Kendinize Önem Verin Sigarayı Bırakın

Kendinize Önem Verin Sigarayı Bırakın
Kendinize Önem Verin Sigarayı Bırakın

Kendinize Önem Verin Sigarayı Bırakın

Kendinize Önem Verin Sigarayı Bırakın; Sigara nedir? zararları nelerdir? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle sağlığımız hakkında bir makale yazmak istedim. Hayatımızda her şeye en ince ayrıntısına kadar dikkat ederken sağlığımıza dikkat ediyor muyuz? Bu makalemiz özellikle sigara kullanan okuyucularımız için hazırlamak istedim. Sigara içerken dikkat etmediğimiz sağlığımız hakkında geliyor bu makalemiz. Eğer sizler de hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, sağlığımıza gerçekten doktora ihtiyaç duyduğumuz zaman dikkat ediyoruz ve ancak hasta olduğumuz zaman aklımıza geliyor. Ancak zararlı şeyler yerken veya içerken hissetmediğimiz olumsuzluklar karşısında aklımıza asla sağlığımız gelmiyor. Özellikle sigara içerken sağlıklı olduğumuzu düşünüp sağlığımıza zarar verdiğimiz aklımıza gelmiyor. Oysa sigara içerken yavaş yavaş kendimizi zehirliyor ve sağlığımıza zarar veriyoruz. Sigara kullanımı hem çok fazla artmaya başladı hem de sigara kullanımının yaş oranı da gittikçe düşmeye başladı. Her ne kadar marketler veya sigara satan yerler 18 yaşından küçüklere satmasa bile dışarda gördüklerimiz bunun tam tersini söylemektedir.

Bir özentilikle başlayan bu sigara kullanımı gittikçe artmış ve yaş oranı da gittikçe düşmüştür. Bu da artık sağlıklı ve zinde bir gençliğin artık yetişmeyeceğinin bir göstergesidir. Sigara içme oranı arttıkça sağlık problemleri de gittikçe artmaya başladı. Her ne kadar kamu spotu olarak televizyonlarda sigara kullanımının olumsuzluğu anlatılmak istense bile bu oran maalesef ki düşmüyor ve sanki giderek artmaya başlıyor. Sigaranın akciğerlere, boğazlara ve birçok alanda vücudumuza yavaş yavaş vermiş olduğu olumsuzluklar aslında gözler önündedir.

En iyi sigara bırakma uygulaması

Evde bir kişinin bile sigara kullanımı hem sigara içen kişiye hem de içmeyen birçok kişiye pasif içici olarak zarar vermektedir. Sigara kullanımının olumsuzluklarını ancak hastalandığımız zaman anlıyor ve ancak bu zamanlarda fark ediyoruz. Oysa sağlıklı iken sigara içtiğimiz süre boyunca hasta olabileceğimiz asla aklımıza bile gelmiyor. Hatta hiç bu durumdan olumsuz etkilenebileceğimiz aklımızın ucuna bile gelmiyor. Bu yüzden sigara kullanırken aslında kendimize vermiş olduğumuz zararın farkında olmalı ve bu zarardan dönmemiz gerektiğinin farkında olmalıyız sigara içerken hem kendimize hem de çevremize vermiş olduğumuz zararın farkında olmalıyız.

Ayrıca sigara kullanıp kendimizi yavaş yavaş zarar verirken olabileceğimiz hastalanıp farkında olmalıyız. Bu hastalıktan hem kendimiz olumsuz etkilenebilecekken hem de çevremizin olumsuz etkilenebileceğinin farkında olmalıyız. Kendimiz bu hastalıktan acı çekerken çevremizde bizi sevenlerinde psikolojik olarak olumsuz etkileneceğini ve üzüleceklerinin farkında olmak gerekmektedir. Sigara içmek kansere, cinsel isteksizliğe, kalp ve damar hastalıklarına, solunum sistemi hastalıklarına, diyabete, böbrek hastalıklarına ve ayrıca depresyon gibi psikolojimize de olumsuz etkileri bulunmaktadır.

Özellikle sigara kullanımı kanser riskini çok fazla arttırmaktadır. Eğer kanserin sürecinin ne kadar zor ağır olduğunun farkındalığını sigara içerken hatırlayıp unutmamalıyız. Bu süreçte kendimizi olumsuz etkilenebilirken sevdiklerimizin de olumsuz etkilenebileceğini lütfen unutmayalım. Sigara içerken her ne kadar bu sorunları yaşayacak gibi görünmese de bu sorunları elbet bir gün yaşayabileceğimizi bilelim ve farkında olalım.

Sigara bırakma yöntemi

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle sigara kullanımın olumsuz yönlerini anlatmak ve sizlere farkındalık olması açısından bu makaleyi yazmak istedim. Özellikle sigara kullanan okuyucularımız varsa bu durumun acilen farkında olmalı, kendinize çevrenize vereceğiniz zararı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Kendinizi yavaş yavaş bir hastalığa hazırladığınızı ve bu hastalığı sizlerin çekeceğinizi bilmelisiniz. Bu yüzden sigara kullanımı azaltmak her ne kadar zor olsa da imkansız olmadığını bilmelisiniz. Kendinize ve çevrenize zarar vermekten korunmalı ve kaçınmalısınız. Unutmayın bu hayatta sizler biriciksiniz ve kendinize önem vermelisiniz. Bir kere gelmiş olduğunuz bu hayata sağlıklı olmak ellerinizde..

Sigara nedir? zararları nelerdir?

Sigara nedir? Sigara, tütün yapraklarının kurutulması ve daha sonra kesilmesi, sarılması veya tütsülenmesiyle yapılan bir tütün ürünüdür. Sigara içmenin zararları uzun yıllardır bilinmektedir ve tıbbi araştırmalar, sigara içmenin birçok sağlık sorununa neden olduğunu göstermektedir.

Sigara izararları nelerdir? Birçok kanser türüne neden olabilen kanserojen maddelerin vücuda girmesine neden olur. Bunlar arasında akciğer kanseri, gırtlak kanseri, ağız kanseri, yemek borusu kanseri, pankreas kanseri, mesane kanseri ve böbrek kanseri bulunur. Sigara içmek ayrıca kalp hastalığı, inme, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Sigara içenlerin, diğer insanlara pasif içicilik yoluyla da zarar vermesi mümkündür.

Sigarayı Bırakmak için Öneriler

Sigara içmek, vücuttaki oksijen miktarını azaltır ve bu da enerji seviyelerini düşürür. Ayrıca, sigara içmek, vücudunuzun vitamin ve mineralleri emme yeteneğini azaltarak, bağışıklık sisteminizi zayıflatır. Sigara içenlerin, soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara yakalanma olasılığı daha yüksektir. Sigara içenlerin, özellikle de kadınların, kısırlık riski artar ve hamilelik sırasında bebeğin sağlığını etkileyebilir.

Sigarayı bırakmak, sağlık açısından faydalar sağlar. Sigarayı bırakmak, akciğerlerin daha iyi çalışmasına ve vücudunuzun daha fazla oksijen almasına yardımcı olur. Sigarayı bıraktıktan sonra, kalp hastalığı, inme ve kanser riski azalır. Sigarayı bırakmak ayrıca, özellikle akciğerlerdeki hasarın geri dönmesine yardımcı olabilir.

Sigara içmek, sağlık açısından birçok zarara neden olan ciddi bir alışkanlıktır. Sigara içenlerin ve diğer insanların sağlığına zarar verir. Sigarayı bırakmak, sağlık açısından birçok fayda sağlar ve bırakmanın hiçbir zaman geç olmadığı unutulmamalıdır.

Tuzla Gazetesi

Kendinize Önem Verin Sigarayı Bırakın

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin