Fazla Kırmızı Et Tüketiminde Oluşabilecek 5 Sağlık Sorunu

Fazla Kırmızı Et Tüketiminde Oluşabilecek 5 Sağlık Sorunu
Fazla Kırmızı Et Tüketiminde Oluşabilecek 5 Sağlık Sorunu

Fazla Kırmızı Et Tüketiminde Oluşabilecek 5 Sağlık Sorunu

Fazla Kırmızı Et Tüketiminde Oluşabilecek 5 Sağlık Sorunu! Çok Fazla Kırmızı Et Tüketimi Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabiliyor! Ülkemizde inancımızdan ve kültürümüzden dolayı çok fazla kırmızı et tüketebiliriz. Özel günlerde ve misafir ağırlanan günlerde daha fazla tercih edilen kırmızı et, sağlımız için birçok faydaya sahiptir. Fakat bu faydalardan yararlanmak için belirli ölçüde tüketmemiz gerekecektir.

Kırmızı eti vazgeçilmez hale getirerek hemen her gün kırmızı et tüketen birçok insan vardır. Bu şekilde beslenmek, sağlığınız için ciddi sorunlar oluşturabilir. Kırımızı etin faydası olduğu gibi zararları da vardır. Özellikle fazla tüketildiğinde bu zararların oranı da artmaktadır. İşte fazla kırmızı et tüketiminin insan sağlığına zararları;

Kanser Riski Artar

Yapılan araştırmalar, çok fazla kırmızı et tüketiminin kanser riskini artırabileceğini gösteriyor. 2008 yılında yapılan bir araştırmaya göre, haftada 500 gramdan fazla kırmızı et tüketmenin bağırsak kanseri riskini artırabileceği kanıtlandı. Aslında, herhangi bir miktarda düzenli olarak işlenmiş et tüketmek, sizi mide ve bağırsak kanserine karşı daha savunmasız bırakabilir. Uzmanlar tarafından onaylanan ve yapılan araştırmalar tarafından da kanıtlanan bu duruma, her birey duyarlı olmalı ve çok fazla kırmızı et tüketmemelidir. ilginizi çekebilir; Aşırı Tuz Tüketimine Dikkat!..

Kabızlık

Çok fazla kırmızı et tüketiyorsanız ve vücudunuz için yeterli miktarda lif alımı yapmıyorsanız, kabızlık sorunu yaşayabilirsiniz. Genelde kırmızı etler sindirilebilir proteinlerden biri olsa da, çok fazla tüketmek sağlığınız için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Lif bakımından zengin olan gıdaları ve sıvı tükettiğinizde kabızlık gibi sorunların görülme ihtimali düşecektir. Fakat çok fazla kırmızı et tükettiğinizde, çok fazla lifli gıda ve sıvı tüketseniz bile kabızlığın önüne geçemeyebilirsiniz. Bunun için kırmızı et tüketirken dikkat etmelisiniz. Çok sık tüketmemeli ve çok fazla yememelisiniz.

Çok Daha Kötü Ter Kokusu

Tükettiğiniz gıdaların terlemenizi ve ter kokunuzu etkilediğini biliyor muydunuz? Muhtemelen cevabını hayır olacak. Yapılan araştırmalara göre tükettiğiniz gıdalar, terlemenize ve ter kokunuza katkı sağlayabiliyor. İnsanların sizden uzaklaştığını veya kötü kokunuz hakkında yorum yaptığını fark ederseniz, muhtemelen kırmızı eti sık tüketiyor olabilirsiniz. Her insanın vücudunun kokusu farklı olabiliyor. Sadece koltuk altı terlemeleri değil, diğer terlemelerde çok farklı şekillerde kokabilir. Yapılan araştırmalara göre, çok fazla kırmızı et tüketen bireylerin, daha az kırmızı et tüketen bireylere nazaran daha kötü koktuğu kanıtlanmıştır. Bu denli kötü kokuya sahip olmak istemiyorsanız, çok fazla kırmızı et tüketmeyin.

Kötü Ağız Kokusu

Çok fazla kırmızı et tüketmenin zararlarından bir diğeri de kötü nefes kokusunun oluşmasıdır. Kokmuş nefesle başa çıkmak için normalden daha fazla sakız çiğnersiniz veya ağzınızı daha fazla temizleme ihtiyacı hissedersiniz. Böyle durumlarla karşılaşıyorsanız, çok fazla kırmızı et tüketiyor olabilirsiniz. Kırmızı eti sindirdiğinizde vücudunuz otomatik olarak amonyak üretmeye başlayacaktır. Amonyak çok kötü kokuların ana sebebidir. Amonyak kokusu ağzınıza gizlice girebilir ve ağzınızın çok kötü kokmasına neden olabilir. Çok kötü ağız kokusunun oluşmasına neden olan bu durumdan uzaklaşarak daha ferah bir ağız kokusuna ulaşabilirsiniz.

Böbrek Taşı Oluşmasına Neden Olur

Kırmızı eti çok fazla tükettiğinizde, vücudunuzda ürik asit miktarı da beraberinde yükselecektir. Bundan dolayı eklem ağrıları artabilir ve çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebilir. Böbrek taşı rahatsızlığınız bulunmuyorsa bu durum sizi çok fazla etkilemeyebilir fakat böbrek taşı bulunan bireylerde durum çok daha ciddi olabilir. Ürik asit seviyesi yükselmesiyle birlikte, böbrek taşı problemi de artacaktır. Özellikle böbrek taşı rahatsızlığı olan ve gut hastalığı olan bireyler bu durum daha ciddi olabilir. Bundan dolayı bu rahatsızlıktan her hangi birini yaşayan bireyler, kırmızı et tüketirken dikkat etmelidirler.

Fazla Kırmızı Et Tüketiminde Oluşabilecek 5 Sağlık Sorunu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin