Esenler istanbul

Esenler istanbul haberleri
Esenler istanbul sondakika

Esenler istanbul

Esenler istanbul’ un Avrupa Yakasında bulunan bir ilçesidir. 459 bin nüfuslu bir ilçedir. Toplamda, 17 mahalleden oluşmaktadır. Çevresi; Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Bağcılar, Başakşehir, Güngören ilçeleri ile sınırlıdır.

Esenler, sanayi ve hayvancılık merkezi olmaktan çok, bir yerleşim merkezi olarak görülmektedir. Esenler’de bulunan tarihi kilise restore edilmiştir ve şu an günümüzde Dijital Kütüphane olarak işlev görmektedir. Bunun gibi pek çok tarihi eseri barındıran bir ilçe olmaktadır. İstanbul surları yıkıldıktan sonra ilçe toprakları askeri açıdan büyük önem kazanmıştır.

Esenler istanbul haberleri

İlçe, Bizanslılardan kalma bir yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Bizans döneminden kalma Davut Paşa Kışlası, Hünkar Kasrı, su kemeri, ait çeşme, su terazisi gibi yapılar bulunmaktadır. Bunların sayısı oldukça azdır. Su kemeri, yılan kemer diye de bilinmektedir. Bu yapıdaki uygulanan teknik, Mimar Sinan’a ait olduğunu açıkça göstermektedir. Litros Aya Yorgi Kilisesi, restorasyon ile birlikte Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi olarak kullanılmaya 2010 yılından itibaren başlanmıştır. Erokspor 2017’de Esenler’e taşınmıştır. Esenler Erokspor adını alması ile birlikte ilçe 3. Lig’de temsil edilmiştir. Takım maçları, Kemer mahallesinde Esenler stadında oynanmaktadır.

 Esenler, Bizans döneminde İstanbul’un fethine kadar olan süreçte Bizans köyü olmuştur. O dönemde tarım ürünleri yetiştirerek ekonomiye katkıda bulunmuşlardır. Rum halkının Yunanistan’a göç etmesi ile köyler boşalmıştır. Makedonya’dan gelen göçmenlerini Türkler iskan ettirilmiştir. Esenler’de oturan insan topluluğu 1969 yılında belde belediye teşkilatı kurulması için başvurular yapmıştır. 23 Ocak 1969’da belediye kurulmasında bir sorun bulunmadığından dolayı Esenler, belde belediyesi statüsünü almıştır. İlçede, Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi, Özel Ensar Hastanesi bulunmaktadır. Esenler, ilk önce Bakırköy ilçesine, daha sonra Güngören ilçesine dahil olmuştur. Sonra da müstakil bir ilçe olarak kurulduğu bilinmektedir. İlçede, İstanbul Şehirlerarası Otobüs Terminali bulunmaktadır. Modern belediyecilik faaliyetleri çerçevesinde pek çok yatırıma ev sahipliği yapmıştır. İlçede eğitim, kültür ve sanat alanlarında çeşitli tesisler ve yapılar bulunmaktadır. Sağlık alanında da oldukça önemli merkezlerden biri olmaktadır.

2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olan Mehmet Tevfik Göksu seçimi kazanmış ve Esenler Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Esenler istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin