Kolon Kanseri Belirtileri

Kolon Kanseri Belirtileri nedir
Kolon Kanseri Belirtileri nedenleri

Kolon Kanseri Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

Kolon Kanseri Belirtileri nelerdir? Genellikle erkeklerde görülen kolon kanserine yakalanma riskini artıran birkaç faktör vardır. Bu risk faktörleri, ailede kolon kanseri geçmişi, sürekli yüksek yağ içeren besin tüketimi, kolonda polip varlığı ve inflamatuar bağırsak bozuklukları olarak sıralanabilir. Ayrıca, bu hastalığın aşırı kilolu obez kişilerde nispeten yaygın olduğunu da unutmamak gerekir. Hastaya kolon kanseri teşhisi konulmadan önce, gastrointestinal sistem bozuklukları araştırılır.

Kolon Kanseri Belirtileri

Sık görülen kolon kanseri belirtilerinden biri sık ve acil tuvalet yapma ihtiyacıdır. Bu belirti hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilir. Bu ihtiyaç, kolonun tıkanması nedeniyle ortaya çıkabilir ya da rektumun iltihaplanması veya şişmesi nedeniyle ortaya çıkabilir. Geceleri sık sık dışkı yapma dürtüsü, gün içinde tuvalete gitme isteksizliği veya dışkı çıkarken ağrı oluşması, kan çıkması diğer belirtilerdir. Kolon kanseri olanlar, yemek istemezler. Bu belirti hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilir.

Gıda alımı eksik olmaya başlar bünye de zayıflar.  Kolon kanseri Akut dönemdeyken bazen bulantı ve kusma olabilir. Ortaya çıkabilecek diğer semptomlardan bazıları karın ağrısı, dışkıda kan, soluk renkli dışkı, ishal, şişkinlik veya iştahsızlıktır. Rektal kanamalar, basur ve diğer mide kanaması gibi sorunlar yüzünden değilse, kolon kanserine bağlı olabilir.Bağırsak tıkanıklığına bağlı olarak gelişen kaşıntı ve rektal rahatsızlık da olabilir. Bağırsak hareketi sırasında şiddetli ağrı, karın basıncı, rektal hassasiyet, bel ağrısı, ateş, gece terlemeleri, kilo kaybı, bulantı ve kusma, kabızlık kolon kanseri belirtileri arasındadır.

Kolon kanseri belirtileri arasında yorgunluk, orta alt karın ağrısı, hematüri sayılabilir. Tüm bu kolon kanseri işaretlerini minimize etmek ve onlardan kaçınmak için beslenme ve tuvalet alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir. Ancak şunu bilmelisiniz ki kolon kanseri doğru teşhis ve doğru tedavi edilse bile yine tekrar edebilir.

Kolon kanseri semptomlarını önlemek için doğru beslenmeye dikkat etmeli ve eski tüm beslenme -tuvalet alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz ve erken tedavi olmalısınız.  Kanser Tedavisi doğru zamanda yapılmalı ve işini bilen tecrübeli cerrahlar ve tam teşekküllü hastanede tedavi başarı oranını arttırır. Başlıca kolon kanseri belirtilerinden rektal cilt kanaması ciddiye alınmalıdır. Cilt tabakasında incelme, karın ağrısı, kusma, ateş, sinirlilik, konsantrasyon eksikliği, hafıza kaybı ve kısa süreli hafıza kaybı diğer belirtilerdir.

Kolon Kanseri ve Karın Ağrısı

Karın ağrısı genellikle yemek yedikten sonra başlar ve tuvalete çıktığınızda da devam eder. Hastada nedensiz görünen kilo kaybı, ishal, kabızlık, gaz, şişkinlik meydana gelir. Hastada sinirlilik, depresyon ve cilt ve saç dökülmesi de yaygın olarak görülür. Benlerin renk değişimi olur, daha kırmızı hale gelirler. Kolon kanseri karaciğere veya akciğerlere ve hatta vücudunuzun diğer bölgelerine yayılabilir. Karnınızda şiddetli ağrılar hissedebilirsiniz. Ağrı, bağırsaklarda iltihaplanma veya tıkanıklık nedeniyle oluşabilir. Ancak bu belirtileri ağrı kesicilerle ve lifli gıdalar tüketerek hafifletebilirsiniz.

Kolon Kanseri Belirtileri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin