Ev Yapımı Ayak Maskesi

Ev Yapımı Ayak Maskesi tarifi
Ev Yapımı Ayak Maskesi en kolay

Ev Yapımı Ayak Maskesi

Ev Yapımı Ayak Maskesi; Ayaklar vücudumuzun en çok yorulan, yıpranan organlarından biridir. Hava almayan ayakkabı giyilmesi, çok fazla ayakta kalmak, ayakları soğuk su ile yıkamak gibi pek çok nedenden dolayı ayak derisi sertleşip, koruyabilir. Ayak bakımı da en az cilt bakımı kadar mühimdir. Ayaklara özel olarak sürülen kremler, losyonları yanı sıra son zamanlarda oldukça trend haline gelmiş ayak maskelerini de deneyebilirsiniz. Peeling özelliği taşıyan bu ayak maskeleri ayak bakımı için oldukça faydalıdır ve iyi sonuçlar vermektedir.

Bütün vücudumuzun ağırlığını taşıyan ayaklarımıza gereken önemi göstermeli ve gerekli bakımlarını mutlaka aksatmadan yapmalıyız. Ayak maskelerini yapım süresi bazen yarım saat bir saat sürse de gece boyunca ayakta kalması gereken maske türleri de vardır. Kozmetik dükkanlarında hazır olarak satılan ayak maskelerinin yanı sıra evde hazırlayabileceğiniz oldukça basit ve pratik ayak maskesi çeşitleri bulunur. Yapacağınız ayak maskesini cilt tipinize uygun olup olmadığına emin olduktan sonra uygulayınız. Aynı zamanda hem satın alınan hem de evde yapılan ayak maskelerinin içinde bulunan maddelere alerjiniz varsa kesinlikle kullanmayınız. Aşağıda sizler için birkaç ev yapımı ayak maskesi önerisi sunduk. Bunları deneyerek ayak bakımınızı yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Ayak Maskesi nasıl yapılır

Ev yapımı ayak maskesi ile sizlerde bakımlı ayaklara sahip olabilirsiniz. Ev yapımı ayak maskesi malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki gibidir;

Malzemeler:

  • Yulaf ezmesi
  • Gül suyu
  • Karbonat
  • Süt

Ev yapımı ayak maskesinin yapımı ve uygulanışı: Tüm malzemeleri bir kabın içine alarak homojen bir karışım elde edene kadar karıştırınız. Daha sonra ayaklarınıza masaj yaparak yedirin ve 20-25 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra ılık su ile yıkayarak ayaklarınıza nemlendirici krem uygulayın. Bu maske ayakları ölü deriden arındırarak yenilenmesini ve dinlenmesini sağlamamaktadır.

Bu veya diğer ayak maskelerini yapacağınız zaman dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Öncelikle hangi maskeyi yapacaksanız mutlaka öncesinde yarım saat ayaklarınızı ılık su içinde dinlendirip ondan sonra maske uygulayınız. Böylelikle daha iyi verim elde etmiş olursunuz. Aynı zamanda mutlak maske sonrası ayağınızı ılık su ile yıkayınız kesinlikle soğuk su kullanmayınız, sonrasında ise mutlaka nemlendirme işlemi uygulayın.

Ayak Maskesinin Faydaları

İster ev yapımı ister hazır alınan maskeler olsun her ikisi de bakım için oldukça faydalıdır. Ayak maskeleri ayakları dinlendirip, nemlendirirken aynı zamanda kullanılan malzemeye göre de besleyici bir özelliğe de sahiptir. Ayak bakımı da en az yüz, cilt bakımı kadar önem verilmesi gereken bir konudur.

Dikkatinizi çekebilir; Cilt beyazlatmak için maske çeşitleri

Tuzla Gazetesi

Ev Yapımı Ayak Maskesi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin