Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir?

Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir
Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir

Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir?

Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir? Kuşburnu, Rosa eglanteria veya Rosa rubiginosa Rosaceae familyasından doğal çalı türüdür. Doğu Avrupa’ya özgüdür, ancak şu anda Amerika, Asya ve Kuzey Afrika’da yaygındır. Halk hekimliğinde, özellikleri ve cilde faydaları nedeniyle geleneksel olarak kullanılan tıbbi bir bitkidir.

Tohumlarından soğuk sıkım ile elde edilen yağ ile ün kazanmıştır. Hafif kırmızımsı bir renge ve keskin bir kokuya sahiptir. Esansiyel yağ asitlerindeki içeriği çok yüksektir, linolenik, linoleik ve oleik asitleri vurgulayarak, retinol (A vitamini), C vitamini, beta-karotenler, flavonoidler, tanenler vb. de mevcuttur.

Kuşburnu ağızdan infüzyon şeklinde de alınabilir. Yağdan farklı olarak kuşburnu infüzyonu, kuşburnu meyveleri, çiçekleri ve tohumlarının karıştırılmasıyla yapılır.

Kuşburnu Çayının Faydaları

Yenileyici etki: Cildin sıkılığından ve elastikiyetinden sorumlu kolajen, elastin ve hyaluronik asit üretimini uyarır.

Yaşlanma karşıtı: antioksidan faydaları, serbest radikallerin kötü etkilerini minimuma indirerek hücre yıkımını ve dolayısıyla cildin erken yaşlanmasını önler.

İyileşmeyi hızlandırır: Kuşburnu çayı yara iyileşmesini hızlandırmak için idealdir. Eski yara izlerinde de etkili olsa da yara iyileşir iyileşmez kullanılması tavsiye edilir. Cilt kalınlaşmasını azaltır ve cilde elastikiyetini geri kazandırır. Aknenin neden olduğu izler için de endike dir.

Çatlakları önler ve azaltır: Özellikle en yenileri olmak üzere çatlakları önlediği ve azalttığı kanıtlanmıştır. Daha eski çatlaklarda, cildin doğal rengini geri kazandırarak onları daha az görünür hale getirebilir.

Cilt lekelerini ortadan kaldırır: güneş lekelerini ve/veya pigmentasyonu azaltır ve cilt tonunun homojenliğini destekler. Ayrıca bazı izlerin hiperpigmentasyonunda, azalmasında ve gizlenmesinde etkilidir.

Saç ve saç derisine bakım: Saç derisine kuşburnu ile masaj yapmak kepek, egzama veya sedef hastalığı sorunlarıyla savaşmaya yardımcı olur ve ayrıca saçı daha güçlü ve parlak hale getirmek için bir doz besin sağlar.

Kan dolaşımını iyileştirir: yağı, mikrovaskülizasyon oranını hızlandırabilir ve düzenleyebilir. İnfüzyonda kuşburnu, dolaşım sistemini iyileştirerek kan basıncını düşürür.

Anti-inflamatuar etki: Uygulandığı bölgede şişlik ve tıkanıklığı azaltır. Artritten muzdaripseniz iyi bir çözümdür.

İdrar söktürücü: Kuşburnu çayı infüzyonu vücudumuzun daha fazla arınmasına yardımcı olur.

Sindirimi destekler: ağırlık ve mide ekşimesi ile mücadele eder. Yavaş sindirimi hızlandıran, bağırsak geçişini normalleştiren hafif bir müshil etkisi vardır.

Kuşburnu çayı zayıflatır mı?

Soğuk algınlığı ve griple savaşmaya yardımcı olur: Yüksek C vitamini içeriği, grip ve soğuk algınlığı semptomlarıyla savaşmaya yardımcı olur.

Yeniden yapılandırıcı ve canlandırıcı: Kuşburnu çayı hücrelere metabolik enerji sağlayarak işlevlerini yerine getirebilmeleri için yorgunlukla savaşmaya yardımcı olur.

Bizi güneşin zararlarından korur: Kuşburnu, cildi güneşe maruz bıraktıktan sonra canlandırır. Fotoyaşlanma ve cilt problemlerini önler ve düzeltir. Elbette güneş kremi olarak kullanılmamalıdır.

Gördüğünüz gibi kuşburnu çayının faydaları çok ve çeşitlidir. ilginizi çekebilir; Bitki çaylarının faydaları ve zararları nelerdir?

Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin