Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı Bakanı mevlüt çavuşoğlu

Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 1968 tarihinde Antalya şehrinin Alanya ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının ismi Osman annesinin ismi Fatma’dır. Çavuşoğlu lise eğitimini Özel H. Emin Paşa lisesini birincilik derecesi ile bitirmiş ve ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1988 yılında mezun olmuştur. Daha sonra 1991 yılında Amerika Long Island Üniversitesi’nden burs alarak bu üniversitede ekonomi alanında master derecesini elde etmiştir.

Aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 1993 yılında ise Bilkent Üniversitesi’nde özel öğrenci statüsünde doktora eğitimini tamamlamıştır. Aynı yıl Ankara Üniversitesi’nde Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Avrupa Birliği Uzmanlığı Programını tamamlamıştır. Ardından Jean Monnet bursu ile London School of Economics’de “Çevre Ekonomisi Ve Sürdürülebilir Kalkınma” üzerine doktora çalışmasına devam etmiştir. 1995 yılında Çevre Bakanlığı’nda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) üzerine çalışmıştır.

Dışişleri Bakanı Kimdir

Siyasi yaşamına Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kurucu üyesi olarak başlamıştır. Bu partiden 2002, 2007, 2011 ve 2015 seçimlerinde Antalya milletvekili olarak seçilmiştir. 2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine (AKMP) başkan olarak seçilmiş ve 2012 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. Aynı zamanda AKP içerisinde Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçilmiştir. Daha sonra 2013 yılında da Türkiye – Amerika Birleşik Devletleri Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olarak seçilmiştir. Aynı yıl Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği nezlin de Baş müzakereci görevini devralmıştır. 2007 ve 2010 tarihleri arasında Avrupa Savunma ve Güvenlik Asemblesi, Türk Delegasyonu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2014 yılında da 62. Hükümette ilk kez Dışişleri Bakanı olarak seçilmiş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de ilk Dışişleri Bakanı olarak hala bu görevi yürütmektedir. Mevlüt Çavuşoğlu İngilizce, Almanca ve Japonca bilmekte olup, evli ve bir çocuk babasıdır.

Tuzla Gazetesi Biyografi

 

Dışişleri Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin