Kekik Çayı ile Diş Çekilmesi Son Buluyor

Kekik Çayı ile Diş Çekilmesi Son Buluyor
Kekik Çayı ile Diş Çekilmesi Son Buluyor

Kekik Çayı ile Diş Çekilmesi Son Buluyor

Kekik Çayı ile Diş Çekilmesi Son Buluyor! Kekik bitkisi tarih boyunca baharat ve alternatif tıp da yoğunlukla kullanılmıştır. İlk çağladan itibaren insanlar kekik bitkisi ile şifa bulmuşlardır. Kekik otu içerisinde çok sayıda vitamin bulundurmaktadır. Vitaminlerin yanı sıra magnezyum, demir, kalsiyumu içinde barındırmaktadır. Bu Kekik otu anti bakteriyel olup vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

Kekik otunun dalları üzerindeki tohumları baharat olarak kullanmaktadır. Kekik otunu baharat olarak kullanılması da yaygındır. Özellikle Anadolu’da lahana sarması olarak bilinen yemeğin iç harcına baharat olarak çok yakışmaktadır. Kekik keskin kokusu ile ayırt edilebilmektedir.

Doğadan kekik topluyor iseniz üzerinde tohumları olanları toplayın. Marketlerde de satı alabilirsiniz. Toplanan kekikleri bol su ile yıkayın. Yıkanan kekikleri güzelce durulayın. Güneş alan bir alana altına bir bez sararak dizin.

Yaklaşık on gün kadar güneşte kurumasına olanak sağlayın. Kekik otu baharat olarak kullanıla bileceği gibi çay olarak da tüketilmektedir. Kekik çayı insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Kekiği faydaları saymakla itmez. Bu yazımızda kekik çayıyla diş çekilmesi son buluyor konusundan bahsedeceğiz.

Diş Etinin Çekilmesi

Diş eti çekilmesi dişlerin diş etinden uzaklaşarak yukarı veya aşağı doğru gerilemesidir. Diş etinin çekilmesi rahatsız edici ağrılı bir durumdur. Sebepleri arasın da iyi yapılmayan ağız bakımı vardır. Ağızda biriken bakteriler hastalığa sebep olmaktadır. Diş eti çekilmesi dişlerinin dökülmesine sebep olabilir.

Bu yüzden günde iki kere dişlerinizi en az iki dakika boyunca fırçalamalısınız. Diş ipi ve ağız bakım suyu gibi malzemeleri de uygulamalısınız. Belirli aralıklarla diş muayenesi olmalısınız. Sağlıklı diş etleri bazı genetik farklılar göstere de genel pembe renklidir. Eğer diş çekilmeniz varsa bu yazımızda kekik çayıyla diş çekilmesi son buluyor konusundan bahsedeceğiz.

Kekik Çayı

Bu yazımızda kekik çayıyla diş çekilmesi son buluyor bahsedip çay tarifini vereceğiz. Kekik çayını hazırlayıp içebileceğiniz gibi gargara da yapabilir ağzınızda tutabilirsiniz. Kekik çayı yüzyıllardır ağız tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Kekik çayı tarifi şöyledir.

  • Demliğe su koyun.
  • Su kaynayınca ocaktan alın.
  • Bir bardağa kaynayan suyu dökün.
  • İçerisine bir miktar kekik atın.
  • On dakika kadar demlenmesine müsaade edin demlene çayı tüketebilirsiniz.

Kekik Çayı ile Diş Çekilmesi Son Buluyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin