Karanfilin Faydaları Nelerdir

Karanfilin Faydaları Nelerdir
Karanfilin Faydaları Nelerdir

Karanfilin Faydaları Nelerdir

Karanfilin Faydaları Nelerdir? Mutfaklarda sıkça kullandığınız karanfilin faydalarını duyduğunuzda kulaklarınıza inanamayacaksınız. Özellikle ağız kokusunu yok etmek için kullanılan karanfil sağlık açısından da çok sayıda faydaları bulunuyor. Sindirim sisteminin düzenlenmesinden tutunda kan şekerini düzenlemeye ve daha pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan karanfil çayı ile popülerliğini korumaktadır. Sağlık uzmanlarının bile altına çizerek önemle tavsiye ettiği karanfilin faydaları şunlardır;

Karanfil Sindirimi Düzenler

Karanfil sindirim sisteminde yer alan zararlı maddeleri dışa attığı için sindirim sorunları ve mide rahatsızlıklarına karşı birebirdir. Özellikle gaz sorun yaşayanlar için birebir etkili olan karanfil aynı zamanda vücuttaki tüm mikropları da dışarı atıyor. Sindirim sorunları yaşayan kişiler yemekten sonra bir fincan karanfil çayı ya da kendisinden bir miktar tüketebilirler.

Karanfil Karaciğer Sağlığını Koruyor

Karaciğer vücudun en önemli organlarından birisidir. Vücutta toksinlerin çoğalmasını ve yağ depolanmasını önleyen bir organdır. Fakat zamanla ya da sağlıksız beslenme ve çeşitli hastalıklar nedeniyle bu organınız zamanla deforme olabilir. Karanfil çayı ya da kendisini tükettiğinizde karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cildi ve ciltteki hücrelerin kendini yenilemesine de yardımcı olmaktadır.

Karanfil Kemik Sağlığını Koruyor

Karanfilin içerisinde çok sayıda insan vücudu için gerekli vitamin ve mineraller bulunuyor. Bu maddelerden birçok kemik ve kas gelişimi için çok önemlidir. Kemik sağlığın korumak ve kemiklerinizi geliştirmek istiyorsanız çok fazla abartıya kaçmadan düzenli olarak karanfil tüketebilirsiniz. Kemikler için gerekli kalsiyum ve potasyum depolamasını yapıyor ve ileri yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesi riskini ortadan kaldırmaktadır.

Karanfil Bağışıklığı Güçlendiriyor

Karanfil antioksidan bakımından sengin bitkiler arasında yer alıyor. Bu özelliği sayesinde de bağışıklık sistemini güçlendirip, özellikle kış aylarında girip ve soğuk algınlığı ve solunum yolları hastalıklarının oluşmasını engelliyor. Aynı zamanda karanfil, kırmızı kan hücrelerini artırıp, kansızlık problemlerini ortadan kaldırıyor.

Karanfil Ağız ve Diş Sağlığı İçin Birebirdir

İçerisinde bulunana çeşitli maddeler ağrı kesici özelliği taşıdığından dolayı vücuttaki ağrıların gelmesini sağlar. Özellikle diş eti ağrılarının tedavisinde birebir etkilidir. Diş ağrısı için; bir miktar karanfil çiğnemeleri gerekir. Ayrıca diş eti sağlığını korumak için günde bir kere karanfil suyu işle ağzınızı gargara yapabilirsiniz. Bu yöntem ile ağız kokusunu da önlemiş olacaksınız.

Aynı zamanda karanfilini bilinmeyen faydaları ise şunlardır;

  • Şiddetli karın ağrılarında tüketildiğinde ishale karşı vücudu korur.
  • Vücuda enerji verir ve zinde tutar.
  • Saçlar üzerinde de oldukça faydalıdır.
  • Saçların daha sağlıklı ve gür uzamasını sağlar.
  • Romatizmalı ağrıların tedavi eder.
  • Bağırsak parazitlerini yok eder.
  • Eklem ağrıları ve eklemlerde oluşan kireçlenme sorunlarına iyi gelir.

.

Karanfili Kimler Tüketemez

Karanfil hamileler ve emziren anneler dışında herkes tüketebilir. Çok faydalı bir baharat olmasına rağmen hamilelerin tüketimi sakıncalı olabilir. Bu nedenle tüketmeden önce doktorunuza   danışmayı unutmayın. Ama her besinde olduğu gibi karanfil tüketiminde de çok fazla aşırıysa kaçmamak gerekir çok fazla karanfil tüketirseniz faydaları yerine zararları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yaraların iyileşmesi için cilde karanfil yağı kullanmanız faydalıdır. Ama bunu miktarını iyi belirleyemezsiniz cildinizi tahriş olur. Bunun gibi çayını da çok fazla içtiğiniz zaman mide bulantısı kusma benzeri semptomlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Karanfilin Faydaları Nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin