Azerbaycan’da Gezilecek Yerler

Azerbaycan'da Gezilecek Yerler
Azerbaycan'da Gezilecek Yerler

Azerbaycan’da Gezilecek Yerler

Azerbaycan’da Gezilecek Yerler; Azerbaycan Batı Asya ve Doğu Avrupa’nın kesişimin de bulunan Kafkasya bölgesinde bulunmaktadır. Son zamanlarda ekonomik olarak gelişim göstermesiyle ilgileri üzerine çekmiştir. Metro ağını geliştiren Azerbaycan tarihi ve sanatsal çalışmalarıyla ön plana çıkmaktadır. Başkenti Bakü’dür.

Bakü’ de bulunan sevimli mahalleler ve sanatsal mimariye sahip binalar şehri süsleyen unsurlardır. Azerbaycan’ın kendine ait para birimi bulunmaktadır. Azerbaycan Manatı adında para birimleri mevcuttur. Azerbaycan ziyaretinde Türk parasının değeri düşüktür. Dolar ve Euro’yu ise restoran ve oteller kabul etmemektedir. Şehir merkezlerinde bulunan döviz bürolarında ihtiyacınız kadarını Azerbaycan Manat’ına çevirebilirsiniz.

Ekonomik olarak doğal kaynakları yoğun olan Azerbaycan, doğalgaz ile tanınmaktadır. Petrol rezervleri bulunan ülke büyük rağbet görmektedir. Sanayisini de bir o kadar geliştiren Azerbaycan son zamanlarda ekonomik olarak hızla gelişmeye başlamıştır. En son 4 yıl önce nüfus sayımı yapıldığında 9,862 milyon nüfusa sahipti. Tarım arazileri mevcut olan Azerbaycan tarım alanında da kendini geliştirerek ekonomiye katkı sağlamaktadır.

Azerbaycan Başkenti Bakü

Genellikle başkenti Bakü’nün ismi çok duyulmaktadır. Azerbaycan’ın halkı sıcakkanlı ve sevecen olmasıyla tanınmaktadır. Bir ülkenin vatandaşının takındığı tavır turizm için de önemlidir. Ülkelerine gezi için gelen turistlere samimi davranışları ülkeyi turizm de kalkındırmaktadır. Coğrafi olarak dağlık alanları olan Azerbaycan doğal güzellikleri de sunmaktadır.

Azerbaycan birçok tarihi yapıya sahip ülkelere sınırdır. Kuzeyinde Rusya bulunmaktadır. Güneyinde İran vardır. Kuzey Batısında Gürcistan ve batı da Ermenistan ile sınır olan bir ülkedir. Ermenistan ile bulunan siyasi çekişmelerinden dolayı ülkeler arası gidiş-geliş yoktur. Fakat diğer ülkeleri rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Azerbaycan’ın doğusunda bulunan Hazar Denizi yabancı ve yerli turistlerin uğrak yeridir. Azerbaycan el değmemiş doğasıyla, zengin kültürüyle ve yemek kültürüyle turizm olarak ilgi gören ülkeler arasındadır.

Tatile Gidecekler Dikkat! Azerbaycan’a ziyarete geldiğinizde özel yapım olan antika eserleri görmeniz mümkündür. Hediyelik eşya olarak Azerbaycan kültürüyle uyumlu antika eserler satın alınabilir.

Türkiye ile olan ilişkileri iyi olan Azerbaycan’a artık vizesiz girmek mümkündür. Vize olmadan girebildiğimiz Azerbaycan da 90 gün kalma hakkına sahibiz. Üstelik İstanbul Aksaray’dan otobüsle haftanın belli günleri Azerbaycan’a gitme imkânına sahibizdir. Aynı zamanda Türk Hava Yolları ve Azerbaycan’a ait olan Azal taşıma şirketiyle hava yollarını da kullanabilirsiniz.

İklim olarak birçok mevsimi dolu dolu yaşayan bir ülkedir. Her mevsimde gidilebilir. Yazları çok bunaltıcı iklimi olmayan Azerbaycan, Hazar Denizi kenarında tatil yapma imkânı sunmaktadır. Kışları ise kültürlerine ait Çovgan oyununu izleyerek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Nevruz’un önemli bir yeri olan bir ülkedir. Dolasıyla bahar aylarında sizleri büyük kutlamalar bekleyebilir. Eğlenceli vakit geçireceğiniz aşikârdır. Sonbahar mevsimi ise daha dingin geçmektedir. Kafanızı dinlemek ve sakinleşmek için ise sonbahar mevsimini tercih edebilirsiniz. Her mevsim yapılacak aktiviteler için uygun olan Azerbaycan turizm için sevilen bir ülkedir.

Yemek kültürü ilgi çeken bir ülkedir. Türk mutfağına yakınlık göstermesi de yemekler konusunda yabancılık çekmeyeceğimiz anlamına gelmektedir. Azerbaycan mutfağında domuz eti bulunmamaktadır. Özel sosları ve leziz baharatlarıyla hazırlanan yemekler büyük bir zevkle tüketilmektedir. Dolma, leziz baharat aromalarıyla hazırlanan et yemekleri, pilavlar ve hamur işleri mevcuttur. İsmi en çok duyulmuş yemekleri sıralayacak olursak; şaşlıkbozartmaçığırtma ve Bozbaş olarak sıralanmalıdır. Azerbaycan’ın meşhur yemekleri turistler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Yemek kültürü bakımından da ilgiyi üzerine çekmeyi başarmış bir ülkedir.

Azerbaycan’da Gezilecek Yerler nelerdir?

Azerbaycan ziyaretinizi Azerbaycan’ın özellikle görülmesi gereken yerlerini gezmekle bitirmelisiniz.

  • İçerişehir, surlarıyla ilgi çekmektedir.
  • Bibiheybet Camii
  • Göy Göl Gölü
  • Ateşgah
  • Bakü Modern Sanat Müzesi
  • Bakü Hayvanat Bahçesi
  • Bakü Bulvarı
  • Azerbaycan Ulusal Tarih Müzesi
  • Şehitler Hiyabanı
  • Fevvareler Meydanı
  • Mümine Hatun Türbesi
  • Hazar Denizi
  • Şeki Hanları Sarayı
  • Alev Kuleleri
  • Şahdağ
  • Azerbaycan Halı Müzesi
  • Hayder Aliyev Kültür Merkezi
  • Şirvanşahlar sarayı
  • Kız Kulesi 12. Yüzyılda inşa edilmiştir.
  • Kabustan Milli Parkı doğal ve insan yapımı olmasıyla meşhurdur.
  • Yanar Dağ

Bu tarihi ve doğal yapıları görmeden Azerbaycan’dan gitmemelisiniz. Ziyaretinizin en keyifli yanları bu yapıları gezmek olacaktır. Şehrin merkezinde yürüyüşe çıkmak istediğinizde Upland Park’ında yürüyebilirsiniz. Şehrin merkezinin güzelliklerini sunan bu park yürüyüşünüzü eğlenceli hale getirecektir. Birçok cami, türbe ve hamamları bulunmaktadır. Şehrin muhteşem manzarasını izleyeceğiniz Kız Kulesi turistlerin en etkilendiği yapılardan biridir. Kız kulesi Şirvanşahlar Sarayı’nda bulunmaktadır. Azerbaycan halı yapımlarıyla meşhur bir ülkedir. Dolayısıyla Azerbaycan’ın Halı Müzesini de ziyarette bulunmanız yeteneklerini görmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda tarihte yeri derin olan Azerbaycan’ın Ulusal Tarih Müzesi de sizlere tarihini tanıtacaktır.

HinduSih ve Zerdüştlerin tapınakları olan Ateşgah’ da fazlasıyla ilgi duyulan mekânlardan biridir. Adını Tanrı’yı temsil eden alevlerden almaktadır. Ateşgah’ ın hemen yamacında görülen Yanardağ ise bir sonraki ziyaret noktası olmalıdır. Muhteşem görüntülere tanık olacağınız bir gezi olacaktır.

Bakü, birçok ziyaret yerine ev sahipliği yapmaktadır. Bakü’ de ise en çok ilgi çeken bir diğer yapı Gobustan’daki kayalar olmaktadır. Eski insanların çizimleri bulunan kayalar ilgiyle ziyaret edilen bir noktadır.

Azerbaycan’da Nerede Kalınır?

Pik Palace, Shahdag, Autograph Collection oteli Şah Dağı’nda muhteşem manzaraları sunan bir oteldir. Otelde birçok imkânın mevcut olması müşterilerin memnun olmasını sağlamaktadır. Türkçe konuşulduğu için sorun yaşamayacağınız aşikârdır.

Türk ve Avrupa lezzetlerini bir arada sunan Seredil Köyü’nde bulunan Shamakhi Palace Sharadil Oteli ilgi gören bir konaklama mekânıdır. Binicilik, golf, bisiklet ve bowling gibi birçok aktivite sunan bu otel keyifli dakikalar geçirmeniz için en iyi seçeneklerden biridir.

Qafqaz Tufandag Mountain Resort Hotel ise Azerbaycan’ın Kebele bölgesinde bulunmaktadır. Eşsiz manzara eşliğinde leziz kahvaltısıyla akıllarda kalıcı olmaktadır. Fitness salonu ve sauna gibi imkânlar sunan bu otel tatilinizin en iyi parçası olacaktır.

Regnum Hotel Baku ise Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü’nün Sumgayıt bölgesinde yer almaktadır. Gösterişli yapısıyla ilgi çekmektedir. Özel plaj alanı bulunan otel sahil kenarında olmasıyla yazları çok tercih edilmektedir. Bakü’nün merkezine 33 km uzaklıkta olması da bir diğer tercih edilme sebebidir.

Azerbaycan’ın Zaqata bölgesinde bulunan Hope Lake konaklama mekânı doğal yapısından dolayı tercih edilmektedir. Küçük evler halinde olan otelde dağ manzarası ve bahçeler mevcuttur. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için tercih edilecek bir mekândır.

Bakü Hotelleri

Hazar Denizi’nin Limanı’nı gören Park Inn by Radisson Baku Hotel lüks içeriklere sahiptir. Bakü’nün eski kent meydanını gören otel muhteşem manzaraları sizlere sunmaktadır. Havaalanı servisiyle müşterilerine ulaşım konusunda yardımcı olmaktadır. Müşterilere ilginin yoğun olması tercih edilmesine sebep olmaktadır.

Bakü’nün Hükümet Konağı’na yakın olan Landmark Hotel Baku ferah ve temiz odalara sahiptir. Restoran çeşidi fazla olan bu otel turistlerin tercih ettiği mekânlardan biridir.

Azerbaycan’da Gezilecek Yerler arasında, Şatafatlı görüntüsüyle ilgi çeken bir diğer otel Hilton Baku’dür. Bakü’nün eski kent meydanına bakan odaların manzarası kahve eşliğinde izlenebilir. 8 dakikalık yürüme mesafesiyle eski kenti ziyaret de edebilirsiniz. Sahil oteli olan bu otel spa ve sağlık merkezi imkânı da sunmaktadır. Azerbaycan’a geldiğinizde her bölgesinde zevkinize ve rahatlığınıza uyacak konaklama mekânları bulmanız mümkündür. Azerbaycan’ın sizlere sunacağı muhteşem gezi tatilinizin güzel geçmesini sağlayacaktır. Yolunuz düştüğünde Azerbaycan’a hayran kalacağınız aşikârdır. İyi eğlenceler.

Tuzla Gazetesi

 

Azerbaycan’da Gezilecek Yerler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin