istanbul’da kar ne zaman başlayacak?

istanbul'da kar ne zaman başlayacak
istanbul'da kar ne zaman başlayacak İSTANBUL HAVA DURUMU 27-01-2021

istanbul’da kar ne zaman başlayacak? 

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Trakya bölümünde kar yağışı etkili olmaya başladı. Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Meteoroloji’nin son dakika hava durumu raporunda ise “istanbul’da kar ne zaman başlayacak?” sorusu yanıt buldu. Hava durumu raporuna göre İstanbul’da beklenen kar yağışı bugün akşam saatlerinde başlayacak. Kar yağışı gece saatlerine kadar hafifleyerek devam edecek. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve istanbul Deniz Otobüsleri (İDO) bazı seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi. Öte yandan, TEM Hasdal-Göktürk bağlantı yolunda yön tabelası yola devrildi.

E-5 karayolu Büyükçekmece mevkiinde şiddetli rüzgar nedeniyle bir aydınlatma direğinin yan yatması tehlike oluştururken havanın soğumasıyla sulu kar yağışı görüldü. Tabelanın bir aracın üzerine devrildiği öğrenilirken, bölgede trafik yoğunluğu arttı. istanbul büyükşehir belediyesi‘ nin trafik durumu haritasına göre İstanbul’da trafik yoğunluğu saat 08.30 itibariyle yüzde 65’i buldu. Meteoroloji çok sayıda kente sarı ve turuncu uyarıda bulundu. İşte 27 Ocak çarşamba günü hava durumu raporu…

BÜYÜKÇEKMECE’DE SULU KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Yapılan son uyarıların ardından kent genelinde birçok ilçede şiddetli rüzgar ve yağmur etkili oldu. E-5 karayolu Esenyurt Büyükçekmece mevkiinde sabah saatlerinde rüzgar nedeniyle bir aydınlatma direği yan yattı. Yerinden kopmayan direk yol ve sürücüler için tehlike oluşturdu. Öte yandan havanın soğumasıyla yer yer yağmurla karışık kar yağışı da görüldü. istanbul’da kar yağışının akşam saatlerinde başlaması beklenmektedir…

iSTANBUL’DA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla ile Antalya’nın batı ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; genellikle güney, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

istanbul’da kar ne zaman başlayacak?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin