Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları
Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları istanbul tuzla

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları;  Pervin Buldan Kimdir? Pervin Buldan, Hakkâri şehrinde 6 Kasım 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Babasının adı Halis ve annesinin adı ise Lütfiye’dir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini tamamladıktan sonra Iğdır şehrinin İl Özel İdaresi’nde memurluk yaparak iş hayatına başlamıştır. Siyasi yaşamına erken yıllarda eşinin vefatı üzerine başlamış ve İstanbul şehrinde “Cumartesi Anneleri” isimli grup ile birlikte uzun süren eylemlere katılmıştır.

Aynı yıllar Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) bünyesinde milletvekili olarak seçilmiştir. 2005 yılında Nobel ödülleri çerçevesinde barış ödülü kategorisinde isimlerine yer verilen bin kadın arasında yer almıştır. 2007 yılında Iğdır şehrinden bağımsız milletvekili adayı olarak seçilmiş ve şehrin ilk kadın milletvekili olmuştur. 2011 yılında Barış ve Demokrasi Partisi çatısı altında grup başkanvekili olarak görev almıştır.

2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi bünyesinde milletvekili adayı olmuş ve meclise girmiştir. Güncel tarih itibarı ile daha önce Selahattin Demirtaş, Sezai Temelli, Figen Yüksekdağ gibi isimlerin eş genel başkanlığını yapmış olduğu Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır.1987 yılında iş adamı Savaş Buldan ile bir evlilik yapmıştır.

Mithat Sancar Kimdir?

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 1963 yılında Mardin şehrinin Nusaybin ilçesinde dünyaya gelmiştir. Diyarbakır Öğretmen Lisesi’nden mezun olmuş ve ardında üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra aynı üniversite bünyesinde 1995 yılında “Temel Hakların Yorumu” konusu üzerine doktora çalışmasını yapmıştır.

Kürt sorununun çözüme kavuşturulması alanında pek çok çalışma yürütmüştür. Bu çalışmaları başta Birikim Dergisi olmak üzere birçok dergide yayımlanmıştır. Birgün ve Taraf gazetelerinde köşe yazıları yazmış ve çeşitli kitaplar yayımlamıştır. Mithat Sancar Hükümetin terör sorununu çözme konusunda adı geçen Akil Adamlar listesinde yer almıştır. Daha sonra 2013 yılında bu konu üzerine Marmara Bölgesi Bölge Temsilcisi olmuştur. 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi bünyesinde milletvekili adayı olarak meclise girmiş ve parti tarafından eş genel başkan olarak seçilmiştir. Mithar Sancar, Türkan Sancar ile evlidir.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin