Her Derde Deva Zeytin ve Yağı

Her Derde Deva Zeytin ve Yağı
Her Derde Deva Zeytin ve Yağı en iyi

Her Derde Deva Zeytin ve Yağı

Her Derde Deva Zeytin ve Yağı. Çok yönlü bir gıda olan zeytin ve yağı her derde devadır. Kutsal kitaplarda kendinden bahsedilen ve tarih boyu insanlığın kullandığı her derde deva zeytin ve yağı bitkisi ve ürünü yağıdır. Yeşil ve siyah olarak çeşitli türlerde sofraları süsleyen zeytinin yağı da aynı çeşitliliktedir. İçeriğinde kükürtten kalsiyuma, klordan proteine bir dizi vitamin barındıran mineral deposudur. Zeytin Yağının muhteviyatında steraik ile palmitrik ve olen ile linoik asit çeşitleri gliseritleri barındırır. Ayrıca e vitamin ile hidrokarbon içerir.

SIHHAT AÇISINDAN YARARLARI NELERDİR

Zeytin Yaprağı dahi eski çağlardan beri tedavide kullanılan her derde deva zeytin ve yaprağı, birçok hastalığa şifadır. Özellikle çay olarak kullanılan yaprağı sayesinde yüksek olan tansiyonu düşürmektedir. Yaprağı kullanılarak sıtma hastalığı tedavi edilir. Zararlı vücut yağlarını yok etme demek olan Antioksidan özelliğinin getirisi olarak zararlı maddelerin vücuttan çıkmasını sağlar. Bedene kuvvet zerk eder. Yaşlanmayı geciktirir. Hafızayı kavi hale getirir.

Dolaşım sistemi üstünde katkısı çoktur. Kalp dostudur. Ritim bozukluğu için biçilmiş kaftandır. Ritmi ayarlar. Damarların genişlemesine sebebiyet verdiği için tıkanıklıkları giderir. Kan damarlarına zarar veren ve krize yol açan kolesterolün etkisini yok eder. Basıncı ayarlar. Dolayısı ile kalp hücreleri sağlığı için çok mühim yer alır. Antioksidan muhteviyatı en önemli içeriğidir. Kan dolaşımını hızlandırıp arttırır. Kandaki şekeri düzenler. Kanda bulunan şeker miktarında azaltma etkisi gösterir. Kanın içinde oksijen taşıyıcı kırmızı hücre sağlığını temin eder.

Kalbin sıhhati için tam bir koruyucu olan zeytin ve yağı tekli şekilli doymayan yağ ihtiva eden yapı vardır. Dolayısı ile kolesterol rahatsızlığının hem önleyici hem düşürücü hem de kontrol altında tutucu yapısı sayesinde tam bir şifa deposudur.

Sindirim sistemi üzerinde sağladığı tertip ile ishal vakalarını bitirir. Ülser ile gastrit tedavilerinde etkin rol oynar. Karaciğeri temizlediği bilinen yeşil zeytin özellikleri arasındadır. Karaciğerde oluşan ağrıları kesen her derde deva zeytin, yaprağı ve yağı olmaktadır. Karaciğer çalışma ritmini kazanır. Dalak sağlığı açısından da çok faydalı bir besindir. Safrayı yağı artırır. Ayrıca sarılık hastalığının tedavisine katkı verir. Bağırsak sağlığının olmaz ise olmazıdır. Bağırsaklarda barınan solucanlarında düşmesini sağlar. İçeriğinin hormon ve pankreas sıhhatini tertiplemede fayda sağlar.

Zeytin Yağının Faydaları

DNA yapısına yararlı ender besinlerdendir. Müzmin oksidatif stres ile müzmin inflamasyon şekilli kanser gelişimine mühim bir etkendir. İçeriğinde barındırdığı anti enflamatuar ile antioksidan sayesinde kanserin düşmanıdır. Kanser hastalığına da önleme ve tedavi şekilli katkısı bulunmaktadır. Hastalıklı hücrelerin vücuda ve organa yayılmasını engeller. Hassaten kanser çeşitlerinden göğüs ve bağırsak kanseri üzerinde hem önleme hem etkisini azaltmada etkisi oldukça fazladır. Kolon kanseri yakalanma tehlikesini azaltır.

Kilo kaybı arzulayanların başvuru kaynağıdır. İçeriğinde bulunan doymamış yağ çeşitleri ile kilo verilmesine yardımcı olur. Yağının tüketimi ile de vücut yağ hücreleri için etkin bir uyarıcıdır. Her derde deva zeytin, yağı ve yaprağı,  karındaki yağların atılmasında dahi fayda vere bilir. Ayrıca çocukların kemiklerini de güçlendirir. Çocuk gelişimine faydası oldukça fazladır.

Cilt güzelliği için aranılan bitki; her derde deva zeytin, yağı ve yaprağı olmaktadır. Etkin maddelerinden hidrat sayesinde ve yağı asitlerinin yanı sıra antioksidanca zengin olması ile hem cilt güzelliği hem de cilt rahatsızlıklarına fayda sağlar. Mor ötesi ışınlar karşısında ciltleri koruması ile bilinir. Doğal dediğimiz hakiki zeytinyağından cilde çeyrek saat boyunca uygulamak fayda getirir. Bunun yanında alerji engelleyici yapısı da bulunur.

Her derde deva zeytin, yağı ve yaprağı tam bir demir deposudur. Demirin vücut için gerekli tüm uzuvlara katkısı olduğu aşikârdır. Bu sebeple; kanda bulunan kırmızı hücrelerin sıhhatinden, saç sağlığına, ayak tırnağından cilt bakımına kadar demir ihtiyacı olan neresi varsa, her derde deva zeytin, yağı ve yaprağı oraya katkı sunar.

Gözün sağlığına sağladığı yararlar da vardır. Gözün arka planında görme hücrelerini oluşturan retina için çok faydalıdır. Yaşlılık rahatsızlığı olan katarakta çok faydalıdır. Önleyici ve yakalanma olasılığını azaltıcı bir yapısı vardır.

ÇEKİRDEĞİNDE DAHİ ŞİFA VAR

Bizatihi tecrübe edilerek görünen en önemli faydası mide dostu oluşudur. Gaz giderici ve asit düzenleyici yapısı ile mide rahatsızlıklarının tedavisine katkı verir. Sindirim sisteminin üstünde oldukça tesirlidir. Günde üç adet yutulan çekirdek ile fayda görüleceği aşikârdır. Basura iyi gelişi halk arasında çokça telaffuz edilir.

Ayrıca zeytin çekirdeğinin kansere de iyi geldiği ifade bulur. Yakalanma olasılığını azaltıcı rol oynadığı bilgisi bulunur. Kırık ve çıkıktan mütevellit ağrıları da azalttığı bilinir.

ZEYTİN YAĞINDAKİ YARARLAR

Zeytinin hakiki yağını kullananlarda yüksek tansiyon görülmez. Kalp krizi imkân dâhilinde değildir. Damar tıkanıklığı yaşamaz. Damarlardaki sertlik ortadan kalkar. Kanı da temizler. Kolesterol gibi rahatsızlıklar tarih olur. Mide dostudur. Ülsere iyi gelir. Sindirim sistemi problemleri yoktur. Pankreas rahatsızlıklarını oluşturan etmenleri yok eder. Kabızlık yaşanmaz. Basura deva olur. Bağırsakların hareketi artar ve bağırsaklarda temizlik yapar. Şişkinlikten mütevellit gaz sorunu ortadan kalkar.

Kanser illetine yakalanma olasılığını azaltır. Hücre sağlığına katkısından dolayı göğüs tümörlerini önleyici yapısı vardır. Hatta tamamı ile ortadan kaldıra bilir. Beyin için çok yararlıdır. Yaşlılıktan mütevellit zihin rahatsızlıklarını önler.

YAPRAĞI BİLE ŞİFA YÜKLÜ

Zeytin yapağı çay olarak kullanılabildiği gibi doğrudan kullanımı da bulunur. Mikrop kırıcı özelliği ile tarih boyu insanoğlu yaraların tedavisinde kullanmıştır. Yaralın erkenden iyileştirmesi sebebi ile kullanılmaktadır. İltihap tedavisinde özellikle kullanılmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalanmaya karşı bir kalkan oluşturur. Vücudun direncini arttırdığından kış rahatsızlarına yakalanmayı azaltır ve korur. Kan damarları üzerindeki etkisi ile kandaki basıncı, şekeri ile kolesterolü düşürür. Kalp sağlığına çok faydalıdır.

DİKKAT EDİLECEKLER

Her derde deva zeytin, yağı, çekirdeği ve yaprağı kullanımında doğallık en dikkat edilecek husustur. Nasıl hazırlanıldığı belli olmayan ürünlerden ziyade hakikisini temin edip kullanmak en mühim husustur.

Her Derde Deva Zeytin ve Yağı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin