En Kolay Pırasalı Börek Tarifi

En Kolay Pırasalı Börek Tarifi
En Kolay Pırasalı Börek Tarifi

En Kolay Pırasalı Börek Tarifi

En Kolay Pırasalı Börek Tarifi nedir? Pırasalı Börek yapılışı nasıldır? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlere çok lezzetli ve değişik bir börek tarifi vereceğim. Şimdi biliyorum herkes evde ne yapacağını bilemiyor. Sizlere vereceğim tarif hem ekonomik hem de çok lezzetli. Sizlere pırasalı börek tarifi vereceğim. Denediğinizde de göreceksiniz çok lezzetli bir börek olacak. Burada asıl püf noktası, yufkalar için hazırlayacağımız sos, çok aman aman bir malzemesi yok ama bu karışımla börekleriniz çıtı çıtır olacak. Mutlaka denemelisiniz.

Pırasalı börek tarifi

Malzemeler

. Pırasa 1 kg

. Kuru soğan 2 adet

. Sarımsak 1 diş

. Karabiber 1 çay kaşığı

. Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı

. Pul biber 1 tatlı kaşığı

. Tuz 1 tatlı kaşığı

. Zeytin yağ veya ay çiçek yağ 4 yemek kaşığı

. Biber salçası 1 tatlı kaşığı

Yufkasını ıslatmak için

. Yufka 5 adet

. Su 1,5 su bardağı

. Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

. 3 çorba kaşığı sirke

. 2 çorba kaşığı un

Pırasalı Börek Yapılışı

Evet malzemelere bakınca aslında değişik bir börek olduğunu anladınız değil mi? Yapmaya başlayalım mı? Önce içini hazırlayalım ki biraz soğusun. Soğanları küp küp ve pırasaları da yıkadıktan sonra çok iri olmadan doğrayalım. Tencereye yağı koyduktan sonra soğanı, sarımsağı ve pırasaları koyup kavuralım tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pırasalar pişene dek pişirelim. Pırasalar piştikten sonra baharatlarını ve tuzunu koyalım.

Ben baharat miktarlarını verdim ama siz yine de isteğe göre artırıp azaltabilirsiniz. En son biber salçasını koyarak biraz daha karıştırarak kavuralım. Evet içi harcımız hazır, şimdi yufka için olan harcımızı hazırlıyoruz. 1,5 su bardağı suyu, unu, ay çiçek yağı ve sirkeyi bir kaba alıp çırpalım, sonra yufkalarımız bir masaya serelim önce ikiye sonrada dörde bölelim böldüğümüz her üçgen parça içine fırça yardımı ile yufka için hazırladığımız sos dan yufkaya sürüyoruz.

Sonra iç harcımızdan koyarak rulo gibi sarıp gül böreği mantığındaki gibi sarıyoruz. Bütün yufkaları aynı şekilde yaparak tepsiye diziyoruz. Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Ama ben yufkanın içinden kalan sosu sürüyorum bu size kalmış. Yine isteğe bağlı üzerine susam atabilirsiniz. Hazır olan böreklerimizi 250 derece fırında börekleriniz alt, üst kızarana dek pişirelim. Çok lezzetli ve yufkanın içerisine hazırladığımız sostan dolayı çıtır, çıtır bir börek olacak şimdiden afiyet olsun sizlere. Yufkanın içi için hazırladığımız sirkeli sos çok güzel oluyor. Mutlaka denemelisiniz bu böreği pırasa sevmiyorsanız patatesli ve ıspanaklıda yapabilirsiniz. Aynı sonucu alırsınız. İlginizi çekebilir; Tuzla Börekçi Tavsiyesi

Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle Pırasalı Börek tarifini paylaşmak istedim. Yapımı bir o kadar ve lezzeti de harika olan bu böreğimizi şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun. Yanına çay demlemeyi de unutmayalım. Şimdiden afiyetler olsun..

Sümeyye Nur Gündüz

 

En Kolay Pırasalı Börek Tarifi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin