izmir Büyükşehir Belediyesi

izmir Büyükşehir Belediyesi başkanı
izmir Büyükşehir Belediyesi başkanı kimdir

izmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kimdir?

izmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, 1959 yılında Ankara şehrinde dünyaya gelmiştir. Babası Nurettin Soyer, annesi Güneş Soyer’dir. Soyer çocukluk yıllarını İzmir şehrinde geçirmiştir. İlk ve Orta eğitiminin ardından lise eğitimini Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nde almıştır. Daha sonra İsviçre’ye gitmiş ve burada Webster Koleji’nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimi almıştır. Ardından ikinci yüksek ihtisas eğitimi için Türkiye’ye dönmüş ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Avrupa Birliği alanında söz konusu eğitimini tamamlamıştır.

Eğitimleri sırasında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda yönetmen asistanlığı ve oyunculuk yapmıştır. Buna ek olarak Türk Haberler Ajansı’nda muhabirlik yapmaya başlamıştır. Eğitimleri sonrası iş hayatıma turizm sektöründe faaliyetler yürüterek başlamıştır. izmir’in Seferihisar ilçesinde bir tatil köyü sahibi olmuş ve burayı dokuz yıl işletmiştir. Ek olarak eğitimini aldığı Bornova Anadolu Lisesi’nin aynı isimli vakfında yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yapmıştır.

izmir Büyükşehir Belediyesi Başkanları

Siyasi hayatına 2003 yılında mevcut belediye başkanı Ahmet Piriştina tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan danışmanı olarak atanması başlamıştır. 2004 ve 2006 yılları boyunca İzmir Ticaret Odası bünyesinde Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı faaliyetlerini sürdürmüştür. 2009 yılında turizm sektöründe çalışmalar yaptığı Seferihisar ilçesinin belediye başkanı olarak seçilmiştir. Tunç Soyer 2013 yılına gelindiğinde İtalya’da faaliyet gösteren Cittaslow Birliği’nin Genel Başkan Yardımcılık görevine layık görülmüştür.

Cittaslow (sakin şehir) kavramını Türkiye’ye uyarlamış ve yaygınlaşmasını sağlamıştır. 2014 yılı yerel seçimlerinde partisi Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) çatısı altında ikinci kez Seferihisar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Yine aynı yıl Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. 2016 yılında Dışişleri Bakanlığı kendisini EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreteri olarak seçmiştir. 31 Mart 2019 seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi ve bunun yanında millet ittifakı tarafından aday gösterilmiş ve seçimi kazanmıştır. Böylece başkanlık makamını Aziz Kocaoğlu’ndan devralmıştır.

Tunç Soyer, Neptün Soyer ile evli olup iki kız çocuk babasıdır. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

izmir Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin