Kış İçin Seyahat Rehberim

Kış İçin Seyahat Rehberim
Kış İçin Seyahat Rehberim

Kış İçin Seyahat Rehberim

Kış İçin Seyahat Rehberim. Kış için güzel dünyamız üzerinde o kadar mükemmel yerler mevcut ki bizler, onların arasında seçim yapmakta biraz zorlanabiliriz. Bu makalemizde sizlerin seçimlerini kolaylaştırmak için gezilecek yerler hakkında ufak ipuçları vereceğiz.

ALASKA

Kuzey Kutbu’na oldukça yakın olan bir bölge olan Alaska bizim bulunduğumuz konuma biraz uzak bir seçenek fakat içerisinde bulunan doğal güzellikler insana : “Dünyanın öbür ucunda bile olsa giderim.” dedirtiyor. Kuzey Işıkları sayesinde geceyi adeta büyüleyici bir güzelliğe kavuşturuyor. Doğal olarak bu olay o yeri kış seyahatleri için vazgeçilmez hale getiriyor. Özellikle de Fairbanks’te bulunan Denali National Park (Denali Milli Parkı) Ağustos sonundan Nisan ortasına dek, bu eşsiz güzellikteki ışık şovlarını izlemek için en iyi nokta olarak gösterilebilir. Ayrıca Alaska’da bulunan sizi Kuzey Işık’larından haberdar eden hava durumu tahmin sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Ve son olarak ise sizi şehir ışıklarından uzaklara yani yerel halk ile tanışmaya götürecek ulusal turlara katılabilirsiniz.

VARANASİ – HİNDİSTAN

Varanasi Hindistan’da kış ayları içerisinde asla tereddüt etmeden gidebileceğiniz yerlerden birisi olarak gösterilebilir. Burası daima olağanüstü! Belki de daha önce başka hiçbir yerde görmediğiniz insanı ; düşündüren, sorgulatan, yüzüne bir kova su çalınmış gibi ayıltan gerektiği zaman ise hayranlıktan bayıltan bir yerdir Varanasi. Bazen uzun uzun dalar gidersiniz.

Dünyanın en mistik şehri sayılan bu yerin yapısına, mimarisine ve kalıntılarına. Hinduizm’e inananların kalbinde ve Hinduizm tarihinde önemli bir yere sahiptir. Görülmesi gereken en önemli etkinliği; “Krematoryum” yani ölü yakma merasimleri. Ülkenin en ünlü nehri olan Ganj Nehri’nin kıyısında kurulan “Ghat” yani ölü yakma yerlerine gidecek ve orada o inanca sahip olan insanların cesetlerinin yaklaşık iki saat içerisinde nasıl küllere dönüştüğüne ‘canlı canlı’ şahit olabilecek ve Kutsal Nehir Ganj’a küllerin savrulmasından sonraki o sükun içindeki duayı şaşkın ve bir o kadar da huzurlu bir şekilde dinleyebileceksiniz. ilginizi çekebilir; Yeni Başlayanlar için Meditasyon Rehberi.

MOSKOVA – RUSYA

Şimdiki durağımız ise kış aylarını seven ve soğuğu sorun haline getirmeyenler için mükemmel bir seçenek! Kasım aylarında başlayan kış mevsimi, Mart sonlarına kadar tüm soğukluğuyla kendini hissettiriyor bu şehrimizde. Senenin en soğuk ayı Ocak olurken sıcaklık ise sıfırın altında 10 santigrat dereceye kadar düşebiliyor. Genellikle kar yağışı Moskova’da pik noktasını Ocak ve Şubat aylarında yaşıyor. Ama kar-kış beni yıldıramaz diyorsan tam yerindesin yani Moskova’da! Festivalleriyle meşhur olan bu şehrimizde bu etkinlikleri de mutlaka bu şehri gezerken uyacağın plana eklemelisin;

Maslenitsa Festivali (Şubat sonu ve Mart başı.) ve Rusya Kış Festivali (Aralık-Ocak).

Gum Alışveriş Merkezi ise Kızılmeydan’da bulunan Moskovadaki alışveriş merkezleri arasında en ihtişamlı ve en güzeli olmasının yanı sıra 120 yıldır sapasağlam ayakta duran adeta bir tarihi eser olarak örnek gösterilebilecek binasıyla ziyaret edilmesi için insana birden fazla sebep sunmakta. Sadece bu şehrin değil dünyanın en pahalı alışveriş merkezlerinden birisi larak anılan Tretyakovsky Proyezd Sokağı da hem lüks ve şatafatlı için tercih edilebilecek hem de orta çağı andıran mimarisiyle ziyaretçileri için “hem ziyaret hem ticaret” sözüne binaen bir taşla iki kuş vurma imkanı sağlıyor.

 

BUDAPEŞTE – MACARİSTAN

Buda ve Peşte olarak ikiye ayrılan bu şehrimiz gezilecek yerler açısından inanılmaz zengin bir şehir. Kış turizmi açısından kaplıcalar yeri doldurulamaz bir bölümü kaplıyor. Bununla birlikte, şehrin en görkemli tepelerinden Gallert Tepesi’nden Budapeşte’nin inanılmaz manzarası görmeye değer. Hava kaç derece olursa olsun Budapeşte’de bulunan termal havuza girilmeden ayrılmamanız, sonradan pişman olmamanız adına ufak bir ipucu. İçerisinde 16 farklı havuz bulunan şehrimizin en ünlü havuzu Szechenyi’de havuza girmek için bikini, mayo, havlu için ufak bir bölüm yapmanız ufak bir öneri olabilir. Her yıl Şubat ayında düzenlenen ve sayısız lezzetleri barındıran Mangalica Gastronomi Festivali’ni bu gezinize tarih olarak denk getirmeniz halinde inanılmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kış İçin Seyahat Rehberim

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin