kurtulmak için ilk yapılması gereken ayak hijyenini düzenli yapılmasıdır. Ayak hijyeninin yanı sıra ayağınıza giydiğiniz çoraplarında temiz olması gerekmektedir. Günlük olarak çorabınızı değiştirmeli ve ayaklarınızı da temiz tutmalısınız. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra mutlaka parmak aralarınızı ve ayağınızı tamamını iyice kuruladıktan sonra çoraplarınızı giymelisiniz.

Ayakkabı ve Çorap Secimi En Önemli Altın Kural 

Gerek ayak kokusu gerekse de ayak sağlığı için çorap ve ayakkabı secimi en önemli altın kural oluyor. Çünkü ayak kokusuna sebep olacak bir diğer etken ise kullandığınız çorap ya da ayakkabı üretiminde tercih edilen kalitesiz malzemelerdir. Naylon çorap ayaklarınızı daha kısa sürede terletip ayak kokusuna neden olacaktır. Bunun yerine pamuk ya da doğal kumaşlardan üretilen çorapları kullanmanız daha doğru bir seçenek olacaktır. Ayrıca sürekli aynı ayakkabıyı giymekten kaçınınız. Mutlaka hava alan türlerini tercih edin.

Kokan Ayaklar İçin Karbonat 

Ayak kokusunun en önemli nedeni olan terin önlemek için cildin Ph dengesinin korumak lazımdır. Bunun için en iyi yöntem ise karbonat oluyor. Bir miktar suyun içerisine bir paket karbonat ilave edip, ayaklarınız bu suyun içinde 20 dakika bekletmeniz iyi olacaktır. Bu işlemi en az 10 gün boyunca yapmaya özen gösterin. Ayrıca çoraplarınızı içerisine karbonat serpiştirerek giymeniz gerekir.

Sirke Kullanmak

Ayak kokusunu gidermenin en etkili yollarından birisi ise sirke kullanmaktadır. Akşam yatmadan önce ayaklarınızın sirkeli ılık suyun içinde bekletin.10 gün boyunca aralıksız olarak 20 dakika boyunca ayaklarınızı sirkeli, suda bekletmek ayak kokusunu gidermesinin yanı sıra ayak yorgunluğunuza da iyi gelecektir. Ayrıca Ev Yapımı Ayak Maskesini kullanabilirsiniz.

Tuzla Gazetesi

Ayak kokusuna ne iyi gelir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin