Bağcılar istanbul

Bağcılar istanbul hava durumu
Bağcılar istanbul haberleri

Bağcılar istanbul

Bağcılar istanbul’ un Avrupa Yakası’nda bulunan bir ilçesidir. Buna ek olarak İstanbul’un en yüksek nüfuslu ilçesi olma özelliğine sahiptir. İlçenin nüfusu 2018 verilerine göre 734.369 olmaktadır. Bağcılar 1992 yılına kadar Bakırköy ilçesine bağlı kalmış ve bu tarihten sonra ilçe olmasına karar verilmiştir. Denize kıyısı olmayan ilçenin arazi yapısı engebeli olmayıp, yer yer düz ve dalgalı bir şekilde olmaktadır.

Osmanlı Devleti döneminde Rum nüfusunun bölgede ağırlıklı olduğu bilinmektedir. Cumhuriyet dönemi ile birlikte yapılan nüfus mübadelesi ile birlikte Rumlar göç etmiş ve Yunanistan’dan gelen Türkler bölgeye yerleşmiştir. Ek olarak 1929 yılında Bulgaristan’dan gelen Türkler buraya yerleşmiştir. Bölgenin adı 1970’lere kadar Yeşilbağ olarak kullanılmıştır. Bölgede en çok kullanılan geçim kaynağı bağcılık olmaktaydı. Anadolu’dan çok fazla düzensiz göç bölgeye yerleşmiş ve 90’lı yıllara gelindiğinde Bağcılar altyapısı olmayan çarpık yerleşimlerin kurulduğu düzensiz bir bölge olmuştur.

Bağcılar istanbul haberleri

1992 yılında ilçe olmasından sonra pek çok yatırım ve altyapı hizmeti bölgeye kazandırılmış ve modern anlamda bir kente dönüşmeye başlamıştır. Günümüzde bu altyapı problemlerinin büyük bir çoğunluğu çözülmüş bir şekilde olmaktadır. 2013 yılında ilçeye metro hizmetinin kazandırılması ile İstanbul merkezine ulaşım sorunu çözülmüştür.

Bağcılar E5 ve TEM otoyolları üzerinde bulunması sebebi ile oldukça hareketli bir geçiş güzergâhına sahiptir. İlçedeki en büyük sektör tekstil sektörü olmaktadır. Önemli tekstil markaları bu ilçede merkezlere sahiptirler. Tekstil dışında gıda ve taşımacılık sektörleri de lokomotif sektörler olmaktadır. Bunların dışında önemli basın kuruluşları bu ilçede bulunmakta ve sağlık ve eğitim sektörlerinde pek çok kuruma ve kuruluşa ev sahipliği yapmaktadır.

1992 yılında Bağcılar Belediyesi ilk kez kurulduğunda ilk belediye başkanı Refah Partisi bünyesinden seçimleri kazanan Feyzullah Kıyıklık olmuştur. 2019 yılında yapılan yerel seçimler ile Adalet ve Kalkınma bünyesinden seçime giren Lokman Çağrıcı seçimi kazanmış ve kendisi güncel Bağcılar Belediye Başkanı olmaktadır. Lokman Çağrıcı görevini Feyzullah Kıyıklık’ tan devralmıştır. Bağcılar Belediyesi bünyesinde kurulduğu günden bu güne sadece bu iki başkan görev yapmıştır. Belediye 1992 yılından bu güne sadece Refah Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi seçimleri kazanmıştır.

Bağcılar istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin