Dr.Şadi Yazıcı Sosyal Konut Proje alanında incelemelerde bulundu

Dr.Şadi Yazıcı Sosyal Konut Proje alanında incelemelerde bulundu aydınlı
Dr.Şadi Yazıcı Sosyal Konut Proje alanında incelemelerde bulundu

Dr.Şadi Yazıcı Sosyal Konut Proje alanında incelemelerde bulundu

Dr.Şadi Yazıcı Sosyal Konut Proje alanında incelemelerde bulundu. İstanbul Tuzla Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevki’nde yapımı devam eden ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından 50000 Sosyal Konut Projesi kapsamında yapımına devam edilen 508 adet Tuzla sosyal ucuz konut belirleme kurası yarın çekilecek. 20908 konutun yapılacağı Tuzla’da devam eden inşaat çalışmalarını yerinde incelemede bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Böylesine problemlerin yaşandığı bir dünyada böylesine büyük bir projenin açıklanması ülkemizin gücünü ve güçlü geleceğinin bir göstergesidir. Sosyal devlet anlayışının göstergesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye tarihini en büyük sosyal konut projesinin detayları hakkında açıklamalarda bulunmuştu. İlk etapta yapılacak 250000 konutun 50000′ i İstanbul’a, bunlardan da 20908 adeti Tuzla’ya yapılacağı bildirmişti. TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından yapılan bildiride;’ TOKİ tarafından 50000 Sosyal Konut Projesi kapsamında, İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki 508 Adet Konut Projesi’nde inşa ettirilen; 2+1 nitelikli 218 adet ve 3+1 nitelikli 290 adet olmak üzere toplamda 508 adet konutun hak sahipleri arasından Konut Belirleme Kurası çekilecektir’ ifade edildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da kura çekimi öncesinde proje alanında yaptığı incelemelerden sonra açıklamalarda bulundu.

“İLK EVİM İLK İŞ YERİM PROJESİ ÜLKEMİZİN GÜCÜNÜ VE GÜÇLÜ GELECEĞİNİN BİR GÖSTERGESİDİR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen ve özellikle de sayın bakanımızın açıklamaları ile birlikte başlayan ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesinin 508 talihlisinin belirleneceği günü yaşıyoruz. Önemli bir projeydi. Bu projenin önemi nereden geliyor? Dünyada bir ekonomik kriz yaşanırken, sosyal devlet anlayışıyla, devletimizin gelecek misyonu açısından milletini kucaklayan vizyonu ile beraber, artan ev ve kira fiyatlarına binaen bir projeydi. Bu proje kapsamında 75000 konut ve işyeri yapılacağı ve bu işyerlerinin daha sonra yeni projelerle geliştirileceği ifade edilmişti. Bu açıdan bakıldığında, böylesine problemlerin yaşandığı bir dünyada böylesine büyük bir projenin açıklanması ülkemizin gücünü ve güçlü geleceğinin bir göstergesidir. Sosyal devlet anlayışının göstergesidir” dedi

“YAPILAN PROJE TUZLA İÇİN AYRI BİR VİZYON VE DEĞERİ KATIYOR”

Başkan Yazıcı, “Projeye 2000000 gencin ve 5000000 vatandaşımızın ilk aşamada bugün itibariyle 8000000 vatandaşımızın başvurması gerçekten Türkiye’nin gücüne ve güçlü geleceğine güvenene vatandaşımızın olması bize gurur verici.

Tuzla’dakiProjenin çok önemli detaylarından birisi, pozitif ayrımcılıkla emeklilerimize, şehit ailelerimize ve gençlere yönelik pozitif ayrımcılıkla projenin ilk sahipleri olarak teslim edilmesi önemlidir. Yarın 508 dairenin çekilişi yapılacak. Önümüzdeki sene itibariylede teslimleri yapılması planlanıyor. Bunun devamında 750000 konut üretilerek, 50000 İstanbul’da olan ve onların da 20908’inin Tuzla’da olması bizim için ayrı bir önem taşıyacaktır dedi.

Tuzla için ayrı bir vizyon ve değer katıyor. Yeni gelişecek olan 20908 yeni konut ile beraber gelişen şehir vizyonunun alt yapısı için Tuzla Belediyesi olarak çalışmalara hızla başladık. Dolayısıyla böylesine bir konut projesinin yeşil alanları, okulları, camileri, spor alanları ile beraber gelişiyor olması şehrin daha planlı ve geleceğe yönelik daha yaşam kalitesini artıracak olmasından dolayı çok kıymetli” dedi.

Dr.Şadi Yazıcı Sosyal Konut Proje alanında incelemelerde bulundu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin